Η παρουσίαση των Lakers έδειξε τι θα ακολουθήσει τη νέα σεζόν στο NBA

Το showtime επιστρέφει στο LA κι αυτό μπορεί ο καθένας να το μεταφράσει όπως θέλει.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η μετακίνηση του LeBron στους Lakers ήταν η σημαντικότερη κίνηση της pre-season του NBA, σε ένα αν μη τι άλλο άκρως ενδιαφέρον καλοκαίρι. Ο Βασιλιάς μετακόμισε στο Λος Άντζελες και αυτό είναι κάτι που μάλλον είχαν περισσότερο ανάγκη οι Λιμνάνθρωποι στην μετα-Kobe εποχή. 

Η αποχή από το πολυπόθητο στέμμα άλλωστε από το 2010 σηματοδοτεί ένα αρκετά μεγάλο διάστημα για την δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου (μετά τους Boston Celtics, που μετρούν 17 κατακτήσεις, μία περισσότερη από τους Lakers) και η μπασκετική κατάθλιψη που γεννά η τουλάχιστον μέτρια ομάδα ομάδα των Lakers τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει. Μιλάμε άλλωστε για ένα franchise που έχει μάθει να κερδίζει και βλέπει πλέον τους Golden State Warriors να κυριαρχούν όχι μόνο στη Δύση αλλά και σε ολόκληρο το NBA. 

Πλέον, στο Hollywood ήρθε νέος σερίφης, που τυγχάνει να είναι και ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη αυτή τη στιγμή -ας έχουν τις ενστάσεις τους Kevin Durant, Stephen Curry και James Harden- παρά τα 33 του χρόνια.

Η παρουσίαση των Lakers έδειξε τι θα ακολουθήσει τη νέα σεζόν στο NBA

Η παρουσίασή του κατά την media day όλων των ομάδων του μαγικού κόσμου έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο των Lakers. Αλλά ο LeBron μόνος του δεν αρκεί για να αλλάξουν τα κόζια. Το γνωρίζει άλλωστε και ο ίδιος: "Έχουμε πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε ώστε να φτάσουν στο επίπεδο των Warriors, παίζουν άλλωστε πολλά χρόνια μαζί και έχουν τρομερή χημεία. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας και μια μέρα να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα" παραδέχτηκε ο James στην press conference. Λόγια που μπορεί να ακούστηκαν απότομα και ωμά, αλλά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. 

Εκτός όμως από τον James, υπάρχουν και μερικά ακόμη νέα πρόσωπα στο Λος Άντζελες:  JaVale McGee, Lance Stephenson, Rajon Rondo και Michael Beasley. Το ταλέντο τους αδιαμφισβήτητο. Όπως αδιαμφισβήτητα είναι και τα θέματα που όλοι κουβαλούν εκτός παρκέ, με εκείνο της συμπεριφοράς και της αντίληψης να είναι το βασικότερο. Ο LeBron φυσικά και ύψωσε τείχος προστασίας προς τους νέους του συμπαίκτες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lance Stephenson (@stephensonlance) on

Ο Lance Stephenson (ναι, ο ίδιος Stephenson που αρπάζεται σχεδόν κάθε χρόνο με τον Βασιλιά στα play-off) ανέβασε μια φωτογραφία με τους 3 προαναφερθέντες καινούριους συμπαίκτες του στο Instagram, ζητώντας από τους followers του να τους χαρακτηρίσουν, ο James πήρε θέση: "MUD-misunderstood, under-appreciated, determined" (παρεξηγημένοι, υποτιμημένοι, αποφασισμένοι). Ο ηγέτης μίλησε πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Βέβαια, είναι και πολλοί εκείνοι που γέλασαν βλέποντας τόσο ταλέντο και τόσα ψυχολογικά προβλήματα στην ίδια φωτογραφία. Και με το δίκιο τους.

Τα προβλήματα και η τρέλα σταματούν σε αυτούς; Σίγουρα όχι. Ο Lonzo Ball ετοιμάζεται για τη δεύτερη χρονιά του στο πρωτάθλημα. Όπως ασφαλώς και ο πατέρας του, που δεν είδε και με τόσο καλό μάτι τον ερχομό του LeBron αλλά και το γεγονός της απόκτησης δύο πρωτοκλασάτων point guard (Stephenson, Rondo).

Ενδεχομένως, τα δεδομένα double-double που θα προσφέρει κάθε βράδυ ο LeBron να αρκούν για να εξασφαλίσουν οι Lakers τουλάχιστον μια θέση στα play-off, ίσως και παραπάνω. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ομάδα του θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα για να παρακολουθήσει κάποιος την φετινή σεζόν. Για όλους τους λόγους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.