Ένα από τα κορυφαία ελληνικά εστιατόρια σερβίρει ροδίτικο fine dining στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το Symposio at Ark συνεχίζεται στις 13/02, με το περίφημο Noble Gourmet και τον εμβληματικό γευσιπλάστη Γιώργο Τρουμούχη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Φεβρουαρίου 2025

Μεταφέροντας κάτι από το ανφάν γκατέ των εστιατορίων της ελληνικής γεύσης που βρίσκονται εκτός των αθηναϊκών συνόρων, στην αστική ριβιέρα, το Symposio at Ark καταθέτει ένα ξεχωριστό twist στα της εστίασης δρώμενα στην πρωτεύουσα, ταξιδεύοντας το κοινό σε διαφορετικές γωνιές της χώρας, με όχημα την αληθινή γεύση.

Από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Ιουνίου, από την "έδρα" του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και το δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας, σημαντικά εστιατόρια της Ελλάδας αλλά και πιο μακριά από τα σύνορα αυτής, δίνουν τη δική τους ερμηνεία το τι σημαίνει ελληνική γεύση του τώρα.

Ένα από τα κορυφαία ελληνικά εστιατόρια σερβίρει ροδίτικο fine dining στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις καινούριες τάσεις της ελληνικής κουζίνας, να ενημερωθούν για τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου όπου βρίσκεται το guest εστιατόριο και να γνωρίσουν τον σεφ κάθε εστιατορίου μαζί με το γαστρονομικό ύφος του.

Τη σκυτάλη από τον Απόστολο Αλτάνη και το "Alfredo's Grand Dinning", που άνοιξαν το φετινό Symposio at Ark, παραλαμβάνει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά γευστικά projects της χώρας, κατά το δεύτερο event του πεντανόστιμου φεστιβάλ.

Symposio at Ark_Ο σεφ Γιώργος Τρουμούχης
Symposio at Ark_Ο σεφ Σπύρος Κουγιός

Το "Noble Gourmet" είναι το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας και βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa", στο νησί των ιπποτών. Με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, κομψή ατμόσφαιρα και όμορφα στρωμένα τραπέζια, με υφασμάτινα τραπεζομάντηλα, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην άνετη βεράντα, κερδίζει αρχικά τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.

Symposio at Ark_Η βεράντα του Noble Gourmet
Symposio at Ark_Βακαλάος ωρίμανσης ποσέ σε ελαιόλαδο
Symposio at Ark_Αρνάκι Καπαμάς και μελιτζάνες μαριναρισμένες με miso

Έπειτα, αναλαμβάνει η θαυμάσια κουζίνα του. Ο Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Σπύρο Κουγιό, πειραματίζονται με βάση τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού και οδηγούν το εστιατόριο σταθερά σε νέα γευστικά ύψη.

Το σύγχρονο ροδίτικο "ιδίωμα" που δημιουργούν, ξεδιπλώνεται μέσα από τέσσερα μενού γευσιγνωσίας τα οποία θυμίζουν σε αρκετές στιγμές τους θεατρική και καλλιτεχνική περφόρμανς.

To Μενού

Ροδίτικα Καλέσματα - Πουγκί / Καμηλάκι

Λαδοκούλουρο - Ελαιόλαδο Noble / Κάπαρη / Αλάτι με Κύμινο

Σουπιόριζο - Σουπιά / Ρύζι Καρολίνα / Μελάνι Σουπιάς / Πορτοκάλι / Γαριδάκι

Λινδιακό Πιταρούδι - Καβούρι / Όστρακα / Αχινός

Σαλμός - Μπακαλιάρος / Χόρτα / Πατάτα / Ταραμάς / Περγαμόντο

ή

Καπαμάς - Αρνί / Μελιτζάνα / Πλιγούρι / Μυρικά

Μακριά Μυρωδιά - Κύμινο / Αγγούρι / Λευκή Σοκολάτα / Γιαούρτι

Κεράσματα - Κασσία / Ντοματάκι Κώτικο / Φασόλια Κατταβιάς / Σύκα / Sette Herbe


Info

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ. 210 8948882

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

€70 / άτομο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα