Τα στάδια, οι πόλεις και οι εκπλήξεις του Μουντιάλ 2026

Πώς θα κατανεμηθούν οι 104 αγώνες, οι πόλεις που θα αποτελέσουν το επίκεντρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και οι εκπλήξεις που μας περιμένουν.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Φεβρουαρίου 2024

Το Μουντιάλ 2026 πλησιάζει και εμείς προετοιμαζόμαστε για τις εκπλήξεις που θα ακολουθήσουν, καθώς μάθαμε μεταξύ άλλων πώς θα κατανεμηθούν οι αγώνες στις χώρες που συμμετέχουν.

Το Estadio Azteca στην Πόλη του Μεξικού θα αποτελέσει το επίκεντρο του της διοργάνωσης με τον εναρκτήριο αγώνα, ενώ άλλα ματς θα διεξαχθούν στη Γουαδαλαχάρα και το Μοντερέι. Το Coloso de Santa Ursula θα φιλοξενήσει πέντε αγώνες, συμπεριλαμβανομένου ενός προημιτελικού, με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου να καταφθάνει για πρώτη φορά στη Γουαδαλαχάρα.

Το Estadio Azteca ανοίγει τις πόρτες του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Με 78 προγραμματισμένους αγώνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φιλοξενήσουν το 80% του προγράμματος και το SoFi Stadium στο Λος Άντζελες θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα επί αμερικανικού εδάφους. Το αμερικανικό όνειρο θα χρωματιστεί με ποδοσφαιρικές πινελιές, ενώ το αποκορύφωμα θα είναι στο MetLife Stadium στη Νέα Υόρκη, με τον πολυαναμενόμενο τελικό στις 19 Ιουλίου.

Ο Καναδάς θα ανοίξει τις πόρτες του στον κόσμο του ποδοσφαίρου με το BMO Field στο Τορόντο να υποδέχεται τον πρώτο αγώνα σε καναδικό έδαφος. Με συνολικά 13 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο BC Place Stadium, οι Καναδοί φίλαθλοι θα απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία.

Προστίθενται 16 ομάδες

48 χώρες θα αγωνιστούν, καθώς αυτή η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 16 περισσότερες ομάδες από την τελευταία, στο Κατάρ το 2022. Ο ενθουσιασμός θα πολλαπλασιαστεί με 40 επιπλέον παιχνίδια, που υπόσχονται επικές στιγμές.

Ο Gianni Infantino, πρόεδρος της FIFA, ανακοίνωσε ότι το Μαϊάμι θα φιλοξενήσει τη συναρπαστική μονομαχία για την τρίτη θέση στο ανακαινισμένο Hard Rock Stadium. Πρόκειται για μια αναμέτρηση που θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στη διοργάνωση.

Το MetLife Stadium, έδρα των New York Jets, αποτελεί τον κολοσσό που θα φιλοξενήσει την κορύφωση του τουρνουά. Με χωρητικότητα 82.500 θέσεων, δεύτερη μετά το Estadio Azteca, θα είναι ο χώρος, στον οποίο θα στεφθεί η πρωταθλήτρια ομάδα στις 19 Ιουλίου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 υπόσχεται να είναι μεγαλύτερο, πιο συναρπαστικό και γεμάτο εκπλήξεις. Εμείς, κρατάμε μικρό καλάθι για την ώρα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr