14 λεπτά ξαπλωμένος στο χορτάρι έχει περάσει στα γήπεδα της Ρωσίας o Neymar

Όσκαρ κλάματος και γκρίνιας για τον Βραζιλιάνο.

Τέλος εποχής. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φετινό Μουντιάλ για τους δύο μεγαλύτερους παίκτες του καιρού μας. Για δύο τύπους που διεκδικούν με αξιώσεις το περιβόητο GOAT στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις όλου του κόσμου. Ο αποκλεισμός των Αργεντινών και των Πορτογάλων όμως, μάλλον σημαίνει πώς ο Lionel Messi και ο Cristiano Ronaldo δε θα αγωνιστούν ξανά ποτέ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τέλεια ευκαιρία με άλλα λόγια για να αναδειχθεί ο νέος βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Οι μνηστήρες πολλοί, όμως -στα χαρτιά- ένας ξεχωρίζει: ο Neymar είναι ένας εκ των πλέον ακριβοπληρωμένων παικτών της γης, το αστέρι της πιο δημοφιλούς Εθνικής του κόσμου κι ένας πραγματικός μάγος της μπάλας. Μέχρι στιγμής, χωρίς να έχει πιάσει και την καλύτερη απόδοση, έχει βάλει δυο γκολ, έχει δημιουργήσει ευκαιρίες και έχει προλάβει να αποθεωθεί από το κοινό.

14 λεπτά ξαπλωμένος στο χορτάρι έχει περάσει στα γήπεδα της Ρωσίας o Neymar

Όμως από εκεί και πέρα ξεκινούν τα παρατράγουδα. Σχεδόν σε κάθε τάκλιν, σκληρό ή μη, πέφτει κάτω και στριφογυρίζει σαν κοκορέτσι το Πάσχα. Κλαίει, γκρινιάζει και χτυπιέται στη πρώτη ευκαιρία για το πόσο άδικα του φέρονται οι αντίπαλοι αμυντικοί και η κοινωνία ολόκληρη. Και επειδή ίσως δεν πείθεσαι με αυτά που λέμε, άκου αυτό: το γαλλικό δίκτυο RTS μέτρησε πόση ώρα έχει μείνει ξαπλωμένος στο χορτάρι ο Βραζιλιάνος σταρ, καταλήγοντας στο εκπληκτικό συμπέρασμα πώς το έχει κάνει για 14 ολόκληρα λεπτά (13 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια).

"Είναι τελείως γελοίο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξία του, το βλέπουμε από τις ενέργειές του στο γήπεδο, είναι θλιβερό όμως να στριφογυρίζει ξανά και ξανά προσποιούμενος πώς πονάει τόσο πολύ. Γιατί νιώθει αυτήν την ανάγκη;" δήλωσε χαρακτηριστικά, ο παλαίμαχος striker της Εθνικής Αγγλίας, Alan Shearer.

Εντάξει είναι λίγο αυστηρός ο Άγγλος, γιατί κρίνει από τον εαυτό του που δεν έπεφτε κάτω ούτε με πυροβολισμούς, όμως η αλήθεια είναι μία: ο Neymar έχει κουράσει και έχει κουραστεί να κλαίγεται σε αυτό το Μουντιάλ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear