Daniele De Rossi, το άδοξο φινάλε του Ρωμαίου πολεμιστή

Ο αρχηγός της Ρόμα περίμενε ένα καλύτερο τέλος με την τζιαλορόσι φανέλα. Αντ' αυτού, φεύγει από την αγαπημένη του ομάδα μετά από 18 χρόνια.

Σχεδόν δύο δεκαετίες με τη φανέλα της Ρόμα, μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή. Ο Daniele De Rossi θα αποτελέσει παρελθόν το ερχόμενο καλοκαίρι από τους τζιαλορόσι, καθώς όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα το πρωί της Τετάρτης 14 Μαΐου, το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί. Κλείνει έτσι οριστικά ένας μεγάλος κύκλος τόσο για τον ίδιο (άγνωστο αν θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο καθώς βρίσκεται πια στα 36) όσο και για τον σύλλογο της Ρώμης. 

Ο Daniele De Rossi ήταν ένας από τους καλύτερους κεντρικούς χαφ του κόσμου στα prime του δηλαδή την πρώτη δεκαετία του millennium, την ίδια εποχή που μεσουρανούσαν και οι Frank Lampard και Steven Gerrard - εντελώς τυχαία και οι τρεις τους δεν πρόδωσαν ποτέ τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. Παράλληλα ο De Rossi αποτελούσε την απόλυτη έκφραση των Romanisti οπαδών εντός του αγωνιστικού χώρου - άλλωστε ένα από τα παιδιά της Curva Sud ήταν ανέκαθεν κι αυτός, χωρίς ποτέ να το αρνηθεί. 

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του. Εκείνη του παρωχημένου επικοινωνιακά τύπου που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει χειρονομίες, να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, να παραδεχθεί τα λάθη του αλλά την αμέσως επόμενη στιγμή να χάνει το δίκιο του, να τα βάζει με όλους και με όλα. Η σύγκρουση άλλωστε ήταν πάντοτε στο αίμα του, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. 

Daniele De Rossi, το άδοξο φινάλε του Ρωμαίου πολεμιστή

Αν το "αντίο" του De Rossi συνέβαινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, πιθανότατα θα έφερε την υπογραφή του Monchi. Ακόμη πιο πιθανό είναι ο περιβόητος Ισπανός τεχνικός διευθυντής να χρεωνόταν όλο το φταίξιμο μίας τέτοιας υπόθεσης και ενδεχομένως να θεωρούταν ο βασικός υπαίτιος. Ο Monchi όμως έχει παραιτηθεί εδώ και μήνες.

Η απόφαση για τον De Rossi πάρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ρόμα, που ενήργησε είναι η αλήθεια με καθαρά ρεαλιστικά κριτήρια, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν την ηλικία και τους πρόσφατους τραυματισμούς του αρχηγού της ομάδας. Κάτι δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ στην πορεία του ο ίδιος ο De Rossi -να σκεφτεί ρεαλιστικά- ακόμη και όταν έφταναν γι' αυτόν προτάσεις από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά clubs της Ευρώπης. 

  • Ο Daniele De Rossi εντάχθηκε στη Ρόμα το 2001. Μέχρι τότε, αγωνιζόταν ως επιθετικός στην Όστια Μάρε, ομάδα της τέταρτης κατηγορίας. 
  • Είναι ο μέσος με τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία της εθνικής Ιταλίας (21 σε 117 παιχνίδια), συμβάλλοντας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.
  • Φορά το νούμερο 16 από τη σεζόν 2006-07. Ο λόγος είναι η ημερομηνία γέννησης της πρώτης του κόρης Gaia (στις 16 Ιουνίου του 2005).
  • Στο δεξί του πόδι έχει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τατουάζ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. 

"Θέλω να παίζω και υπάρχει διαφορά απόψεων ανάμεσα σε εμένα και τη διοίκηση, αλλά δεν κρατώ κακίες με κανέναν. Κάποια ημέρα θα μιλήσω με τον πρόεδρο. Περίμενα να μου ζητήσουν να συνεχίσω να παίζω, αλλά δεν έγινε έτσι. Οφείλω να το αποδεχτώ και να προχωρήσω. Εάν ήμουν παράγοντας, θα ανανέωνα το συμβόλαιο ενός παίκτη σαν κι εμένα. Οι οπαδοί έχουν δείξουν όλα αυτά τα χρόνια πόσο με αγαπούν. Ως αντάλλαγμα έκανα την ίδια επιλογή. Δεν τους άλλαξα για κάποιο υποθετικό τρόπαιο, που δεν ξέρεις ότι θα κατακτήσεις σίγουρα αν φύγεις" δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου μετά την απόφαση της διοίκησης.

ΝΤΕ ΡΟΣΙ ΤΟΤΙ

Σε αντίθεση με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Francesco Totti, ο πιο πιστός στρατιώτης δεν θα ολοκληρώσει -πιθανότατα- την καριέρα του φορώντας την αγαπημένη του τζιαλορόσι φανέλα. Το DNA του De Rossi όμως δεν θα αλλάξει ποτέ. Κάτι που οι φίλοι του στο πέταλο γνωρίζουν καλά, γι' αυτό και θα τον αποχαιρετήσουν με τον τρόπο που του αρμόζει, την Κυριακή 26 Μαΐου στο παιχνίδι με την Πάρμα. Τότε που το Ολίμπικο θα δακρύσει για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος