Νόστιμη αρχή με το Alfredo's Grand Dining στο Symposio at Ark

Ο έμπειρος σεφ Απόστολος Αλτάνης άνοιξε την αυλαία του φετινού γαστρονομικού φεστιβάλ Symposio at Ark, που οργανώνει το "αθηνόραμα" και το εστιατόριο "Ark".

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Φεβρουαρίου 2025

Τη δική του ερμηνεία για μια ραφιναρισμένη κουζίνα με έντονα ελληνικά στοιχεία αλλά και μπόλικη δημιουργικότητα κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου ο έμπειρος σεφ Απόστολος Αλτάνης, μέσα από ένα ξεχωριστό μενού και κατά την έναρξη του φετινού γαστρονομικού event φεστιβάλ Symposio at Ark, που οργανώνει το "αθηνόραμα" και το εστιατόριο "Ark".

'Ήταν μια πολύ ξεχωριστή βραδιά για όλους όσοι βρέθηκαν στον πολυτελή, κοσμοπολίτικο χώρο του Ark, με τον Γιάννη Μπαξεβάνη να φιλοξενεί στην κουζίνα του τον Απόστολο Αλτάνη, που με ακρίβεια και νοστιμιά μετέφερε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα κάτι από τα όσα νόστιμα σκαρώνει στη Θεσσαλονίκη και το εστιατόριο Alfredo's Grand Dining, στον πριβέ χώρο του Regency Casino με θέα σε ρουλέτες και τραπέζια Black Jack. 

Νόστιμη αρχή με το Alfredo's Grand Dining στο Symposio at Ark© Λεωνίδας Τούμπανος
Symposio at Ark 2025_Ο κομψός χώρος του Ark© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ, δε χρειάστηκε να... τζογάρει σε τίποτα, καθώς παρέα με την έμπειρη μπριγάδα του οικοδεσπότη Μπαξεβάνη δόμησαν με σιγουριά ένα δημιουργικό μενού που ενθουσίασε τόσο όλους εκείνους που ήδη είχαν κάνει κράτηση επ' αυτού αλλά και τους walk in επισκέπτες που εμπιστεύθηκαν τη συγκεκριμένη κάρτα. Πίστεψέ με, κανείς δεν έφυγε απογοητευμένος. Το αντίθετο μάλιστα. 

Ο έμπειρος γευσιπλάστης Αλτάνης ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, σερβίροντας ένα φινετσάτο ρότολο καβουριού, με μήλο, κρέμα γουασάμπι, αβγοτάραχο και αβοκάντο σαν amuse bouche, πριν στο τραπέζι καταφθάσει το πληθωρικό προσούτο τόνου με μοσχαρίσιo καρπάτσιο, αφρό ταραμά και πίκλες.

Symposio at Ark 2025_Το ροτόλο καβουριού© Λεωνίδας Τούμπανος
Symposio at Ark 2025_Το προσούτο τόνου με μοσχαρίσιo καρπάτσιο© Λεωνίδας Τούμπανος
Symposio at Ark 2025_Τα νιόκι κατσικίσιου τυριού με χτένι© Λεωνίδας Τούμπανος

Συνέχεια με νιόκι κατσικίσιου τυριού με χτένι και σάλτσα σαμπάνιας με χαβιάρι, σε ένα ιδιαίτερο πάντρεμα που ανέδειξε όλα τα στοιχεία του πιάτου και αποτέλεσε αφορμή για συζητήσεις (και μπόλικα "μμμμ" απόλαυσης) στα γύρω τραπέζια. 

Symposio at Ark 2025_Το χριστόψαρο βουτύρου με τοπιναμπούρ και σάλτσα μυδιού© Λεωνίδας Τούμπανος
Symposio at Ark 2025_Το κανελόνι με μοσχαρίσια μάγουλα, άγρια μανιτάρια και σος κέδρου© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα κυρίως του πράγματος, τόσο το χριστόψαρο βουτύρου με τοπιναμπούρ και σάλτσα μυδιού όσο και το κανελόνι με μοσχαρίσια μάγουλα, άγρια μανιτάρια και σος κέδρου ξεχώρισαν, το καθένα με τον τρόπο του. 

Symposio at Ark 2025_Οι υφές σοκολάτας με κρεμέ τζιβάρα, ζελέ καραΐμπ και πέρλες φουντουκιού© Λεωνίδας Τούμπανος

Γκραν φινάλε με το γλυκό-κέντημα που ήθελε τις υφές σοκολάτας με κρεμέ τζιβάρα να συνατούν το ζελέ καραΐμπ και τις πέρλες φουντουκιού, στο πιθανότατα πιο εντυπωσιακό οπτικά στάδιο της βραδιάς. Ακριβώς ό,τι χρειαζόταν κανείς προτού αποχωρήσει δηλαδή.


Το Symposio at Ark συνεχίζεται στις 13 Φεβρουαρίου, με το βραβευμένο "Noble Gourmet", που θα παρουσιάσει την πιο high end εκδοχή της ροδίτικης κουζίνας.


Info

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα