Η διαχρονική αξία της μονόχρωμης γραβάτας

Μήπως τελικά σε μία θάλασσα γεμάτη από prints, η γραβάτα που ξεχωρίζει είναι εκείνη που κάποιοι θα χαρακτήριζαν εσφαλμένα ως βαρετή και μονότονη;

Σε πρόσφατη εμφάνισή του, στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του "Ένα Αστέρι Γεννιέται" στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο Bradley Cooper απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό με ένα look που μας επέστρεψε στις κλασικές αξίες του αντρικού στυλ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης επέλεξε να φορέσει ένα navy blue suit, το οποίο συνδύασε με γαλάζιο πουκάμισο και μονόχρωμη γραβάτα, που κινούταν στον ίδιο τόνο απόχρωσης με εκείνον του κοστουμιού.

Η διαχρονική αξία της μονόχρωμης γραβάτας

Ουσιαστικά, "έχτισε" ένα κλασικό formal look, τόσο ενδυματολογικά, μιας και "πάντρεψε" διαχρονικά κομμάτια της αντρικής γκαρνταρόμπας, όσο και χρωματικά, επενδύοντας στη στιβαρότητα του μπλε και στη μονοχρωμία, αδιαφορώντας για τις σύγχρονες τάσεις μόδας που δίνουν βήμα στα prints. Άλλωστε, μία μονόχρωμη γραβάτα θα "γράφει" πάντα ωραία πάνω σε ένα μονόχρωμο πουκάμισο.  

Το ύφασμα της γραβάτας 

Η γραβάτα δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί ένα αξεσουάρ που "μιλά" για το γούστο αυτού που τη φορά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Όχι κατ' ανάγκη ακριβή, αλλά το ύφασμά της να δείχνει καλό και προσεγμένο. Οι μεταξωτές γραβάτες είναι ιδανικές για επίσημες εκδηλώσεις, ενώ οι πλεκτές ή οι μάλλινες για smart casual εμφανίσεις.

Το μέγεθος της γραβάτας

Γενικά, το πλάτος της γραβάτας πρέπει να είναι παρόμοιο με το πλάτος του γιακά του σακακιού και ο κόμπος της, τόσο λεπτός ή χοντρός που να ταιριάζει με το πρόσωπό σου και το κολάρο του πουκαμίσου.

Το χρώμα της γραβάτας

Εκτός από την κλασική μαύρη, που αποτελεί άριστη επιλογή για black tie περιστάσεις, μπορείς να βρεις στην αγορά μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, που κινούνται από τις πιο ουδέτερες αποχρώσεις -μπλε, γκρι, καφέ- μέχρι τις πιο εκκεντρικές και ζωηρές -κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, ροζ, μοβ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.