Η Εθνική τα κατάφερε και νίκησε την Αγγλία με 1-2 για το Νations League. Πολλοί απορούσαν "πώς θα παίξουν αυτά τα παιδιά;" στη σκιά του απροσδόκητου θανάτου του συμπαίκτη τους, Τζορτζ Μπάλντοκ. Ναι, ήταν θλιμμένοι αλλά φαίνεται πως έδωσαν μία υπόσχεση: Να κερδίσουν στην Αγγλία, μέσα στο Γουέμπλεϊ για να αφιερώσουν τη νίκη και την εμφάνιση στον συμπαίκτη και φίλο τους.
Και το έκαναν εμφατικά. Με έπος. Γράφοντας ιστορία αφού για πρώτη φορά η Εθνική κέρδισε την Αγγλία αλλά είχε αξία πολύ περισσότερο γιατί η νίκη ήταν για τον Μπάλντοκ.
Τέτοια μπάλα η Εθνική ομάδα δεν έχει ξαναπαίξει. Ή για να είμαστε πιο σωστοί, είχε πολλά χρόνια να παίξε και δη με τόσο δυνατό αντίπαλο. Κόντρα στην Αγγλία που σε κάθε διοργάνωση θέλει το τρόπαιο.
Από το πρώτο ημίχρονο σφυροκοπούσε την εστία του Πίκφορντ, έφτασε μια ανάσα, με τους Άγγλους να σώζουν στη γραμμή το σουτ του Μπακασέτα, από το λάθος του Πίκφορντ, αλλά στο δεύτερο μέρος ο Παυλίδης το έβαλε και έγινε χαμός.
5.000 Έλληνες μέσα στο Γουέμπλεϊ τρελάθηκαν. Φώναζαν το όνομα του Μπάλντοκ. Οι διεθνείς έδειχναν ψηλά τον ουρανό και ο σκόρερ Παυλίδης έβγαλε το πένθος από το μπράτσο και το έδειχνε στους φιλάθλους: "Για τον Τζορτζ".
Η συγκίνηση ήταν τεράστια, με όλους τους διεθνείς αμέσως μετά να παίρνουν τη φανέλα του Μπάλντοκ και να τη σηκώνουν ψηλά, τιμώντας έτσι τη μνήμη του.
Η Ελλάδα στο 83΄έβαλε και δεύτερο γκολ. Ο Παυλίδης σκόραρε ξανά για το 0-2, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Αγγλία έχει τρομερή ποιότητα, κατάφερε στο 87΄ο Μπέλιγχαμ να ισοφαρίσει σε 1-1, αλλά η Ελλάδα ήταν επίμονη.
Ο Παυλίδης και πάλι έκανε το θαύμα του και έγραψε το έπος μέσα στη χώρα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο Μπάλντοκ, στο γήπεδο που είχε όνειρο να παίξει, αλλά δεν πρόλαβε. Έκανε το 1-2 στις καθυστερήσεις και η Ελλάδα πήρε αυτό που δικαιούταν και άξιζε.
Μετά τα χαμόγελα για το σπουδαίο "διπλό", ήρθαν τα δάκρυα. Το κλάμα για τον χαμό του φίλου τους. Ο Μπακασέτας, ξέσπασε, δεν άντεξε. Οι συμπαίκτες του τον παρηγορούσαν, τον αγκάλιαζαν. Ο Ρότα πήγε στην κάμερα και είπε "για εσένα".
Οι παίκτες μαζεύτηκαν μπροστά από τους Έλληνες φιλάθλους και ξεδίπλωσαν τη φανέλα με το Νο.2. Τη φανέλα του Μπάλντοκ που δεν είναι πια μαζί τους.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.