Τα αγαπημένα βιβλία των κλασικών αστέρων του Χόλιγουντ

Στον Marlon Brando άρεσε ο Freud και στην Audrey Hepburn ο Μυστικός Κήπος της Frances Hodgson Burnett.

Παρότι αστέρες του Παλιού Χόλιγουντ όπως η Marilyn Monroe και ο Marlon Brando δεν μνημονεύονται συχνά ως διανοούμενοι ή βιβλιοφάγοι, η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν φιλαναγνώστες. Και οι δυο τους είχαν βιβλιοθήκες γεμάτες με βιβλία κάθε είδους, ενώ το αυτό ίσχυε και για πολλούς άλλους ηθοποιούς της ίδιας εποχής. Λογικό, λοιπόν, να αποφασίσουμε να εντοπίσουμε τα πιο αγαπημένα βιβλία 10 εκ των πιο διάσημων εξ αυτών.

Η Greta Garbo αγαπούσε τον Turgenev 

Τα αγαπημένα βιβλία των κλασικών αστέρων του ΧόλιγουντGetty Images

Τα ράφια της βιβλιοθήκης που είχε στο νεοϋορκέζικο διαμέρισμά της η Greta Garbo ήταν γεμάτα με βιβλία ποίησης, φιλοσοφίας και λογοτεχνίας. Αγαπημένος της συγγραφέας ήταν ο Ivan Turgenev και απολάμβανε να διαβάζει τα δοκίμια του έργου του Literary Reminiscences, που δεν βρήκαμε να έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.

Η Άγρια Δύση του James Dean

JAMES DEANGetty Images

Ο James Dean είχε διαβάσει πάρα πολλές φορές το The Authentic Life of Billy the Kid, που ούτε αυτό έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Το βιβλίο το έγραψε ο Pat Garrett, ο άνθρωπος ο οποίος σκότωσε τον διαβόητο πιστολέρο που έμεινε στην ιστορία με το παρατσούκλι Billy the Kid, σε συνεργασία με έναν ghostwriter.

Η Marilyn Monroe είχε αδυναμία στον Flaubert και τον Kerouac

MERILYN MONROEGetty Images

Στη βιβλιοθήκη της Monroe υπήρχαν πάνω από 400 βιβλία, από τα οποία πιο πολύ αγαπούσε δύο: Τη Μαντάμ Μποβαρί του Gustave Flaubert και το Στον δρόμο του Jack Kerouac.

Η Lauren Bacall και ο Humphrey Bogart αγαπούσαν το ίδιο βιβλίο

HUMPHREY BOGART & LAUREN BACALLGetty Images

Ο Humphrey Bogart και η Lauren Bacall είχαν απολαύσει σε τέτοιο σημείο το Melville Goodwin, USA του John P. Marquand, το οποίο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, που ήθελαν να συμπρωταγωνιστήσουν στην κινηματογραφική του διασκευή. Η μοίρα, είχε άλλα σχέδια.

Τα 2.000 βιβλία της Marlene Dietrich

MARLENE DIETRICHGetty Images

Τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της, η απόλυτη ξανθιά vamp τα πέρασε στο κρεβάτι της, όπου διάβαζε ό,τι έπεφτε στα χέρια της. Μέχρι να πεθάνει, είχε μαζέψει πάνω από 2.000 τόμους στο σπίτι της, ενώ έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τα έργα του Goethe.

Ο John Wayne λάτρευε τον Arthur Conan Doyle

JOHN WAYNEGetty Images

Στον ηθοποιό άρεσαν τα μυθιστορήματα και ένα από τα πλέον αγαπημένα του ήταν ο Λευκός Λόχος του Arthur Conan Doyle.

Τα παιδικά αναγνώσματα της Audrey Hepburn

AUDREY HEPBURNGetty Images

Το παιδικό βιβλίο Ο Μυστικός Κήπος της Frances Hodgson Burnett ήταν μία από τις αγαπημένες κλασικές ιστορίες που απολάμβανε η Hepburn.

Η αδυναμία του Marlon Brando στον Freud και τους Ινδιάνους

MARLON BRANDOGetty Images

Ο Brando διέθετε μια τεράστια συλλογή από βιβλία, που δημοπρατήθηκε μετά από τον θάνατό του. Ανάμεσά τους ξεχώριζαν πολλά με την υπογραφή του Freud, αλλά και έργα για τους Ινδιάνους.

Η απρόσωπη ζωή του Elvis Presley

ELVIS PRESLEYGetty Images

Ο Presley είχε μια τεράστια συλλογή με θρησκευτικά βιβλία, ενώ το αγαπημένο του ήταν το αμετάφραστο στα ελληνικά, έπειτα από πρόχειρη έρευνα μου κάναμε στο διαδίκτυο, The Impersonal Life του Joseph Benner

Από: Esquire US

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.