Κάποτε, τα γυαλιά μυωπίας ήταν αποδεκτά μόνο για τους διανοούμενους. Οποιοσδήποτε άλλος τα φορούσε στην καθημερινότητά, χαρακτηριζόταν αυτομάτως ως ξενέρωτος, βαρετός, ένας τύπος χωρίς αισθητική. Οι εποχές όμως αλλάζουν, μαζί και το τι συνιστά το παζλ του αντρικού στυλ, με αποτέλεσμα τα μυωπικά γυαλιά να βρουν τη δικαίωση τους και να φοριούνται σήμερα, ανεξαρτήτως αν κάποιος έχει ή δεν έχει πρόβλημα όρασης.

Οι ακόλουθοι διάσημοι δίνουν το παράδειγμα για να υιοθετήσεις στο προσωπικό σου στυλ το μέχρι πρότινος παρεξηγημένο αξεσουάρ που αναβαθμίζει προς το καλύτερο κάθε εμφάνιση. 

Ο ηθοποιός Tom Holland με ένα στρογγυλό κοκάλινο μοντέλο σε απόχρωση ταρταρούγας.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ για την ερμηνεία του στο "Πράσινο βιβλίο" Mahershala Ali με ασημένια aviator γυαλιά μυωπίας, που παραπέμπουν απευθείας στα 70s.
Ο Kit Harrington με στρογγυλά γυαλιά με μεταλλικό σκελετό.
Ο Ryan Reynolds με μαύρα κοκάλινα σε τετράγωνο σχήμα γυαλιά. 
Ο Samuel L. Jackson με μεγάλα στρογγυλά κοκάλινα γυαλιά με διάφανο περίγραμμα και μαύρους βραχίονες. Πάντα εκκεντρικός, πάντα τόσο μα τόσο 90s. 
Μαύρα, κλασικά και μίνιμαλ. Τα γυαλιά μυωπίας του Daniel Craig είναι ένα ζευγάρι με τετράγωνους φακούς με στρογγυλεμένες γωνίες.
Ο Kanye West με ένα δίχρωμο κοκάλινο μοντέλο.
Απαράμιλλα cool και στιλάτος ο Jeff Goldblum με ένα ευμεγέθες μαύρο κοκάλινο ζευγάρι.
Ο Ιταλός επιχειρηματίας και εγγονός του Gianni Angelli, Lapo Erkan με ογκώδη κοκάλινα γυαλιά σε τετράγωνο σχημα και σχέδιο ταρταρούγα.

 


Φωτογραφίες © Getty Images