Ένα πορτοφόλι από μετεωρίτες

Η αμερικανική εταιρεία Bejeti εμπορεύεται πανάκριβα χειροποίητα πορτοφόλια από πραγματικούς μετεωρίτες.

Το ομολογουμένως εξαιρετικά εντυπωσιακού ντιζάιν αντρικό πορτοφόλι με την κωδική ονομασία Planetesimal του αμερικανικού luxury brand Bejeti δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχεις στην τσέπη ή την τσάντα σου. Κι αυτό γιατί είναι φτιαγμένο από πραγματικούς μετεωρίτες και στο επίσημο e-shop της εταιρείας η τιμή του είναι 29.500 δολάρια.

Ένα πορτοφόλι από μετεωρίτεςBejeti

Είναι πραγματικά όμορφο και, αλίμονο, κάθε φορά που παρατηρείς τα νερά του, ταξιδεύεις με τη δύναμη του μυαλού σου σε χιλιάδες χρόνια πλανητικής εξέλιξης.

Το συγκεκριμένο πορτοφόλι, βέβαια, είναι απλώς το πιο χτυπητό στο μάτι από τα έξι σχέδια που λάνσαρε πρόσφατα το brand, όλα τους αποτέλεσμα της δεξιοτεχνίας και της οξυδερκούς ματιάς που το χαρακτηρίζει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bejeti (@bejetiwallets)

Αν σε ενδιαφέρει να το αγοράσεις, πάντως, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι διαθέσιμα μόνο 8 κομμάτια του, οπότε μάλλον θα πρέπει να βιαστείς.

Τα άλλα εντυπωσιακά σχέδια της Bejeti

Στο brand που ίδρυσε ο βιομηχανικός σχεδιαστής Eduardo Sande θα βρεις κι άλλα εντυπωσιακά πορτοφόλια, σε πιο προσιτές τιμές, όπως το Endurvinna που είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα από τον ωκεανό και κοστίζει 1.900 δολάρια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bejeti (@bejetiwallets)

Μια άλλη εναλλακτική επιλογή είναι το Hephaestus, που είναι φτιαγμένο από δαμασκηνό ατσάλι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bejeti (@bejetiwallets)

Κανένα από τα πορτοφόλια της εταιρείας δεν είναι ακριβώς ίδιο με κάποιο άλλο ενώ, για να διασφαλιστεί το ότι το προϊόν που θα φτάσει στα χέρια σου είναι όντως αυθεντικό, ακολουθείται ένα συγκεκριμένο προτόκολλο.

> Διάβασε ακόμα: Πορτοφόλι: Το ύφασμα, το χρώμα, το σχέδιο

Χρηστικά αντικείμενα τέχνης

Τα πορτοφόλια της Bejeti απευθύνονται σε όσους εκτιμούν τη σπανιότητα, την πολυτέλεια αλλά και τη βιωσιμότητα των αντικειμένων που κατέχουν. Κι αυτό στα μάτια μας τα κάνει να μοιάζουν περισσότερο με έργα τέχνης παρά με χρηστικά αντικείμενα, παρότι βρίσκονται στο σημείο συγκερασμού αυτών των δύο κατηγοριών.

> Διάβασε ακόμα: Τι να έχεις υπόψιν όταν αγοράζεις πορτοφόλι

Χωρίς να τα έχουμε πιάσει στα χέρια μας, παρότι πολύ θα το θέλαμε, έχουμε βέβαια κάποιες αμφιβολίες για το πόσο πρακτικό μπορεί να είναι στη χρήση ένα πορτοφόλι από μετεωρίτη. Σίγουρα δεν είναι για να το ξεχάσεις στην πίσω τσέπη του blue jean σου.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.