Τι στυλ γυαλιών ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου

Ο εικονογραφημένος οδηγός που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις σε ποια κατηγορία ανήκεις και ως εκ τούτου ποιος σχέδιο σκελετού -μυωπίας ή ηλίου- αναδεικνύει καλύτερα τα χαρακτηριστικά σου.

Το ίσως πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι όταν πρόκειται να επιλέξουμε το νέο ζευγάρι γυαλιών -ηλίου ή μυωπίας- είναι να καθορίζουμε την επιλογή μας από τις εκάστοτε τάσεις μόδας. Κριτήριο που εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε μία κακή αγορά, μιας και κάθε σχέδιο σκελετού ταιριάζει και αναδεικνύει συγκεκριμένα σχήματα προσώπου.

Στον εικονογραφημένο οδηγό που ακολουθεί θα ανακαλύψεις αρχικά ποιο είναι το δικό σου σχήμα προσώπου και δευτερευόντως, ποιο στυλ γυαλιών σου πηγαίνει καλύτερα.

Τετράγωνο πρόσωπο

Τι στυλ γυαλιών ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπουΤο πιο ενδεικτικό και διάσημο παράδειγμά μας είναι ο Brad Pitt. Όπως φαίνεται και στην εικόνα, το πλάτος του μετώπου και το ύψος του προσώπου (από το μέτωπο μέχρι το πηγούνι) είναι το ίδιο, ενώ το πηγούνι σχηματίζει έντονη γωνία (το γνωστό και ως θεληματικό πηγούνι).

 

 

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΤα ιδανικά γυαλιά: Λεπτοί και στρογγυλοί ή οβάλ σκελετοί για να δείχνει το πηγούνι λιγότερο "αιχμηρό". Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι τετράγωνοι.

 

 

 

 

Στρογγυλό πρόσωπο

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΕκ διαμέτρου αντίθετο από το τετραγωνισμένο, το στρογγυλό πρόσωπο χαρακτηρίζεται από το πλάτος των ζυγωματικών που είναι ίδιο με το ύψος του προσώπου. Το πηγούνι σχηματίζει μία ανεπαίσθητη γωνία.

 

 

 

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΤα ιδανικά γυαλιά: Επειδή το ζητούμενο εδώ είναι να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το πρόσωπο έχει γωνίες, η καλύτερη λύση είναι τα ογκώδη με ορθογώνιο ή τετράγωνο σκελετό ή ακόμα και τα πεταλουδέ, που ξεφεύγουν από τα όρια του πλάτους των ζυγωματικών.


 

Ορθογώνιο πρόσωπο

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΤο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου ξεχωρίζει για τα έντονα ζυγωματικά και το μεγάλο ύψος του, καθώς την απόσταση από το μέτωπο μέχρι το πηγούνι δεν την λες σε καμία περίπτωση μικρή.

 

 

 

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΤα ιδανικά γυαλιά: "The more is better". Όσο πιο μεγάλα και ογκώδη, τόσο το καλύτερο, καθώς καμουφλάρουν τα έντονα ζυγωματικά, χαρίζοντας ένα πιο αρμονικό -λιγότερο σκληρό- αποτέλεσμα.

 

 

 

Οβάλ πρόσωπο

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠρόκειται για το πιο συνηθισμένο σχήμα προσώπου σε άντρες και γυναίκες, που θυμίζει αναποδογυρισμένο αυγό. Το μέτωπο είναι ελάχιστα πιο φαρδύ σε σχέση με το περίγραμμα του κάτω μέρους του προσώπου, ενώ το πηγούνι του είναι καμπυλωτό.

 

 

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΤα ιδανικά γυαλιά: Είσαι από τους τυχερούς της υπόθεσης, μιας και σου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα σχέδια. Αυτά πάντως που πράγματι δείχνουν καλύτερα πάνω σου είναι εκείνα με στρογγυλούς ή ορθογώνιους σκελετούς.

 

 

 

Μεγάλο κεφάλι

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΟ Vince Vaughn είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για να αντιληφθείς αν έχεις κι εσύ μεγάλο κεφάλι. Ο καλύτερος τρόπος για να το ανακαλύψεις είναι να το τσεκάρεις συγκριτικά με τους ώμους σου.

 

 

 

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΤα ιδανικά γυαλιά: Οι μεγάλοι σε σχήμα σκελετοί είναι ό,τι πρέπει για ένα ένα μεγάλο κεφάλι. Ο λόγος προφανής, αρκεί μόνο να φανταστείς πώς θα δείχνεις με ένα μικρό στρογγυλό ζευγάρι γυαλιά. Το λιγότερο αστείος.

 

 

 

Μικρό κεφάλι

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΕν αντιθέσει με τον Vaughn, ο Frodo του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" Elijah Wood έχει μικρό κεφάλι (τυχαία νομίζεις ότι πήρε το ρόλο του χόμπιτ;). Είναι εμφανές αν το συγκρίνεις με το πλάτος των ώμων του.

 

 

 

ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΤα ιδανικά γυαλιά: Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μειώνουμε το πλάτος των φακών και αυξάνουμε το πάχος του σκελετού. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζευγάρι γυαλιά, που ξεχωρίζουν και πρωταγωνιστούν στο πρόσωπό σου, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το κεφάλι είναι μεγαλύτερο σε όγκο. 

 

 

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα