"Η πολυτέλεια κρύβεται στις λεπτομέρειες", ήταν μία από τις πιο διάσημες ατάκες του Hubert de Givenchy, του Γάλλου σχεδιαστή μόδας που ίδρυσε το 1952 τον θρυλικό οίκο, Givenchy. Μία φράση διαχρονικής σημασίας, που αποκαλύπτει τη μεγάλη σημασία των μικρών στοιχείων που ολοκληρώνουν ένα σύνολο, ειδικά αν πρόκειται για ένα επίσημο outfit, όπως είναι το κοστούμι. Τα μικρά αυτά στοιχεία είναι τα αξεσουάρ και τα παπούτσια και αυτά είναι όλα όσα καλό είναι να προσέξεις για να έχεις πάντα ένα πραγματικά κομψό αποτέλεσμα.

Η γραβάτα

Μην την υποτιμάς, δένοντάς την απρόσεκτα και ατσούμπαλα γύρω από το λαιμό του πουκάμισου. Αν δεν σφίξεις καλά τον κόμπο, για να μην φαίνεται ογκώδης, τότε δεν θα πετύχεις ένα ομοιόμορφο και κομψό αποτέλεσμα όσο φίνο κι αν είναι το κοστούμι. Και να θυμάσαι πάντα το εξής: Η γραβάτα δεν πρέπει να είναι πιο λεπτή από το γιακά του πουκάμισου. 

Η ζώνη

Για να διαλέξεις τη σωστή ζώνη, που δεν θα σε σφίγγει και δεν θα περισσεύει πολύ όταν την κουμπώνεις, πρέπει να προσέξεις το μέγεθος και την εφαρμογή της. Αρχικά, κοιτάς το μήκος της, καθώς είναι αυτό που αποκαλύπτει το κατά πόσον σου είναι μικρή ή μεγάλη. Έπειτα, δοκιμάζεις τη ζώνη πάνω από το παντελόνι -δεν χρειάζεται να την περάσεις μέσα από τα θυλάκια. Για να ταιριάζει στις αναλογίες της μέσης σου, πρέπει να κλείνει άνετα στην τρίτη ή τέταρτη τρύπα από το τελείωμά της. 

Τα παπούτσια

Μπορεί τα τελευταία χρόνια, τα sneakers με το κοστούμι να αποτελούν μία από τις hype τάσεις, ωστόσο κακά τα ψέματα, ο "βασιλιάς" της αντρικής γκαρνταρόμπας απαιτεί τον βασιλιά της παπουτσοθήκης σου για να γίνει ο φινετσάτος ενδυματολογικός γάμος. Ένα ζευγάρι δετά δερμάτινα παπούτσια, όπως είναι τα brogues, oxfords και derbies, είναι ιδανική επιλογή. Προτίμησέ τα σε μαύρα ή καλύτερα σε σκούρα καφέ απόχρωση, που ταιριάζει με όλα τα χρώματα και όλες τις περιστάσεις από casual μέχρι επίσημη.

Οι κάλτσες

Τρία πράγματα να έχεις κατά νου: Πρώτον, το μήκος της κάλτσας -να είναι τόσο μακριά, ώστε να καλύπτει τη γάμπα και να μην αποκαλύπτει δέρμα όταν κάθεσαι. Δεύτερον, το ύφασμα -να είναι λεπτό και φίνο. Τρίτον, το χρώμα -καλές οι ιδιαίτερες κάλτσες με έντονο χρώμα ή εκκεντρικά prints, αλλά με ένα κοστούμι η πιο κομψή επιλογή θα είναι πάντα ένα μονόχρωμο σε κλασικό χρώμα ζευγάρι. 

Από: Esquire JP