Euro 2024, η Ισπανία και η Αγγλία είναι έτοιμες να γράψουν ιστορία

Απόψε ο μεγάλος τελικός.

Μετά από ακριβώς ένα μήνα το Euro 2024 φτάνει απόψε στο τέλος του. Ισπανία και Αγγλία "κονταροχτυπιούνται” για την κατάκτηση του τροπαίου και την την ευκαιρία να γράψουν ιστορία. 

Πιο συγκεκριμένα , αν τα "τρία Λιοντάρια” κατακτήσουν το φετινό Euro θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους και το πρώτο τρόπαιο μετά από το 1966 όπου και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Από την άλλη οι Ισπανοί , με κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης παίρνουν την πρώτη θέση με τις περισσότερες κατακτήσεις Euro ( έχει 3 , θα πάει 4). 

Η πορεία των δύο ομάδων ήταν πολύ διαφορετική. Η ομάδα του Ντε λα Φουέντε από το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσηςέχει δείξει την ποιότητά της και είχε τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Οι Ισπανοί έχουν σκοράρει 13 γκολ μέχρι τώρα στο τουρνουά , ενώ έχουν κερδίσει και όλα τους τα παιχνίδια (6 στα 6). Μάλιστα οι έξι νίκες της "ρόχα”, αν και η μία απέναντι στη Γερμανία ήρθε μετά από παράταση, αποτελούν ένα ιστορικό ρεκόρ για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το καλοκαιρινό ταξίδι της Ισπανίας άρχισε και τελειώνει στο ίδιο γήπεδο , στην ίδια πόλη. Στο Βερολίνο και το "Olympiastadion” διεξάγεται ο τελικός με τους "ρόχα” να είναι προετοιμασμένοι να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους , ενώ κανείς δεν δείχνει ικανοποιημένος μόνο με την παρουσία τους στον τελικό. 

Στην αντίπερα όχθη , έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχει πραγματοποιήσει ένα υπερβολικά κάκιστο τουρνουά , με την Αγγλία να έχει φτάσει στον τελικό μεν αλλά με μεγάλη δόση τύχης. Βάση του ρόστερ της την περιμέναμε στον τελικό του Βερολίνου , βάση της εικόνας της όμως κάποιοι θα μπορούσαν να πουν πως... κατά τύχη προκρίθηκε από τους ομίλους. 

Άκουσε πολλά από την αρχή του τουρνουά ο Σάουθγκεϊτ. Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες τόσο μετά τη λήξη των περισσότερων αγώνων όσο και κατά τη διάρκειά τους. Παρόλα αυτά, ο 53χρονος είναι ο πρώτος προπονητής που πάει σε δύο τελικούς με την Αγγλία και μάλιστα διαδοχικούς σε Euro.

Στον ημιτελικό με την Ολλανδία η Αγγλία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε 90λεπτο μετά την πρεμιέρα και τον αγώνα με τη Σερβία (1-0). Είχαν ακολουθήσει το 1-1 με τη Δανία και το 0-0 με τη Σλοβενία στη φάση των ομίλων, ενώ στη συνέχεια τα "τρία λιοντάρια” απέκλεισαν στην παράταση τη Σλοβακία (2-1) και στα πέναλτι την Ελβετία (1-1 κ.δ. και παρ.). Σε κανένα ματς των νοκ άουτ δεν ήταν πραγματικά καλοί οι Άγγλοι και εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε αυτό με τους Ολλανδούς. 

Απόψε λοιπόν θα μάθουμε αν η Αγγλία θα αποδειχθεί και πάλι "εφτάψυχη” και θα κατακτήσει το πρώτο της Euro ή αν θα "νικήσει” το ελκυστικό ποδόσφαιρο της Ισπανίας και γράψει ιστορία ως η μόνη χώρα με 4 κατακτήσεις Euro.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Dennis Bergkamp: Ο τελευταίος ποδοσφαιρικός καλλιτέχνης

Πολύ πριν το ποδόσφαιρο γίνει υπερταχύτητα και data, ο Dennis Bergkamp έπαιζε σαν καλλιτέχνης που ήξερε πάντα κάτι περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους μέσα στο γήπεδο.

Γραφει Κωστας Χρηστου

Γιατί τις έπαιξαν Τσουαμενί και Βαλβέρδε-Χάος στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης λίγες μέρες πριν το Clasico

Η ένταση στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να ξεπερνά τα όρια, με τον καβγά ανάμεσα σε Βαλβέρδε και Τσουαμενί να έρχεται λίγο πριν το Clasico.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Η Παρί Σεν Ζερμέν του Λουίς Ενρίκε έδειξε γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη

Η Παρί Σεν Ζερμέν απέδειξε απέναντι στην Μπάγερν γιατί θεωρείται η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την ιστορία.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα θα την πιστέψουν και οι άπιστοι

Με μια ιστορική βραδιά στο Emirates, η Άρσεναλ του Αρτέτα προκρίθηκε στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2006.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Ο Ακίλε Πολονάρα δεν ήταν σούπερσταρ-Ήταν κάτι πιο σπάνιο

Ο Ακίλε Πολονάρα διέγραψε σπουδαία πορεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, πριν δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του με τον καρκίνο και οδηγηθεί στην απόσυρση.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Rashidi Yekini: Ο άνθρωπος που έβαλε τη Νιγηρία στον ποδοσφαιρικό χάρτη του κόσμου

Η ιστορία του κορυφαίου σκόρερ της Νιγηρίας, του παίκτη που σημάδεψε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και έγινε σύμβολο του αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Γραφει Κωστας Χρηστου