Γραβάτα, ποσέτ, μανικετόκουμπα. Είναι τα τρία πιο δημοφιλή αξεσουάρ του κοστουμιού, αλλά και τρεις διαχρονικές αξίες του σύγχρονου tailoring look. Μερικούς αιώνες πριν όμως, οι άντρες αντί για γραβάτα "στόλιζαν" το κοστούμι τους με φουλάρι, το οποίο έδεναν στο λαιμό και το περνούσαν μέσα από το πουκάμισο. Επρόκειτο για την cravat -πρωτοφορέθηκε τον 17ο αιώνα από τον κροατικό στρατό- που υπήρξε ο πρόγονος της γραβάτας και του παπιγιόν και εκείνο το αξεσουάρ που φορέθηκε κατά κόρον από την αριστοκρατική κοινωνία της Ευρώπης.

Σήμερα, με τη μόδα να νοσταλγεί τάσεις και looks του παρελθόντος, το φουλάρι έχει επιστρέψει στην αντρική γκαρνταρόμπα για να προσθέσει αρχοντικό και σοφιστικέ στυλ σε κάθε επίσημη εμφάνιση.

Πώς συνδυάζεται με το κοστούμι; Η απάντηση έρχεται από τον Mahershala Ali, τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό για την ερμηνεία του στο Moonlight και πρωταγωνιστή της 3ης σεζόν του True Detective.

Ο 44χρονος Αμερικανός έδωσε το "παρών" σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προβολής της νέας του ταινίας Green Book στο AFI Fest, φορώντας ένα σκούρο μπλε ριγέ κοστούμι με σταυρωτό σακάκι, πουκάμισο στην ίδια απόχρωση και εμπριμέ μεταξωτό φουλάρι στα χρώματα του λευκού, ροζ και χακί.

Όσο πιο περίτεχνα τα σχέδια του φουλαριού, τόσο πιο στιλάτο το συνολικό αποτέλεσμα. Καλό λοιπόν είναι να αποφύγεις μία μονόχρωμη επιλογή και να προτιμήσεις κομμάτια με animal prints, λαχούρια ή καρό ή ριγέ σχέδια, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν το χρώμα και το σχέδιο του κοστουμιού.

Από: Esquire UK