Κάθε σεζόν έχει τις τάσεις της από την ένδυση και την υπόδηση μέχρι τα αξεσουάρ. Πέρυσι για παράδειγμα το μεγάλο fashion trend στα γυαλιά ηλίου ήταν τα εμπνευσμένα από τα 90s tiny sunglasses. Φέτος, τα μεγέθη μεγαλώνουν, οι σκελετοί διακοσμούνται με διαμάντια και μεταλλικά στοιχεία και οι φακοί βάφονται με χρώμα.

Ακολουθούν τρεις τάσεις και δύο κλασικές αξίες στα γυαλιά ηλίου της φετινής χρονιάς. 

Η μάσκα

Οι oversized γραμμές, που παρατηρούνται φέτος σε παντελόνια, πανωφόρια και κοστούμια, κατακτούν και τα γυαλιά ηλίου με τα μεγάλα και ογκώδη σχέδια σαν αυτά που φορούν οι ποδηλάτες, οι σκιέρ ή όσοι αθλούνται εκτός γυμναστηρίου, να επιστρέφουν ξανά στο προσκήνιο. 

Τα Biggie

Όπως υπονοεί το όνομά τους, πρόκειται για σχέδια που είναι εμπνευσμένα από το στυλ γυαλιών ηλίου που φορούσε ο Notorious B.I.G., γνωστός επίσης ως Biggie Smalls: μαύρα κοκάλινα γυαλιά ηλίου με βραχίονες διακοσμημένους με διαμάντια και studs. 

Οι χρωματιστοί φακοί

Το συγκεκριμένο στυλ γυαλιών ηλίου ήταν πολύ μόδα στα 60s και 70s με τους χαρακτηριστικούς κίτρινους, ροζ, μπλε και πράσινους φακούς σε μεταλλικά ή κοκάλινα μοντέλα. 

Οι κλασικές αξίες

Οι τάσεις μόδας πάντα θα ωχριούν μπροστά σε ένα διαχρονικό κομμάτι, που αποτελεί επένδυση. Εν προκειμένω, οι all time classic επιλογές είναι δύο: τα Wayfarers με το χαρακτηριστικό τετράγωνο σχήμα και τον κοκάλινο σκελετό και τα Aviators, τα πιλοτικά γυαλιά που κυκλοφορούν φέτος σε διάφορες παραλλαγές με λίγο πιο στρογγυλεμένο ή πιο τετραγωνισμένο σκελετό. 


Κεντρική φωτογραφία © getty images