Τι μάθαμε από τα νοκ άουτ του Σαββατοκύριακου στο Μουντιάλ

Liberté- égalité-Mbappé, η Ατλέτικο των εθνικών, η ρώσικη ρουλέτα και άλλες ιστορίες από το φετινό Μουντιάλ.

Το Σαββατοκύριακο ανήκει στο παρελθόν και μαζί του τα 4 πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16 του Μουντιάλ. Αργεντινή, Πορτογαλία, Ισπανία, Δανία μας αποχαιρέτησαν, με Γάλλους, Ουρουγουανούς, Ρώσους και Κροάτες να συνεχίζουν στα προημιτελικά αντίστοιχα. Και ορίστε ποια είναι εκείνα τα γεγονότα και οι παρατηρήσεις που μας έκαναν σοφότερους.

Τι μάθαμε από τα νοκ άουτ του Σαββατοκύριακου στο Μουντιάλ

Ο Kylian Mbappé είναι ότι πιο εκρηκτικό παίζει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Eίναι το σπουδαιότερο project και αυτός που ίσως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σπάσει το δίπολο των Messi και Ronaldo για η θέση του καλύτερου στον κόσμο. Ο Griezmann είναι πάντα εκεί, ο Giroud κάνει το τουρνουά της ζωής του και ο Kante είναι το πολυτιμότερο ποδοσφαιρικό εργαλείο που υπάρχει εκεί έξω.

 

Η Αργεντινή ήταν η πιο αδούλευτη ομάδα του τουρνουά. Και καθαρά ποδοσφαιρικά μιλώντας μία από τις χειρότερες. Μετά από 4 ματς κανείς δεν κατάλαβε ποιο ήταν το βασικό πλάνο ανάπτυξής της (εκτός από το να ψάχνουν όλοι τον Messi). Και η νίκη της Γαλλίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην προσωπικότητα των παικτών και σε καμία περίπτωση στον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο. Για παράδειγμα, ο Dybala έπαιξε 22 λεπτά σε ένα χαμένο παιχνίδι και κανείς δεν κατάλαβε τι είναι αυτός ο Meza. O Mascherano δείχνει δύο ταχύτητες κάτω από τον άνθρωπο που θαυμάσαμε όλα αυτά τα χρόνια στη Μπαρτσελόνα ενώ  ο Rojo είναι ένας πάρα πολύ μέτριος και υπερεκτιμημένος αμυντικός, εν αντιθέσει με τον Otamendi που το λέει η περδικούλα του.

messi

Όταν έχει χώρο ο Di Maria μπορεί να βάλει γκολάρες σαν κι αυτή του 1-1. Και μετά να πανηγυρίσει με καρδούλα. Και το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο με "καρύδια" ή όπως λένε και στο χωριό του cojones grande.

Ο Kun Aguerο μπορεί να βάλει γκολάρες ακόμη και με V στη φανέλα του, λες και προηγουμένως έπινε ποτάρα στο Γκάζι.

Η Ουρουγουάη είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης σε εθνική. Και ο Cavani είναι ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Το γκολ της ζωής του, το πρώτο απέναντι στην Πορτογαλία το βάζει με το πρόσωπο, τον ώμο, το στήθος, το κεφάλι, με την ψυχή του την ίδια.

Αν μπλέξεις ποτέ σε καβγά φώναξε τον Godin. Αν είναι πολλοί οι άλλοι, πες του να φέρει μαζί και τον Torreira.

κριστιανο

Η Πορτογαλία έχασε την τελευταία της ευκαιρία για κάτι πραγματικά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Και ο Ronaldo έκατσε στο Μουντιάλ 4 ώρες παραπάνω από τον Messi.

Η Ισπανία χρειάζεται ένα καλό reboot. Όπως η Αργεντινή και η Γερμανία, ένα ακόμη μεγάλο φαβορί απογοήτευσε αλλά το μόνο άσχημο δεν είναι αυτό. Ramos, Piqué, Iniesta και Silva βρίσκονται στη λάθος πλευρά των 30s και ένα γενικό restart επιβάλλεται. Ίσως μια ομάδα με επίκεντρο τον Isco -ότι πιο κοντινό σε Zinedine Zidane στο σημερινό ποδόσφαιρο- να είναι μια καλή αρχή. Ή και τον Asensio. 

Η Ρωσία ήταν προετοιμασμένη για τα πέναλτι. Το καταλάβαινες σχεδόν κάθε στιγμή στα 120’ του παιχνιδιού όπου 11 παίκτες της ήταν αριστοτεχνικά στημένη πίσω από τη μπάλα. Και αυτός ο Mario Fernandes γιατί δε χωρούσε στην 23αδα της Βραζιλίας;

σμαιχελ

O Kasper Schmeichel απέδειξε ότι τελικά το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά. Μπορεί να μη γίνει ποτέ καλύτερος από τον πατέρα του, το χτεσινό ματς όμως είναι ένα σπουδαίο γαλόνι στο ποδοσφαιρικό του χιτώνιο.  

Οι Κροάτες εκτός από το καλύτερο κέντρο της διοργάνωσης, έχουν ικανότατο τερματοφύλακα (Danijel Subašić) και τύχη. Κάτι που μπορεί να τους πάει πολύ πολύ μακριά.

Κανένας σούπερ σταρ δεν μπορεί να πάρει μόνος του Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι εποχές Diego Maradona τελειώσανε κύριοι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος