Συνδυάζοντας το baseball cap με smart casual looks

Ο μη αθλητικός τρόπος να φορέσεις το ίσως πιο αθλητικό αξεσουάρ.

Ταυτισμένο με το αμερικάνικο στυλ, το καπέλο του μπέιζμπολ φορέθηκε για πρώτη φορά το 1860 από τους παίκτες της ομάδας Brooklyn Excelsiors, προκειμένου να προφυλάξουν τα μάτια τους από τον ήλιο και να βλέπουν καλύτερα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Καθυστέρησε πολύ να κάνει το πέρασμα από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου στον χώρο της μόδας και από εκεί στην καθημερινή γκαρνταρόμπα αντρών και γυναικών, καθώς για πολλές δεκαετίες το να το φορά κάποιος εκτός γηπέδου δεν ήταν αποδεκτό.

Σήμερα, το baseball cap αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στολής του συγκεκριμένου σπορ και ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ ειδικά του αντρικού στυλ, όχι μόνο για την παραλία, όχι μόνο στις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Το συγκεκριμένο σχέδιο συνδυάζεται επίσης όμορφα με κομψά σύνολα, αρκεί να έχεις το know how.

Tips για να φορέσεις κομψά το baseball cap

  • Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Για τα στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα η καλύτερη επιλογή είναι ένα καπέλο με ίσιο γείσο, ενώ στα τετράγωνα με έντονες γωνίες το καμπυλωτό.
  • Αφού κάνεις τη σωστή αγορά, αφαίρεσε το αυτοκόλλητο του brand που βρίσκεται συνήθως στην εσωτερική πλευρά του γείσου.
  • Έπειτα, προσάρμοσε το καπέλο στις διαστάσεις του κεφαλιού σου. Το ζητούμενο είναι να μην σε πιέζει. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις βγάζοντάς το είναι ένα κόκκινο σημάδι στο μέτωπο.
  • Στη συνέχεια, φόρεσέ το κανονικά με το γείσο προς τα μπρος. Πότε στο πίσω μέρος ή να γέρνει στο πλάι. Εκτός κι αν φοράς αθλητική φόρμα.
  • Τέλος, φρόντισε να έχεις μαζί σου το προϊόν styling που χρησιμοποιείς για να σουλουπώσεις τα μαλλιά σου, όταν το βγάλεις.
Συνδυάζοντας το baseball cap με smart casual looks

Tips για να το συνδυάσεις με ένα κομψό σύνολο

  • Εν αρχήν ην το ύφασμα. Το πιο σοφιστικέ baseball cap είναι μακράν αυτό που αποτελείται από μαλλί, όπως ένα τουίντ σχέδιο. Το αμέσως επόμενο είναι το σουέντ ή καστόρινο, η επιλογή δηλαδή που έχει κάνει ο David Gandy και έπεται, το κοτλέ και εκείνο που είναι φτιαγμένο από καμβά. Το τελευταίο είναι ιδανικό για τις ζεστές ημέρες που έρχονται, μιας και είναι το πιο δροσερό όλων.
  • Απέφυγε ένα εμπριμέ ή με υπερμεγέθη logos και προτίμησε ένα λιτό, μονόχρωμο καπέλο σε κλασικό, ουδέτερο χρώμα. Η απόχρωσή του είτε θα αντανακλάται στα ρούχα, είτε όχι, δημιουργώντας μία κομψή αντίθεση.
  • Για να συνδυάσεις το baseball cap με κοστούμι, το δεύτερο πρέπει να έχει casual γραμμή. Φόρεσε μέσα από το σακάκι αντί για πουκάμισο, t-shirt ή ένα ελαφρύ πουλόβερ ή και τα δύο το πρώτο μέσα από το δεύτερο. Ολοκλήρωσε με δερμάτινα sneakers. Σε καμία περίπτωση με καλά δετά παπούτσια.
  • Αν πάλι δεν επιλέξεις κοστούμι, ταίριαξέ το με ένα μάλλινο πλεκτό πουλόβερ, chino παντελόνι και ένα ελαφρύ ανοιξιάτικο πανωφόρι, που να είναι φινετσάτο, όπως το Ηarrington jacket. Ολοκλήρωσε με sneakers ή με Chelsea ή chukka boots. Και σ' αυτή την περίπτωση, ξεχνάς τα επίσημα υποδήματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα