Υπάρχουν εκείνοι που αλλάζουν τα γυαλιά ηλίου σαν τα πουκάμισα, καθώς αποτελούν το αξεσουάρ-φετίχ τους (ο Jack Nicholson είναι το ίσως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα) και από την άλλη, υπάρχουν τύποι σαν τον Barack Obama που αντιλαμβάνονται το συγκεκριμένο αξεσουάρ ως κάτι διαχρονικό, μία κλασική αξία που συμπληρώνει με τον πιο στιλάτο τρόπο ένα προσωπικό στυλ που αντέχει στον χρόνο. Το ίσως καλύτερο ζευγάρι γι' αυτή την περίπτωση δεν είναι άλλο από ένα μαύρο κοκάλινο μοντέλο σε ορθογώνιο σχήμα που θυμίζει εκείνο των Wayfarers, σαν αυτό που αποτελεί την επιλογή του πρώην Αμερικανού προέδρου. 

Πρόκειται για ένα ζευγάρι της αμερικάνικης εταιρείας οπτικών Oliver Peoples, από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της, που ακούει στο όνομα "OPLL Sun". Αν και ο συγκεκριμένος κωδικός έχει αποσυρθεί από την αγορά εδώ και μερικά χρόνια -ο Obama είχε προλάβει όμως ήδη να τον κάνει διάσημο-, αναβίωσε μέσα από την κυκλοφορία του "Lachman Sun", μίας νέας άφιξης που έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνο το μοντέλο. 

Το μεγάλο ατού των ορθογώνιων γυαλιών ηλίου είναι ότι κολακεύουν κάθε πρόσωπο, όποιο κι αν είναι το σχήμα του. Όταν μάλιστα συνδυαστούν με το μαύρο χρώμα, το πιο ευέλικτο της χρωματικής παλέτας, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι κλασικά κομψό.