Το στυλ γυαλιών ηλίου που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου

Το φορούσε ο Tom Cruise στο Top Gun κάνοντάς το διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 11 Μαΐου 2020

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στο μακρινό 1936. Τότε, που ένα από τα πιο δημοφιλή και κλασικά πλέον στυλ γυαλιών ηλίου έκανε την παρθενική του εμφάνιση: το aviator ή αλλιώς πιλοτικό μοντέλο. Εκείνη τη χρονιά λοιπόν, η εταιρεία οπτικών Bausch & Lomb κλήθηκε να κατασκευάσει για λογαριασμό της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ γυαλιά ηλίου που θα προστάτευαν τους πιλότους από το θάμπωμα όταν βρίσκονταν σε μεγάλα υψόμετρα. Τα ζευγάρια αυτά είχαν μεταλλικούς σκελετούς και σκουρόχρωμους πράσινους φακούς σε οβάλ σχήμα. 

Το στυλ γυαλιών ηλίου που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπουΈνα χρόνο μετά τη "γέννησή" των aviators, το 1937, η Bausch & Lomb ίδρυσε την εταιρεία Ray Ban, η οποία είναι πλέον ταυτισμένη με το συγκεκριμένο μοντέλο γυαλιών. Ο άνθρωπος που το πρωτοσύστησε στο κοινό και στη βιομηχανία της μόδας ήταν ο στρατηγός Douglas MacArthur, όταν απαθανατίστηκε να τα φορά στις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1987, η Bausch & Lomb του αφιέρωσε μία συλλεκτική συλλογή.

Εκείνη τη δεκαετία τα aviators εισέβαλαν δυναμικά στο Χόλιγουντ -ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Tom Cruise στο Top Gun- και οι πωλήσεις τους εκτοξεύτηκαν. Σήμερα, θεωρούνται διαχρονικά και χαρακτηρίζονται ως το στυλ γυαλιών που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου. Κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές με λίγο πιο στρογγυλεμένο ή πιο τετραγωνισμένο σκελετό. 

Ακολουθούν 6 στιλάτες aviator επιλογές.

GARRETT LEIGHT - Convoy sun

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ AVIATOR

CARRERA - 64mm Navigator

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ AVIATOR

RAY-BAN - Outdoorsman II

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ AVIATOR

QUAY AUSTRALIA - Modern Times

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ AVIATOR

NEUBAU - Erwin

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ AVIATOR

HAWKERS - Lacma

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ AVIATOR

ETNIA BARCELONA - Palm Beach 

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ AVIATOR

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Περιποίηση

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

5 καπέλα για το φετινό καλοκαίρι

Διαφορετικά στυλ για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο γούστο και τη γκαρνταρόμπα σου.