Μαργαρίτα vs Μοχίτο, τι να προτιμήσεις για λιγότερο hangover

Την απάντηση, μπορεί και να την ξέρεις ήδη.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 22 Ιανουαρίου 2024

Θες να βγεις, να πιεις και να διασκεδάσεις αλλά δε θέλεις το πρωί να ξυπνήσεις με hangover. Σου αρέσουν τα cocktails και χάνεις το μέτρημα αλλά το κεφάλι σου δεν περνάει και πολύ καλά την επόμενη μέρα. Και μάλλον για όλα αυτά έκανες κλικ σε αυτό το άρθρο και μεταξύ μας, πολύ καλά έκανες γιατί φυσικά και σου έχουμε τη λύση, όπως πάντα άλλωστε.

Ειδικότερα, σήμερα είμαστε εδώ για να συγκρίνουμε δύο cocktails και να σου πούμε ποιο είναι αυτό που πρέπει να επιλέξεις για λιγότερο hangover. Λοιπόν, είσαι έτοιμος να δεις τη μάχη μεταξύ μαργαρίτας και μοχίτο

Η διαχρονική μαργαρίτα έχει υψηλή συγκέντρωση σε αλκοόλ ενώ έχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων και παρουσιάσεων, ιδανική για όσους απολαμβάνουν ισχυρότερες και πιο τολμηρές γεύσεις. 

Αντίστοιχα, το μοχίτο είναι πολύ πιο "απαλό" και αναζωογονητικό, ιδανικό για τις ζεστές μέρες. Η μέντα παρέχει μία έντονη πινελιά φρεσκάδας και αρώματος, ενώ έχει χαμηλότερη συγκέντρωση αλκοόλ. 

Για να απαντήσουμε λοιπόν στο καυτό αυτό ερώτημα και δίλημμα, έχουμε να σου πούμε πως όλα, για ακόμα μία φορά, "παίζονται" στο μέτρο. Η υπερβολική ποσότητα θα σε κάνει να έχεις hangover το πρωί, ό,τι και αν πιεις, ενώ η αλήθεια είναι πως στη μάχη στήθος με στήθος, τα δύο αυτά cocktails δεν έχουν πολλές διαφορές. Εκτός, αν επιλέξεις να πιεις τη μαργαρίτα σου παγωμένη. Εκεί αλλάζει το πράγμα γιατί η εκδοχή της frozen margarita περιέχει περισσότερα σάκχαρα που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν το hangover.

Συμπέρασμα; Η επιλογή είναι ξεκάθαρα δική σου. Πιες ό,τι θέλεις, απόλαυσε υπεύθυνα, όμως αν ο σκοπός σου είναι το να αποφύγεις το hangover, πιες με μέτρο. Και μην ξεχάσεις να φας κάτι πριν πιεις και ανά διαστήματα να πίνεις άφθονο νερό. Το άδειο στομάχι δε βοήθησε ποτέ κανέναν, ούτε η αφυδάτωση. Γενικά και ειδικά. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις