Βήμα - βήμα πώς θα δέσεις σωστά το παπιγιόν

Το trivia των ημερών.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 24 Δεκεμβρίου 2018

Πιο επίσημο από την γραβάτα, πιο στιβαρό και κομψό επίσης, το παπιγιόν έχει την τιμητική του τις γιορτές και ταιριάζει εκτός από σμόκιν, με κάθε καλό κοστούμι, σεταρισμένο ή ακόμα και "σπασμένο" για ένα περισσότερο smart παρά formal look.

Βήμα - βήμα πώς θα δέσεις σωστά το παπιγιόνΣτις μέρες μας, το παπιγιόν κυκλοφορεί σε ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και υφασμάτων -από το κλασικό μαύρο σατέν και το χρωματιστό βελούδινο μέχρι το printed μάλλινο και το μονόχρωμο πλεκτό, όπως επίσης και στην "έτοιμη" ή κλασική εκδοχή του. Η δεύτερη είναι σαφώς πιο ποιοτική, αλλά και μπελαλίδικη μιας και χρειάζεται εσύ να δέσεις το λαιμοδέτη σε φιόγκο.

Τα 6 βήματα για να δέσεις το παπιγιόν

Αρχικά, φρόντισε το πουκάμισο να είναι καλοσιδερωμένο και κουμπωμένο μέχρι πάνω. Έπειτα...

  1. Σήκωσε το γιακά και πέρασε το παπιγιόν γύρω από το λαιμό. Δέσ' το σε ένα χαλαρό κόμπο με την αριστερή πλευρά του να είναι περίπου 3 με 4 εκατοστά μακρύτερη από τη δεξιά.
  2. Πέρνα την μακρύτερη πλευρά πάνω από την κοντύτερη, άσ' την να κρέμεται κάθετα και δέσε σφιχτά τον κόσμο.
  3. Πάρε την κοντή πλευρά του παπιγιόν, τύλιξέ την γύρω από το λαιμό και δέσ' την έτσι ώστε να σχηματίζει μία μικρή θηλιά στο πλάι, την οποία κρατά με τον δείκτη και τον αντίχειρά σου.
  4. Με το άλλο χέρι, φέρε τη μακριά πλευρά στη μέση του μισού φιόγκου που έχει σχηματιστεί για να σχηματιστεί και μία δεύτερη θηλιά, πίσω από το φιόγκο.
  5. Πιάσε την άκρη που κρέμεται προς τα κάτω και τύλιξέ την κάθετα προς το στήθος σου και κάτω από το φιόγκο. Πιάσε τις 2 άκρες ώστε να λεπτύνουν σιγά σιγά και σπρώξε τις προς τη θηλιά.
  6. Ισοστάθμισε τις δύο πλευρές του φιόγκου, για να τελειοποιήσεις το σχήμα του και είσαι έτοιμος.

Από: Esquire NL

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

4 τρόποι για να δέσεις τη γραβάτα

Ένας εικονογραφημένος οδηγός με τους βασικούς κόμπους.

Πώς θα δέσεις το στυλ σου με τη σωστή ζώνη

Κλασική δερμάτινη ή πλεκτή με πολύχρωμες λεπτομέρειες;