Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Υπάρχει ένας διαγωνισμός που δε σηκώνει πολλές ενστάσεις. Ονομάζεται World Steak Challenge, και είναι κάτι σαν το Champions League του βοδινού. Από το 2015, φέρνει τους κορυφαίους παραγωγούς κρέατος από όλο τον πλανήτη στο ίδιο τραπέζι – κυριολεκτικά και μεταφορικά – και αξιολογεί την ποιότητα, την υφή και τη γεύση κάθε μπουκιάς. Ο στόχος του είναι να βρεθεί ποιο είναι το πιο νόστιμο κρέας στον κόσμο.

Τα δύο τελευταία χρόνια, ο τίτλος πηγαίνει στην ίδια χώρα και στην ίδια φάρμα. Ένα αυστραλέζικο Wagyu από την Albers & Jack’s Creek, μια εταιρεία που φημίζεται για την παραγωγή κορυφαίας ποιότητας Wagyu και Black Angus. Το 2023 πήρε το χρυσό μετάλλιο. Το 2024 το επανέλαβε. Κι αν όλα πάνε όπως δείχνουν, το 2025 μπορεί να τριτώσει το "κακό", ή το καλό, αν είσαι λάτρης των premium cuts.

Το βραβείο είναι αποτέλεσμα αυστηρής αξιολόγησης από ανεξάρτητους κριτές, οι οποίοι δοκιμάζουν κάθε steak ωμό και ψημένο, αποδίδοντας βαθμολογίες για όψη, υφή, γεύση και γενική ποιότητα. Το αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση.

Δεν ξέρουμε αν θα έχεις ποτέ την τύχη να δοκιμάσεις το εν λόγω κομμάτι κρέας, αλλά τώρα τουλάχιστον ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο όλων. Κι αν ποτέ βρεθείς σε εστιατόριο που προσφέρει αυστραλέζικο Wagyu από την Albers & Jack’s Creek, να ξέρεις ότι δε δοκιμάζεις ένα απλό steak, αλλά ένα που γράφει τη δική του ιστορία ποιότητας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.