Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Σαρωνίδα και Λουτράκι
Συνεχίζεται η μάχη με τις φωτιές στη Σαρωνίδα και στο Λουτράκι Κορινθίας που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών το μεσημέρι της Δευτέρας, με εκατοντάδες πυροσβέστες να παλεύουν όλη τη νύχτα με τις φλόγες.
Συνεχίζεται η μάχη με τις φωτιές σε Σαρωνίδα και Λουτράκι Κορινθίας που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών το μεσημέρι της Δευτέρας. Στη Σαρωνίδα η φωτιά είναι σε εξέλιξη ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας το έργο των πυροσβεστών έκαναν πιο δύσκολο οι άνεμοι, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι αυτό θα συνεχιστεί και καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Η μεγάλη αναζωπύρωση κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Καλύβια σημειώθηκε στον οικισμό Στίπιζα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων άλλα δύο σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες.
Συνολικά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ανατολική Αττική επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο ‘’Όλυμπος” ενώ από αέρος επιχείρησαν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό". Στην πυρκαγιά επιχείρησαν και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 οχήματα καθώς και εθελοντές πυροσβέστες ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.
Ο Δήμαρχος Σαρωνίδας ανέφερε χθες πως είναι η χειρότερη καταστροφή την τελευταία δεκαετία στην περιοχή. Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ανέφερε επίσης πως υπάρχει μεγάλη καταστροφή, ειδικά στο Πάνειο Όρος όπου πολλοί οικισμοί έχουν μεγάλες ζημιές. Όπως είπε, ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα σπίτια έχουν καεί.
Το ΓΕΕΘΑ διέθεσε προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα και το Λιμενικό Σώμα 4 φουσκωτά και με τη βοήθεια 2 ακόμη αλιευτικών περιπολούσαν στην ακτογραμμή της Παλαιάς Φώκαιας για ενδεχόμενη επέμβασή τους.
Ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει και η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.
Όπως ανέφερε ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά από την έναρξή της, εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων, κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε 2 ώρες, έγινε απειλητική προκαλώντας ζημιές, γι’ αυτό και για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 προειδοποιώντας τους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την προληπτική απομάκρυνσή τους προς ασφαλή προορισμό.
Λουτράκι
Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Λουτρακίου, επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν τη Δευτέρα 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 ελικόπτερα διατέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους
Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και 4 προωθητές γαιών.
Υπάρχουν εκτιμήσεις πως 20-30 σπίτια έχουν καεί στον οικισμό Γαλήνη ενώ 1.000 είναι τα στέμματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Από: TheToc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Οι αλλαγές που έρχονται στο σύστημα πληρωμών IRIS από τις 15 Ιανουαρίου
Το σύστημα άμεσων πληρωμών εξελίσσεται και επηρεάζει τον τρόπο που κινούνται τα χρήματα στην Ελλάδα.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈφυγε από τη ζωή ο Bob Weir, συνιδρυτής των Grateful Dead
Ο Bob Weir, ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ού αιώνα, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών. Ο θρύλος των Grateful Dead που επανακαθόρισε την αμερικανική ροκ με την κιθάρα του, αποχαιρέτησε τον κόσμο αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά 60 ετών.
Αυτό είναι το πιο ανθεκτικό φυτό εκεί έξω - Aν του βάλεις φωτιά, δεν καίγεται
Υπάρχει φυτό που 'φτύνει' τους σπόρους του σα σφαίρες, κάποια ζώα γνωρίζουμε επίσης ότι φωσφορίζουν, γενικά η φύση είναι αποτέλεσμα μικρών αλλά εντυπωσιακών θαυμάτων που εξηγούνται μέσω της επιστήμης.
Ένα πολύ επικίνδυνο ηφαίστειο είναι πιθανό να εκραγεί σύντομα
Ένα υποθαλάσσιο γεωλογικό φαινόμενο στον Ειρηνικό απασχολεί ξανά τους επιστήμονες. Τα δεδομένα δείχνουν έντονη δραστηριότητα, αλλά η πραγματική του σημασία δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης
Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών. Ο θρυλικός Γιάγκος Δράκος από τη σειρά Λάμψη είχε πραγματοποιήσει την τελευταία του, σπάνια εμφάνιση ως ηθοποιός στην ταινία του Χρήστου Μασσαλά, Broadway.
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τόνια Καζιάνη αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά ζητήματα με την υγεία της και εν τέλει απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών.