Με σκούφο, στιλάτος και ζεστός

Τα 4 είδη του σκούφου και πώς να επιλέξεις αυτόν που ταιριάζει στο πρόσωπό σου.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 15 Ιανουαρίου 2019

Ένα ζευγάρι γάντια, κασκόλ, σκούφος. Απ' όλα τα αξεσουάρ που κυκλοφορούν εκεί έξω, αυτά είναι τα μόνα τρία που θα κρατήσουν ζεστό, αλλά και στιλάτο όταν το κρύο έξω είναι τσουχτερό. Κι αν η επιλογή για τα γάντια ή το κασκόλ που σου ταιριάζει και σου αρέσει, σου φαίνεται πιο εύκολη απ' ότι για τον μάλλινο σκούφο, δεν έχεις άδικο.

Με σκούφο, στιλάτος και ζεστόςΠροκειμένου να αγοράσεις ένα σχέδιο που σου πηγαίνει πρέπει να λάβεις υπόψιν το σχήμα του προσώπου σου. Είναι η μικρή λεπτομέρεια που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Αρχικά όμως ας γνωρίσουμε τα 4 κλασικά είδη του σκούφου.

 

  1. Ο σκούφος με το ρεβέρ: Αγκαλιάζει όλο το κεφάλι, από τα μαλλιά πάνω από το μέτωπο μέχρι τα αυτιά και την αρχή του αυχένα.
  2. Ο σκούφος του ψαρά: Φοριέται στην κορυφή του κεφαλιού, αφήνοντας ακάλυπτα τα αυτιά, τους κροτάφους και τα μαλλιά πάνω από το μέτωπο.
  3. Ο σκούφος χωρίς ρεβέρ; Ή αλλιώς ο σκούφος του διαρρήκτη (burglar beanie).
  4. Ο σκούφος με τη φούντα: Μπορεί εκ πρώτης όψης να σου φαίνεται περισσότερο γυναικείος, παρά αντρικός, ίσως γιατί δεν γνωρίζεις ότι έλκει την καταγωγή του από το πεδίο μάχης, καθώς γεννήθηκε στο στρατό και δη σε εκείνον του Ναπολέοντα.

ΣΚΟΥΦΟΣΑν λοιπόν το πρόσωπό σου είναι οβάλ, τότε είσαι από τους τυχερούς, μιας και σου ταιριάζουν όλα τα σχέδια σκούφου. Στην περίπτωση όμως που το σχήμα προσώπου σου είναι στρογγυλό ή τετράγωνο, τότε απόφυγε σχέδια με ρεβέρ και προτίμησε ένα πιο χαλαρό σκουφί που δεν θα εφαρμόζει στο κρανίο σου, όπως για παράδειγμα είναι εκείνο του διαρρήκτη ή το χαχόλικο με τη φούντα. Με τον τρόπο αυτό θα χαρίσεις ύψος στο πρόσωπο. 

Όσον αφορά τώρα στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς, τα πράγματα είναι εύκολα με ένα αθλητικό ή casual look.

ΣΚΟΥΦΟΣ

Από την άλλη, η πιο σωστή και κομψή κίνηση όταν φοράς κοστούμι είναι ο κλασικός σκούφος με το ρεβέρ σε ένα επίσης κλασικό χρώμα (μαύρο, μπλε, γκρι). 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η βαλίτσα δεν είναι πλέον μόνο πρακτικό αντικείμενο αλλά στιλάτο αξεσουάρ

3 σχέδια επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την ανανεωτική ματιά των οίκων μόδας στην κλασική αποσκευή ταξιδιού.

5 κοκάλινα γυαλιά ηλίου για το φετινό χειμώνα

Ο χρωματιστός φακός είναι ο νέος μαύρος.