Με σκούφο, στιλάτος και ζεστός

Τα 4 είδη του σκούφου και πώς να επιλέξεις αυτόν που ταιριάζει στο πρόσωπό σου.

Ένα ζευγάρι γάντια, κασκόλ, σκούφος. Απ' όλα τα αξεσουάρ που κυκλοφορούν εκεί έξω, αυτά είναι τα μόνα τρία που θα κρατήσουν ζεστό, αλλά και στιλάτο όταν το κρύο έξω είναι τσουχτερό. Κι αν η επιλογή για τα γάντια ή το κασκόλ που σου ταιριάζει και σου αρέσει, σου φαίνεται πιο εύκολη απ' ότι για τον μάλλινο σκούφο, δεν έχεις άδικο.

Με σκούφο, στιλάτος και ζεστόςΠροκειμένου να αγοράσεις ένα σχέδιο που σου πηγαίνει πρέπει να λάβεις υπόψιν το σχήμα του προσώπου σου. Είναι η μικρή λεπτομέρεια που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Αρχικά όμως ας γνωρίσουμε τα 4 κλασικά είδη του σκούφου.

 

  1. Ο σκούφος με το ρεβέρ: Αγκαλιάζει όλο το κεφάλι, από τα μαλλιά πάνω από το μέτωπο μέχρι τα αυτιά και την αρχή του αυχένα.
  2. Ο σκούφος του ψαρά: Φοριέται στην κορυφή του κεφαλιού, αφήνοντας ακάλυπτα τα αυτιά, τους κροτάφους και τα μαλλιά πάνω από το μέτωπο.
  3. Ο σκούφος χωρίς ρεβέρ; Ή αλλιώς ο σκούφος του διαρρήκτη (burglar beanie).
  4. Ο σκούφος με τη φούντα: Μπορεί εκ πρώτης όψης να σου φαίνεται περισσότερο γυναικείος, παρά αντρικός, ίσως γιατί δεν γνωρίζεις ότι έλκει την καταγωγή του από το πεδίο μάχης, καθώς γεννήθηκε στο στρατό και δη σε εκείνον του Ναπολέοντα.

ΣΚΟΥΦΟΣΑν λοιπόν το πρόσωπό σου είναι οβάλ, τότε είσαι από τους τυχερούς, μιας και σου ταιριάζουν όλα τα σχέδια σκούφου. Στην περίπτωση όμως που το σχήμα προσώπου σου είναι στρογγυλό ή τετράγωνο, τότε απόφυγε σχέδια με ρεβέρ και προτίμησε ένα πιο χαλαρό σκουφί που δεν θα εφαρμόζει στο κρανίο σου, όπως για παράδειγμα είναι εκείνο του διαρρήκτη ή το χαχόλικο με τη φούντα. Με τον τρόπο αυτό θα χαρίσεις ύψος στο πρόσωπο. 

Όσον αφορά τώρα στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς, τα πράγματα είναι εύκολα με ένα αθλητικό ή casual look.

ΣΚΟΥΦΟΣ

Από την άλλη, η πιο σωστή και κομψή κίνηση όταν φοράς κοστούμι είναι ο κλασικός σκούφος με το ρεβέρ σε ένα επίσης κλασικό χρώμα (μαύρο, μπλε, γκρι). 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.