Ένα update για τα θρυλικά Persol του Steve McQueen

Οι 5 νέες εκδοχές των πρώτων αναδιπλούμενων γυαλιών ηλίου που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Τα γυαλιά ηλίου, ως αξεσουάρ, είναι cool. Το ίδιο και η Persol, ως brand. Για φαντάσου τώρα το παρατσούκλι σου να ήταν το "ο βασιλιάς του cool", δηλαδή να ήσουν ο Steve McQueen; Cool εις τη νιοστή. Μπορεί, βέβαια, το τι μετράει σήμερα ως cool από την εποχή που μεσουρανούσε ο McQueen να έχει αλλάξει, τόσο στη μεγάλη οθόνη όσο και στην πραγματική ζωή, αλλά κάποια πράγματα παραμένουν διαχρονικά. Όσο για τον ίδιο τον ηθοποιό; Η εικόνα και ο θρύλος που άφησε πίσω του παραμένουν cooler than ice.

Τα πρώτα αναδιπλούμενα γυαλιά ηλίου στην ιστορία

Το ίδιο μπορούμε να πούμε με ευκολία και για τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου του, τα αναδιπλούμενα 714 που εισήγαγε η Persol στα 60s, ως μία νέα ερμηνεία του ήδη αγαπημένου μοντέλου της, 649. Στην πραγματικότητα, τα 714 υπήρξαν τα πρώτα αναδιπλούμενα γυαλιά ηλίου στην ιστορία, κάτι που τότε απαιτούσε 10 επιπλέον βήματα στη διαδικασία κατασκευής τους.

Ρετρό, στιλάτα και διαχρονικά

Με το σχήμα των γυαλιών πιλότου, τη γέφυρά τους που θυμίζει κλειδαρότρυπα και τις πολυτελείς λεπτομέρειες από ασετάτ, μεταδίδουν ένα πολύ συγκεκριμένο είδος cool που μας έρχεται από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και συνεχίζει ακόμη να βασιλεύει για τα καλά. Κάτι στο οποίο συνεισέφερε τα μάλα το γεγονός ότι ο McQueen τα φορούσε τόσο συχνά και με τέτοιο στυλ, στην προσωπική του ζωή αλλά και σε μία εμφάνιση στην ταινία The Thomas Crown Affair.

Τα 5 νέα σχέδια

Η Persol, για να γιορτάσει τον συνεχιζόμενο θρύλο του εικονικού μοντέλου 714, κυκλοφόρησε 5 νέες του εκδοχές. Μάλιστα, η πρώτη από αυτές, με τον υπέροχο μελοκίτρινο σκελετό και τους μπλε πολωτικούς φακούς, αποτίνει φόρο τιμής στο χρώμα του πρώτου αεροπλάνου με το οποίο πέταξε ο McQueen, ένα Boeing Stearman.

> Διάβασε ακόμα: Η παρακαταθήκη του Steve McQueen στο αντρικό στυλ

Τη συλλογή συμπληρώνουν μία limited-edition εκδοχή του μοντέλου με κοκάλινο σκελετό σε μεσαίας απόχρωσης ταρταρούγα (Havana) και επιπλατινωμένους φακούς, αλλά και τρεις υπερστιλάτες κοκάλινες εκδοχές, σε μαύρο χρώμα, σκούρα ή ανοιχτόχρωμη ταρταρούγα (Terra di Siena).

> Διάβασε ακόμα: Γυαλιά ηλίου παντός καιρού

Και οι πέντε νέες εκδοχές των 714 κατασκευάζονται στην Ιταλία και διαθέτουν κρυστάλλινους φακούς, δύο εχέγγυα ποιότητας όταν μιλάμε για γυαλιού ηλίου.

Ένα update για τα θρυλικά Persol του Steve McQueen Persol

​​​​
714SM - Με κοκάλινο σκελετό στο χρώμα του κίτρινου μελιού και πολωτικούς μπλε φακούς με ντεγκραντέ εφέ.
PERSOL SHADES Persol


714SM - Με κοκάλινο σκελετό σε ταρταρούγα Terra di Siena και πολωτικούς μπλε φακούς με ντεγκραντέ εφέ.

 

PERSOL SHADES Persol


714SM - Με μαύρο κοκάλινο σκελετό και γκρι πολωτικούς φακούς.
PERSOL SHADES Persol


714SM - Με κοκάλινο σκελετό σε σκούρα ταρταρούγα και πράσινους πολωτικούς φακούς.
PERSOL SHADES Persol


714SM - Με κοκάλινο σκελετό σε ταρταρούγα Havana και επιπλατινωμένους φακούς.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.