Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Τουρκία, ο Εργκίν Αταμάν έγινε πρωτοσέλιδο αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει στο στόχαστρό του τον Ömer Yurtseven για να καλύψει την κρίσιμη θέση του σέντερ.
Ο προπονητής του επτά φορές πρωταθλητή της EuroLeague μοιράστηκε αυτή την ενημέρωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Ajansspor, κατά την οποία ρωτήθηκε για την ονειρική πορεία της περασμένης σεζόν και την πρόσφατη επέκταση του συμβολαίου του.
Η μεταγραφική στρατηγική του Παναθηναϊκού
Αυτό όμως που τράβηξε την προσοχή ήταν όταν ο Αταμάν ρωτήθηκε για τη μεταγραφική στρατηγική της ομάδας. Ο ίδιος δεν κρατήθηκε: "Ο Ömer Yurtseven έφυγε από το ΝΒΑ και διαπραγματεύεται με ευρωπαϊκές ομάδες. Έχει προταθεί και σε εμάς. Ο Ömer είναι ένας πολύ καλός παίκτης και ένας παίκτης που μου αρέσει. Πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά στην Ευρώπη.
Ο Αταμάν συνέχισε τονίζοντας τη σημερινή δύναμη του Παναθηναϊκού: "Έχουμε επίσης τον καλύτερο σέντερ στην Ευρώπη, τον Ματίας Λεσόρ. Η απόκτηση ενός πολύ σημαντικού παίκτη όπως είναι ο Ομέρ και η προσθήκη του θα μας δώσει μεγάλη δύναμη στα χαρτιά. Ωστόσο μας προβληματίζει πώς θα αποτυπωθεί στο γήπεδο. Ειλικρινά το εξετάζουμε, επομένως είναι στο ραντάρ μας".
Ο 26χρονος Yurtseven, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν υπό τις οδηγίες του Αταμάν στην εθνική ομάδα της Τουρκίας, έχει ύψος 2,11 μέτρα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε, όπου έμεινε μέχρι το 2016, πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ για να παίξει κολεγιακό μπάσκετ με την Οκλαχόμα Σίτι Μπλου. Το 2021 υπέγραψε με τους Μαϊάμι Χιτ, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τους Γιούτα Τζαζ.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.