Οι 10 πιο ακριβοί ποδοδσφαιριστές του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Ποιοι είναι εκείνοι που κοστίζουν μία περιουσία.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Ιανουαρίου 2019

Το Football Observatory, μέσω του αλγορίθμου CIES κατέληξε στη λίστα με τους 100 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Αυτή, προκύπτει λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά από παράγοντες (πραγματική αξία, ύψος και διάρκεια συμβολαίου, ηλικία ποδοσφαιριστή κ.α.). Για το 2019, εντύπωση προκαλεί η απουσία του Cristiano Ronaldo από την δεκάδα καθώς και το γεγονός πως ο Lionel Messi δεν βρίσκεται καν στους πρώτους πέντε. Σου παρουσιάζουμε την πρώτη δεκάδα, ενώ μπορείς να δεις την πλήρη λίστα εδώ

10. Leroy Sane

Οι 10 πιο ακριβοί ποδοδσφαιριστές του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Ένας από τους παίκτες που ωρίμασαν και εξελίχθησαν σε world class ποδοσφαιριστές υπό τις οδηγίες του Guardiola στην Μάντσεστερ Σίτι. Παρά τον αποκλεισμό του από την εθνική ομάδα της Γερμανίας στο πρόσφατο Μουντιάλ, ο Sane παραμένει ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του σήμερα (και του αύριο), με αξία τα €156.100.000.

9. Philippe Coutinho

ΦΙΛΙΠΕ ΚΟΥΤΙΝΙΟ

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα αξίζει σύμφωνα με το CIES €157.000.000, τρία εκατ. δηλαδή λιγότερα από αυτά που ξόδεψαν οι Καταλανοί για να τον πάρουν από τη Λίβερπουλ.

8. Romelu Lukaku

ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ

Ξέρει πώς να σκοράρει αλλά κυρίως πώς να βοηθήσει την εκάστοτε ομάδα του. Ο Romelu Lukaku έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, έχοντας ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης για να γίνει ο παίκτης που όλοι περιμένουν. Πλέον, κοστολογείται στα €162.000.000.

7. Lionel Messi

ΛΙΟ ΜΕΣΙ

Μία έκπληξη σίγουρα υπάρχει που συναντάς τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στην έβδομη θέση. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κοστολογείται στα €171.200.000 και βασικότερη αιτία είναι μάλλον η ηλικία του (βρίσκεται πλέον στα 32) αλλά και το γεγονός της αδυναμίας του να φύγει από την Βαρκελώνη.

6. Paulo Dybala 

ΠΑΟΥΛΟ ΝΤΙΜΠΑΛΑ

Ο Αργεντινός επιθετικός δεν έχει κάνει ακόμη το απόλυτο ποδοσφαιρικό του ξέσπασμα αλλά υπάρχει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Για να τον αποκτήσει κάποιος από τη Γιουβέντους βέβαια, θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον €171.900.000.

5. Mohamed Salah 

ΜΟ ΣΑΛΑΧ

Η Ρόμα τον πούλησε στη Λίβερπουλ για €42.000.000 και μάλλον τώρα θα το έχει μετανιώσει. Ειδικά μετά την περσινή σεζόν του Αιγύπτιου σταρ, που έχει εκτοξεύσει την τιμή του στα €184.300.000.

4. Raheem Sterling

ΡΑΧΙΜ ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ

H επίδραση του Guardiola πάνω του, έχει μετατρέψει τον ανέκαθεν ταλαντούχο Άγγλο επιθετικό με τις τζαμαϊκανές ρίζες σε έναν τρομερά αποτελεσματικό ποδοσφαιριστή. Ο Raheem Sterling κοστίζει πλέον €185.800.000.

3. Neymar

ΝΕΪΜΑΡ

Άφησε την Μπαρτσελόνα για να είναι πρώτο όνομα. Δεν θα λέγαμε ότι τα κατάφερε ακριβώς και η αιτία είναι ο τύπος που βρίσκεται λίγο παρακάτω σε αυτή τη λίστα. Η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε 220 εκατ. Ευρώ για να τον αποκτήσει, αλλά η αξία του Βραζιλιάνου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα €197.100.000.

2. Harry Kane

ΧΑΡΙ ΚΕΪΝ

Την περασμένη σεζόν σημείωσε 41 γκολ. Φέτος είναι προς το παρόν στα 20, αλλά βρισκόμαστε ακόμη στον Ιανουάριο. Τα τέρματα του Άγγλου φορ κοστίζουν χρυσάφι ή πιο σωστά €200.300.000.

1. Kylian Mbappe

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Το πιο καυτό όνομα του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου αυτή τη στιγμή και σίγουρα όχι άδικα. Για πολλούς άξιζε ακόμη και τη Χρυσή Μπάλα, ειδικά μετά τα όσα έκανε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οπότε δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση το γεγονός πως κοστολογείται στα €218.500.000 αυτή τη στιγμή. Ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος