Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στον μικρό τελικό της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός λύγισε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός υπέκυψε στη Μονακό, με αποτέλεσμα οι δύο ελληνικές ομάδες να βρεθούν στον μικρό τελικό του Final 4 της Euroleague.

Το Euroleague Final 4 του Άμπου Ντάμπι μετατράπηκε σε ελληνική υπόθεση... αλλά όχι εκεί που θα θέλαμε.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν κατάφεραν να περάσουν στον μεγάλο τελικό και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον μικρό. Ένα ματς χωρίς λάμψη, χωρίς έπαθλο, μόνο για το γόητρο.

Αναμέτρηση... όχι τιτάνων

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πρώτος στο χορό των ημιτελικών, αλλά η Φενέρμπαχτσε του Γιασικεβίτσιους είχε τον τελευταίο λόγο. Με ενέργεια, καθαρό μυαλό και... καυτό χέρι από τα 6,75μ., οι Τούρκοι πήραν το ματς με 82-76 και μαζί την εκδίκησή τους για πέρσι.

Ο Ντέβον Χολ ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του "τριφυλλιού", με 18 πόντους και 4/6 τρίποντα. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ, ερχόμενος από τον πάγκο, έβαλε το δικό του "μαχαίρι" με 13 πόντους και ένα μεγάλο τρίποντο λίγο πριν το φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στους Κέντρικ Ναν (19π.) και Τσέντι Όσμαν (22π.), με τον Ναν να αποβάλλεται στο 34’ και να αφήνει την ομάδα του χωρίς ηγέτη.

Ένας Φουρνιέ δεν φέρνει την άνοιξη

Λίγο αργότερα, ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε πάνω σε έναν... μοναχικό πολεμιστή. Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν ο μόνος "ερυθρόλευκος" που έμοιαζε να παίζει ημιτελικό, τελειώνοντας με 31 πόντους. Όμως, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ακολούθησε.

Η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη είχε πλάνο, σκληράδα και καθαρό μυαλό. Χτύπησε στα αδύναμα σημεία του Ολυμπιακού, βρήκε ρυθμό με Καλάθη και Τζέιμς και επικράτησε δίκαια με 78-68.

Ο Σάσα Βεζένκοβ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό ποτέ, η ομάδα είχε άσχημα ποσοστά (2/12 τρίποντα στο ημίχρονο), ενώ ακόμη και η προσωρινή ανάκαμψη από τον Φουρνιέ στο τρίτο δεκάλεπτο δεν κράτησε. "Η πιο σκληρή ομάδα νίκησε", ήταν το συμπέρασμα της βραδιάς.

Έτσι, οι δύο ελληνικές ομάδες μένουν να παλέψουν μεταξύ τους για την τρίτη θέση — μία μάχη χωρίς αντίκρισμα, αλλά με το γόητρο να παραμένει στο τραπέζι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στο Final Four δεν παίζεις, επιβιώνεις-Και αυτό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός

Μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν, ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά στο Final Four της EuroLeague και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί επιτέλους να φτάσει μέχρι το τέλος.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Arne Slot: Όταν ένας ολόκληρος κόσμος παρακαλάει να φύγει ένας προπονητής

Από πρωταθλήτρια και φόβητρο της Ευρώπης, η Λίβερπουλ βυθίστηκε σε μια σεζόν γεμάτη λάθος μεταγραφές, εσωτερικές εντάσεις και έναν κόσμο που δεν ζητά απλώς αλλαγή προπονητή — ζητά να πιστέψει ξανά.

Γραφει Κωστας Χρηστου

Ted Lasso, Haaland και Yamal κάνουν "tap-in" στο Μουντιάλ 2026

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Yamal και Haaland, υπό τις οδηγίες του αγαπητού προπονητή Ted Lasso, γίνονται μέρος μιας καμπάνιας που παίζει με το ποδόσφαιρο, το χιούμορ και την εμπειρία των φιλάθλων.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Πώς ο Ουνάι Έμερι μετέτρεψε την Άστον Βίλα σε ευρωπαϊκή δύναμη

Από την κρίση και την αμφισβήτηση μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι έζησε τη μεγαλύτερη βραδιά της σύγχρονης ιστορίας της.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Lamine Yamal: Ζει το ελληνικό καλοκαίρι με τη νέα του σύντροφο-Ποιο νησί διάλεξε

Στην Ελλάδα αποφάσισε να "γεμίσει τις μπαταρίες του" ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 ο Lamine Yamal, συνοδευόμενος από τη νέα του σύντροφο.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Ο Ewan McGregor έκανε την αποστολή της Σκωτίας για το Μουντιάλ να μοιάζει με ταινία

Η Σκωτία ανακοίνωσε την αποστολή της για το Μουντιάλ μέσα από ένα ατμοσφαιρικό video με αφηγητή τον Ewan McGregor, θυμίζοντας teaser από ταινία.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης