Μοιάζει με supermodel, είναι ρομπότ και σερβίρει καφέ στο Ντουμπάι

Τι θα έλεγες για έναν ξεγυρισμένο καφέ από τα χεράκια ενός ρομπότ που μοιάζει με την Diana Gabdullina;

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 01 Φεβρουαρίου 2023

Έχουμε δει πολλές υπερ-μοντέρνες καφετερίες (sic), με άψογο σέρβις, με όλα τα κομφόρ (ντιζαϊνάτη διακόσμηση, άνετους καναπέδες) και καταλόγους που προσφέρουν χίλια δυο εξωτικά χαρμάνια. Δεν είχαμε δει, όμως, ούτε ακούσει μέχρι τώρα, για κάποιο café που να έχει για σερβιτόρα ένα ρομπότ με όψη γυναίκας που, άκουσον άκουσον, μοιάζει με supermodel. Μέχρι που έσκασε η είδηση για το επικείμενο opening μιας τέτοιας επιχείρησης στο Ντουμπάι. Μάλιστα, η υπάλληλος-ρομπότ μπορεί να μην κάνει ταμείο αλλά θα σερβίρει διάφορα ροφήματα και παγωτά, ενώ θα πιάνει και ψιλή κουβεντούλα με τους πελάτες.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Donna Cyber Café

Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή καφετέρια, που θα υποδεχθεί τους πρώτους της πελάτες μέσα στη χρονιά που διανύουμε, θα λέγεται Donna Cyber Café, με την επωνυμία της να την οφείλει στο ίδιο το ρομπότ, που ακούει στο όνομα Donna.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Donna θα μπορεί να σερβίρει κανονικά τόσο καφέ όσο και παγωτά, χωρίς ανθρώπινη βοήθεια, και δη με ταχύτητα. Επίσης, θα μπορεί να πιάσει κουβέντα με τους πελάτες, να τους αφηγηθεί μια ιστορία ή να βγάλει selfies μαζί τους.

ROBOTPromobot

Έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο που να μοιάζει με αληθινή γυναίκα, με την κίνησή της να δείχνει ανθρώπινη κι όχι μηχανική, ενώ μπορεί να "διαβάζει", όσο της το επιτρέπει η τεχνολογία της, ακόμα και κάποια συναισθήματα των ανθρώπων που έχει απέναντί της.

Η σωσίας της Diana Gabdullina

Η επιδερμίδα της Donna είναι φτιαγμένη από σιλικόνη και τα μάτια της είναι σαν αληθινά. Μάλιστα, λέγεται ότι μοιάζει υπερβολικά και σε ύποπτο βαθμό με την Diana Gabdullina, ένα μοντέλο που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ανατολική Ευρώπη.

Όσο για το ίδιο το café; Δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη η ακριβής τοποθεσία του, αλλά γνωρίζουμε ότι θα είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και θα διαθέτει μηχανή για παγωτό, διανεμητή αναψυκτικών και καφετιέρα. Τα προϊόντα θα σερβίρονται στους πελάτες από ρομποτικά χέρια, ενώ η πληρωμή θα γίνεται σε αυτόματο, self-service τερματικό.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης