Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του Cristiano στους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης

Μετά από 9 μαγικά χρόνια ο Πορτογάλος αφήνει τη Βασίλισσα.

Είναι επίσημο. O Cristiano Ronaldo αποτελεί παρελθόν για την Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από 9 μαγικά χρόνια που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ποδοσφαιρική ιστορία. Το deal έκλεισε, ο Πορτογάλος βγάζει τη φανέλα των Μαδριλένων για να φορέσει αυτή των Γιουβεντίνων, και η ομάδα που τίμησε τα χρώματά της, φρόντισε να τον ευχαριστήσει επίσημα και να του ευχηθεί τα καλύτερα για τη συνέχεια της καριέρας του. Όπως όφειλε να κάνει, αφού οτιδήποτε λιγότερο από αυτό θα ήταν ένα σκληρό φάουλ.

Κι ο CR7 όμως δεν αμέλησε να κάνει το ίδιο από πλευράς του. Σε μια επιστολή -που θα την έλεγες και συγκινητική- αποχαιρέτησε το μεγάλο club που αποτέλεσε το σπίτι του για σχεδόν δέκα χρόνια.

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του Cristiano στους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακάτω ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές παράγραφοι από το τελευταίο του αντίο στη Ρεάλ.

"Αυτά τα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, και στην πόλη της Μαδρίτης συγκεκριμένα πρέπει να είναι τα πιο ευτυχισμένα της ζωής μου. Νιώθω μόνο τεράστια ευγνωμοσύνη γι' αυτή την ομάδα, γι' αυτό το παιχνίδι και αυτήν την πόλη, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω τους πάντες για την στοργή με την οποία με περιέβαλαν".

Ήταν εννιά υπέροχα χρόνια, εννιά μοναδικά χρόνια, ήταν μια πραγματικά συναρπαστική περίοδος για μένα

"Ήταν εννιά υπέροχα χρόνια, εννιά μοναδικά χρόνια, ήταν μια πραγματικά συναρπαστική περίοδος για μένα, γεμάτη από όμορφες σκέψεις, μία περίοδος δύσκολη εξαιτίας των πολύ υψηλών απαιτήσεων της Ρεάλ Μαδρίτης, γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα ξεχάσω το πόσο απόλαυσα το ποδόσφαιρο εδώ. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε την καρδιά μου, την καρδιά της οικογένειάς μου. Γι' αυτό τον λόγο θέλω να πω ευχαριστώ περισσότερο από ποτέ: στην ομάδα, στον πρόεδρο, στο διοικητικό συμβούλιο, στους συναδέλφους μου, σε όλους τους τεχνικούς, το ιατρικό team, τους φυσικοθεραπευτές και τους εργαζόμενους για την εκπληκτική δουλειά που κάνουν και για το γεγονός ότι προσέχουν ακούραστα και την παραμικρή λεπτομέρεια".

"Το σκέφτηκα πολύ και γνωρίζω ότι ήρθε η ώρα για να ανοίξω έναν νέο κύκλο. Φεύγω, αυτή όμως η φανέλα και το Santiago Bernabéu θα βρίσκονται για πάντα στην καρδιά μου, όπου κι αν είμαι και, φυσικά, όπως είπα την πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου σε αυτό το στάδιο: Hala Madrid! (σ.σ: Πάμε Μαδρίτη!)".

Μετά από 451 γκολ σε 438 παιχνίδια, 16 τίτλους, συμπεριλαμβανόμενων και τεσσάρων Champions League, ο Cristiano Ronaldo λέει αντίο. Σίγουρα, όσο δυνατό ρόστερ κι αν έχουν οι Μαδριλένοι το κενό του θα παραμείνει δυσαναπλήρωτο -αν όχι τεράστιο και αδύνατο να καλυφθεί. Η ιστορία όμως τον έχει ήδη τοποθετήσει στα πιο ψηλά ράφια με τους θρύλους της Ρεάλ. Ίσως κάτω μονάχα από τον μυθικό Alfredo Di Stefano.

Πηγή: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.