Ο μικρός Schumacher και οι απόγονοι των παλιών θρύλων της F1

Mick Schumacher, Giuliano Alesi και Enzo Fittipaldi είναι το μέλλον όχι μόνο της Ferrari, αλλά και του ίδιου του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

2 Απριλίου 2019. Πίσω από το τιμόνι της SF90, του φετινού μονοθεσίου της Ferrari για το πρωτάθλημα της Formula 1, στην πίστα του Μπαχρέιν βρίσκεται ένας Schumacher, που μάλιστα δοκιμάζει τις αντοχές τόσο του οχήματος όσο και τις δικές του για 13 γύρους. Κάποιοι μίλησαν για μια πραγματικά ιστορική στιγμή. Κάποιοι άλλοι για ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον ξεκίνημα.

Ο μικρός Schumacher...

Ο μικρός Schumacher και οι απόγονοι των παλιών θρύλων της F1

Στο Maranello βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες (ξανά) ένας Schumacher ντυμένος στα κόκκινα της Scuderia. Έχει το ξανθό μαλλί της μητέρας του Corinna και το στραβό χαμόγελο του πατέρα του Michael. Έχει κάνει σιγά σιγά τα βήματα μέχρι την ακαδημία της Ferrari και θα μοιραστεί την εμπειρία μαζί με άλλους διάσημους νεαρούς, όπως ο Giuliano Alesi, γιος του Jean, και ο Enzo Fittipaldi, ανιψιός του Emerson. Ένας Schumacher ξανά στα κόκκινα, 13 χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα του Michael στο τιμόνι μιας Ferrari. Ο δρόμος μέχρι τη στιγμή που ο Mick Schumacher θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου, πέρα από τις δοκιμές, σε κάποιο σιρκουί της F1 μοιάζει να έχει ανοίξει για το μέλλον. Η εικόνα είναι από μόνη της αρκετά εντυπωσιακή και σημαδιακή για να περάσει απαρατήρητη.

Και να φανταστείς πως στο ξεκίνημά του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν ήθελε καν να χρησιμοποιεί το θρυλικό επώνυμό του. Πολύ μεγάλη η πίεση, οπότε καλύτερα Betsch, το επώνυμο της μητέρας του. Ο Mick jounior γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1999 στο Βουφλέν-λε-Σατό της Ελβετίας και από την ηλικία των 9 ετών έδειξε τι ακριβώς ήθελε να κάνει στη ζωή του, όταν και μπήκε στην πίστα των καρτ. Ο νέος καρπός από το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Schumacher θα επιβεβαίωνε τα επόμενα χρόνια όλους εκείνους που υποστήριζαν ότι πήρε τα αγωνιστικά γονίδια του πατέρα του, με αποκορύφωμα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3, που κέρδισε τον περασμένο Οκτώβριο (αφού προηγουμένως είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του σε ADAC Kart Masters και Formula 4). Φέτος αγωνίζεται ως επί το πλείστον στη Formula 2 με την Prema, τη θυγατρική αγωνιστική ομάδα της Ferrari, όπως ακριβώς έκανε το 2017 ο Charles Leclerc, ένας άλλος απόφοιτος του Maranello, που πλέον τυγχάνει να είναι οδηγός της Scuderia στη Formula 1.

Θα υπάρξει 100% και πάλι ένας Schumacher στη Formula 1. Από τη μία πλευρά λόγω του ονόματος, από την άλλη επειδή έχει πετύχει εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο οικογενειακός φίλος Jean Todt τον συμβουλεύει συνεχώς αποκλειστικά και μόνο γιατί πιστεύει ότι ο μικρός διαθέτει σπουδαία προοπτική. Πιο γοητευτική όμως είναι η προοπτική ένας νέος Schumi στη Ferrari, στο υψηλότερο επίπεδο. "Θα υπάρξει 100% και πάλι ένας Schumacher στη Formula 1. Από τη μία πλευρά λόγω του ονόματος, από την άλλη επειδή έχει πετύχει εξαιρετικές επιδόσεις. Έχει πολύ ταλέντο, όπως ο πατέρας του, και πιστεύω ότι θα έχουμε μια νέα περίπτωση Keke και Nico Rosberg" είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο Lewis Hamilton. Δεν τον αμφισβητούμε.

... Και οι υπόλοιποι

Ο Schumacher junior όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση οικογενειοκρατίας στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα στα σιρκουί της Formula 1. Άλλωστε οδηγός στην F1 με την ομάδα της Jordan και της Honda ήταν και ο μικρός αδελφός του "Κόκκινου Βαρόνου", Ralf Schumacher.

Ο Giuliano Alesi είναι ο αμέσως επόμενος σε δημοφιλία "σπουδαστής" στην ακαδημία της Ferrari. Πρόκειται για το 19χρονο γιο του και της Γιαπωνέζας ηθοποιού και τραγουδίστριας Kumiko Goto, η παρουσία του οποίου μαζί με το "συμφοιτητή" εκεί γεννά σε όλους μνήμες από το παρελθόν, τότε που για σχεδόν μία δεκαετία, από το 1991 πιο συγκεκριμένα, οι Michael Schumacher και Jean Alesi έδιναν τις δικές τους μάχες στους 4 τροχούς (αξίζει να αναφερθεί ότι οι Schumacher και Alesi οι πρεσβύτεροι ήταν "εχθροί" μόνο εντός πίστας, καθώς τους συνδέει μακροχρόνια στενή φιλία). O γεννημένος στην Αβινιόν της Γαλλίας νεαρός πιλότος αγωνίζεται προς το παρόν στη Formula 2 με την ομάδα της Trident Racing, αλλά, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Mick Schumacher, μάλλον δεν είναι μακριά η στιγμή που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι μιας SF90 για λίγους ή περισσότερους γύρους σε κάποια ανεπίσημα δοκιμαστικά.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Στους φίλους των 4 τροχών ασφαλώς και θα λέει πολλά το όνομα του Emerson Fittipaldi. Ο 72χρονος σήμερα Βραζιλιάνος είναι ένας πραγματικός μύθος του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχοντας οδηγήσει –τις δεκαετίες του ’70 και ’80– τόσο στη Formula 1 όσο και στο Indianapolis 500, έχοντας κατακτήσει μάλιστα δύο πρωταθλήματα (το 1972 και το 1974 στην F1 με την ομάδα της Lotus και της McLaren, αντίστοιχα). Την οικογενειακή παράδοση των Fittipaldi συνεχίζει ο 17χρονος εγγονός του Emerson, Enzo Fittipaldi, που, όπως οι δύο προαναφερθέντες, βρίσκεται στο Maranello. Ο νεαρός Fittipaldi μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Formula 4, θα βρεθεί στο τιμόνι της Prema και στη Formula 2. "Δεν είναι τόσο η μηχανή, το σασί και γενικότερα τα αυτοκίνητα που γοήτευαν, αλλά το γεγονός ότι ο οδηγός είχε σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη ενός αγώνα" είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο γεννημένος στις 18 Ιουλίου του 2001 Enzo Fittipaldi, ο οποίος διαχωρίζει τη δική του γενιά οδηγών από αυτήν του παππού του: "Πλέον η οδήγηση έχει γίνει πολύ πιο επιστημονικά και ηλεκτρονικά καθοδηγούμενη. Πάντα όμως ο οδηγός είναι εκείνος που θα παίρνει τις αποφάσεις".

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Δώδεκα οδηγοί γονείς μέχρι στιγμής πρόλαβαν να δουν 13 γιους τους (ο Jack Brabham κληροδότησε το χάρισμα και στους δύο γιους του) να ακολουθούν τα ίχνη τους στις πίστες της F1 στα 69 χρόνια της ύπαρξής της. Ε, δεν μπορεί, κάποιο ρόλο θα παίζει και η κληρονομικότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος