
Ασημένιο οι Μανθοπούλου και Κωνσταντινίδης, χάλκινο η Παπασταματοπούλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες
Μετά το χάλκινο της Χριστίνας Γκέντζου, ήρθαν τρία ακόμη μετάλλια από τους αθλητές μας.
Παραδοσιακά η Ελλάδα έχει μία πολύ καλή ομάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και ήδη οι αθλητές μας στο Παρίσι ξεκίνησαν να σαρώνουν. Η Ελλάδα έφτασε στα τέσσερα μετάλλια, καθώς μετά το χάλκινο της Χριστίνας Γκέντζου στο Τάε Κβον Ντο χτες, ήρθε σήμερα το επίσης χάλκινο στο ίδιο άθλημα, από την Έλενα Παπασταματοπούλου, το ασημένιο από την Λήδα Μαρία Μανθοπούλου στα 100 μέτρα και το ασημένιο από τον Θανάση Κωνσταντινίδη στη ρίψη κορίνας.
H Έλενα Παπασταματοπούλου χάρισε στην Ελλάδα χρονικά το δεύτερο της μετάλλιο. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο των +65 κιλών (Κ44) στο Τάε Κβον Ντο, η Ελληνίδα αθλήτρια κυριάρχησε της Μεξικανής Φερνάντα Βάργκας Φερνάντες με 36-9 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Λίγο αργότερα, η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου, η κόρη του αξέχαστου ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα.
Η 19χρονη σπρίντερ έτρεξε το 100αρι της ζωής της στον τελικό της κατηγορίας Τ38 των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων. Παρά το γεγονός πως και πάλι κόλλησε στην εκκίνηση, μετά τα 60 μέτρα ανέπτυξε ταχύτητα και με τρομερό φίνις ολοκλήρωσε σε 12.49 (+0,8) κάνοντας για 2η φορά ατομικό ρεκόρ, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο!
Έχασε μόνο από την Κολομβιανή Κάρεν Τατιάνα Παλομεκέ Μορένο που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 12.26! Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην επίσης Κολομβιανή Ντάριαν Χιμένεθ Σάντσεθ με 12.53.
Το τέταρτο μετάλλιο ήρθε από τον Θανάση Κωνσταντινίδη, ο οποίος στην τελευταία του προσπάθεια στον τελικό της κορίνας F32, έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ ρίχνοντας 38.65μ για να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο!
Αυτοί είναι οι τρίτοι διαδοχικοί Παραολυμπιακοί Αγώνες που ο 54χρονος Κωνσταντινίδης κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κορίνα.
Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανάρτηση, μέσα από την οποία έδωσε τα συγχαρητήριά του αρχικά στις δύο αθλήτριες, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι επιτυχίες για την πατρίδα μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες συνεχίζονται! Θερμά συγχαρητήρια στη χάλκινη Έλενα Παπασταματοπούλου και στην ασημένια Λήδα Μανθοπούλου!
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 31, 2024
Μας κάνατε υπερήφανους! 🇬🇷
"Οι επιτυχίες για την πατρίδα μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες συνεχίζονται! Θερμά συγχαρητήρια στη χάλκινη Έλενα Παπασταματοπούλου και στην ασημένια Λήδα Μανθοπούλου! Μας κάνατε υπερήφανους!" ανέφερε.
Από: TheToc
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Μηπώς Alcaraz και Sinner δεν είναι τόσο φίλοι όσο φαίνεται;
Δύο νεαροί πρωταθλητές αλλάζουν τον χώρο του τένις με το ταλέντο και τη σταθερότητά τους. Μια νέα εποχή γεμάτη για το άθλημα είναι προ των πυλών από 2 γεννημένους νικητές.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΟι 10 μεταγραφές ποδοσφαίρου που αλλάζουν τις ισορροπίες στην Ευρώπη
Από Ίσακ στη Λίβερπουλ μέχρι Όσιμεν στη Γαλατασαράι, δες τις 10 κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού 2025 που διαμόρφωσαν ξανά τον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΓιατί το US Open έχει το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία του τένις
Το US Open 2025 έρχεται με νέα ρεκόρ και πολλές αλλαγές που επηρεάζουν όχι μόνο τους παίκτες αλλά και τους θεατές. Δες πώς το τουρνουά εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΚακή εμφάνιση για την Εθνική-Ήττα από τη Βοσνία χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Η Εθνική χωρίς τον Αντετοκούνμπο έχασε από τη Βοσνία με 80-77 στο EuroBasket 2025, έχοντας αδυναμίες στα ριμπάουντ και στην επίθεση. Επόμενος αντίπαλος η Ισπανία την Πέμπτη.
Πρόωρο τέλος για τον Bogdan Bogdanovic από το Eurobasket 2025
Ο σοβαρός τραυματισμός του στο παιχνίδι με την Πορτογαλία εν τέλει του κόστισε τη συμμετοχή του στο τουρνουά. Τι έδειξαν οι εξετάσεις και ποιος αναλαμβάνει στη θέση του;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΟι ποδοσφαιρικές φανέλες που θα έπρεπε να βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην ντουλάπα σου
Ανακάλυψε τις πιο εντυπωσιακές ποδοσφαιρικές φανέλες του 2025. Από τη νοσταλγία των '90s ως τον σύγχρονο σχεδιασμό, κάθε εμφάνιση κρύβει στυλ και ιστορία.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης