Τα tops και τα flops των δύο ημιτελικών του Μουντιάλ

Την Κυριακή οι Umtiti και Varane θα βρουν μπροστά τους τον Mandzukic και οι Harry Kane και Kevin de Bruyne θα τα πουν από κοντά μία μέρα νωρίτερα.

Ωραία. Και τώρα έχουμε τελικό. Γαλλία - Κροατία, λοιπόν. Τα εισιτήρια είναι τσεκαρισμένα, ξέρουμε όλοι τι θα κάνουμε την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, οπότε είναι μία καλή ώρα για να δούμε τα tops και τα flops των δύο ημιτελικών της Ρωσίας.

TOP

Τα tops και τα flops των δύο ημιτελικών του Μουντιάλ

Samuel Umtiti. Δεν ξεκίνησε ιδανικά τη διοργάνωση, αφού με το χέρι που έκανε στο πρώτο παιχνίδι έδωσε τη δυνατότητα στους Αυστραλούς να ισοφαρίσουν από το σημείο του πέναλτι. Από εκεί και πέρα άρχισε, σταδιακά, να ανεβαίνει. Είχε κρίσιμα στοπ και πολλές κερδισμένες μονομαχίες. Στον ημιτελικό απέναντι στους Βέλγους, με τον βράχο που είχε δίπλα του, εξαφάνισε τον Lukaku και φυσικά, last but not least, με το κεφάλι του έστειλε τη Γαλλία στον πρώτο της τελικό μετά από 20 χρόνια.

Hugo Lloris. Αυτό που χρειάζεσαι από τον τερματοφύλακά σου είναι η ηρεμία, η καθοδήγηση στην αμυντική γραμμή, το διάβασμα των φάσεων και τη μία φορά που θα χρειαστεί να επέμβει, αυτός να είναι εκεί. Ο Lloris έκανε την επέμβαση του Μουντιάλ στο σουτ του Alderweireld. Σε μία διοργάνωση που είδαμε τραγικά λάθη από πολλούς τερματοφύλακες, ο Γάλλος τερματοφύλακας είχε μοναδική συνέχεια και συνέπεια, χωρίς να κάνει κάτι που θα στοίχιζε στην ομάδα του.

βαραν λουκακου

Raphael Varane. Ένα αδιαπέραστο τείχος. Το καλύτερο στόπερ της διοργάνωσης κάνει αδιανόητο Μουντιάλ.

Mario Mandzukic. Ο συγκλονιστικός Mario Mandzukic ήταν έτοιμος, ήταν εκεί που έπρεπε, ήταν αυτός που με τις κινήσεις, την αυταπάρνηση και την αποφασιστικότητα του έστειλε την Κροατία στον τελικό. Εκτός από αυτό, έτρεχε ασταμάτητα για 120 λεπτά, έπαιζε ξύλο με τα στόπερ της Αγγλίας, πάλευε μόνος στην αγγλική περιοχή.

Ivan Perisic. Τεράστια καρδιά, τεράστια πνευμόνια, τεράστια πόδια. Ο Pericic έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι την ώρα που ζορίζονταν. Για Modric – Rakitic δεν ξέρω τι να γράψω. Μου φαίνονταν τέσσερις αντί για δύο στο κροατικό κέντρο. Με διαφορά το κορυφαίο δίδυμο χαφ εθνικής ομάδας που είδαμε εδώ και κάποια χρόνια.

FLOP

βελγιο

Kevin De Bruyne. Ας το παραδεχτούμε. Μετά από μία εξωπραγματική σεζόν στην Premier League περιμέναμε το κάτι παραπάνω από εκείνον. Ειδικά σε επίπεδο προσωπικότητας. Στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιτελικού, δεν ήταν εκεί. Ανακρίβεια στις πάσες, χωρίς ιδέες στο παιχνίδι που η χώρα του τον είχε πιο μεγάλη ανάγκη από ποτέ. Για τα δεδομένα του έκανε μέτριο Μουντιάλ και η απόδοσή του επισκιάστηκε από τον μικρό μάγο Eden Hazard.

Marouane Fellaini. Στο παιχνίδι με τους Ιάπωνες σήμανε την αντεπίθεση, στο πιο συγκλονιστικό νοκ-άουτ της φετινής διοργάνωσης. Με τους Γάλλους, δεν ήταν απαραίτητα κακός. Απλά ήταν μπροστά την ώρα που ο κοντύτερός του Umtiti πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τον στον μικρό τελικό του Σαββάτου.

κειν αγγλια

Harry Kane. 6 γκολ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. That's it. Φαίνονται (και είναι) πολλά, αλλά αν κάτσεις και το αναλύσεις έχουμε 2 στην Τυνησία, 3 στον Παναμά (τα 2 με πέναλτι) και 1 (ξανά με πέναλτι) στα νοκ-άουτ. Στο χτεσινό παιχνίδι χάνει το άχαστο και μετά σε άδειο τέρμα στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Aκόμα ψάχνουμε να βρούμε γιατί σφυρίχτηκε offside στη συγκεκριμένη φάση.

John Stones. Δεν έκανε κακό τουρνουά, έβαλε και δύο γκολ στη φάση των ομίλων. Φταίει όσο δεν έφταιξε ποτέ κανείς στο πιο κρίσιμο γκολ της βραδιάς τελειώνοντας, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, την υστερία του "It's coming home” που μας έκανε να πιστέψουμε ότι στο τέλος θα το πάρουν οι Άγγλοι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος