
Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις με τη σοκολάτα
Βήμα βήμα, πώς θα απολαύσεις στον απόλυτο βαθμό αλλά και πώς θα αποθηκεύσεις σωστά τη σοκολάτα.

Ακόμη και στο ευαίσθητο θέμα που ονομάζεται σοκολάτα υπάρχουν κάποιοι κανόνες που καλό θα είναι να ακολουθούνται, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση και να μην σπαταληθεί αυτό το ομολογουμένως θείο δώρο προς την ανθρωπότητα. Κανόνες όπως οι παρακάτω.
Δεν αποθηκεύεται στο ψυγείο
Αν συνηθίζεις να βάζεις τη σοκολάτα στο ψυγείο, βγάλε την αμέσως. Είναι ένα από τα σημαντικότερα λάθη που μπορείς να κάνεις με αυτή, καθώς απορροφά ευκολότερα υγρασία καθώς και ανεπιθύμητες μυρωδιές. Το κρύο επίσης τείνει να στερεοποιεί το βούτυρο κακάο (το κατεξοχήν συστατικό που την κάνει να λιώνει στο στόμα).
Προληπτικό μασάζ
Όσο περίεργο, αστείο ή ασυνήθιστο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο, πρέπει να κάνεις ένα μικρό μασάζ με τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού σου στο κομμάτι της σοκολάτας που πρόκειται να καταναλώσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τους κατασκευαστές της Vosges Haut-Chocolat, είναι ένα τρικ αφενός για να τσεκάρεις αν είναι λεία η επιφάνειά της και αφετέρου για να μαλακώσει μέσω της θερμότητας και να απελευθερώσει ακόμη περισσότερα από τα συστατικά της.
Το σπάσιμο
Ένα άλλο στοιχείο για να καταλάβεις την ποιότητα μιας σοκολάτας, είναι να τσεκάρεις αν σπάει. Κάτι τέτοιο αποκαλύπτει πολλά για το ποσοστό (και την ποιότητα) του βουτύρου κακάο, τον τρόπο με τον οποίο έχει επεξεργαστεί και ασφαλώς αν είναι τόσο καλή όσο υπόσχεται. Ακόμη και ο θόρυβος που κάνει όταν σπάσει παίζει ρόλο.

Σε μικρά κομμάτια
Το να γεμίζεις το στόμα σου με ένα μεγάλο κομμάτι δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να εκτιμήσεις μία σοκολάτα. Ξεκίνα με ένα μικρό κομμάτι και αύξανε την ποσότητα σταδιακά. Με αυτό τον τρόπο οι γευστικοί σου κάλυκες προσαρμόζονται καλύτερα στη σοκολάτα.
Μη μασάς
Ένα λάθος που όλοι κάνουν. Η λαχτάρα για σοκολάτα είναι τέτοια που ασφαλώς και θα τη δαγκώσεις αμέσως μόλις μπει στο στόμα σου. Από τη φύση της όμως, η σοκολάτα θα πρέπει να λιώνει στο στόμα ώστε να ωθηθεί απαλά στον ουρανίσκο και να απλώσει τις διαφορετικές γευστικές πτυχές της.
Διαφορετικά είδη
Κλασικό λάθος, ειδικά αν θέλεις να δοκιμάσεις περισσότερα από ένα είδος ή αν έχεις μπροστά σου ένα κουτί με πολλά διαφορετικά σοκολατάκια. Όλοι μπαίνουν στον πειρασμό αλλά τελικά θα επικρατήσει κάποια έναντι των άλλων, δημιουργώντας παρανόηση για το τι έχεις φάει προηγουμένως.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα