Η λεπτομέρεια που κανείς δεν έχει προσέξει στο "Μόνος στο Σπίτι"

Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί ο Kevin McCallister δεν μπήκε στο αεροπλάνο;

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Δεκεμβρίου 2021

Θέλεις να νιώσεις γέρος; Το Home AloneΜόνος στο Σπίτι αν προτιμάς) κυκλοφόρησε το 1990. Προχωράμε. Κατά πολλούς ανήκει στο Top-5 των κορυφαίων χριστουγεννιάτικων ταινιών και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Μπορεί να διαφωνήσεις αλλά σίγουρα θα καθίσεις -και πάλι- να το δεις τις επόμενες ημέρες.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που προκύπτουν από την ταινία του Chris Columbus είναι πώς γίνεται να ξεχνάς το παιδί σου στο σπίτι, όταν ετοιμάζεσαι να φύγεις για ένα μεγάλο ταξίδι. Στην προκειμένη περίπτωση η οικογένεια McCallister έφυγε για το Παρίσι, ξεχνώντας τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Macaulay Culkin στην ήσυχη, φαινομενικά, γειτονιά της Winnetka του Ίλινοϊς.

Κάτι που, σχεδόν, κανείς δεν πρόσεξε

Χάρη στους αετομάτηδες τηλεθεατές και προφανέστατα μετά την 50ή θέαση του "Μόνος στο Σπίτι", ανακαλύφθηκε και αναφέρθηκε στον θαυμαστό κόσμο των social media μία μικρή αλλά πιθανότατα καθοριστική λεπτομέρεια για την εξέλιξη της ταινίας. 

Όχι, δεν είναι η λανθασμένη καταμέτρηση ενός μικρού γείτονα κατά τη διάρκεια της επιβίβασης στο βαν, πριν το αεροδρόμιο. Η αλήθεια βρίσκεται αλλού.

Σε μία από τις πρώτες σκηνές -ξέρεις, εκεί όπου γίνεται χαμός στο σπίτι και παραγγέλνουν πίτσα, προτού ο  Kevin και ο bully αδερφός του Buzz αρπαχτούν- επιστρατεύονται χαρτοπετσέτες κόκκινου χρώματος προκειμένου να μαζευτεί ο χαμός που έχει δημιουργηθεί. Μετά τη χρήση τους, οι χαρτοπετσέτες αυτές πηγαίνουν στον κάδο απορριμάτων. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς (για την εξέλιξη της ταινίας), έχουν το ίδιο χρώμα με τον φάκελο που περιέχει το αεροπορικό εισιτήριο του 8χρονου τέκνου της οικογένειας McCallister.

Ok, και πάλι είναι κάπως ανεύθυνο να ξεχνάς το παιδί σου ενώ πρόκειται να ταξιδέψεις κάπου μακριά αλλά ίσως αυτή η συγκεκριμένη σκηνή και το αστραπιαίο πλάνο να εξηγούν πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα. Χρειάστηκαν μόλις 30 χρόνια για να το παρατηρήσει κάποιος.

Στο "Μόνος στο Σπίτι", πέραν του προαναφερθέντα Culkin, πρωταγωνιστούν ακόμη οι John Heard, Catherine O'Hara, Roberts Blossom, Angela Goethals, Devin Ratray, Gerry Bamman και John Candy καθώς και οι Joe Pesci και Daniel Stern στους ρόλους των διαρρηκτών. Fun fact: Για το ρόλο του Pesci προοριζόταν αρχικά ο Danny DeVito. Αυτό θα είχε ενδιαφέρον.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος