Όπως υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να δέσεις ένα κασκόλ γύρω από τον λαιμό σου -η θηλιά, η μονή στροφή, το ριχτό-, παρομοίως υπάρχουν και πολλές διαφορετικές επιλογές που ποικίλουν ανάλογα το ύφασμα, το χρώμα, το σχέδιο, ακόμα και τη γραμμή. Τη φετινή σεζόν για παράδειγμα, τα μακριά και ογκώδη κασκόλ πρωταγωνιστούν στις τάσεις του χειμώνα, όπως επίσης και εκείνα σε ζωηρά χρώματα. Ξεχωρίζουμε επτά στιλάτες επιλογές.

Το κασμιρένιο

Φίνο ύφασμα με βελούδινο άγγιγμα, το κασμίρ είναι ένα από τα βασικά υλικά κατασκευής των κασκόλ. Τα άλλα δύο είναι το μαλλί και το μοχέρ που ακολουθούν.  

Το μάλλινο

Είτε διαλέξεις ένα κασκόλ με χοντρή πλέξη, είτε ένα πιο λεπτό και σε ύφανση, προτίμησε ένα χρώμα όπως το ανθρακί που να είναι ευκολοσυνδύαστο και πρακτικό.

Το μοχέρ

Τύπος μαλλιού, το μοχέρ χαρακτηρίζεται από απαλή, μεταξένια υφή και αποτελεί το κύριο ύφασμα για την παραγωγή από πουλόβερ και ζακέτες μέχρι γάντια. 

Το tartan

Καρό σχέδια υπάρχουν πολλά. Το ίσως πιο γνωστό όμως είναι το tartan, ελληνιστί το σκοτσέζικο καρό με τις χαρακτηριστικές κάθετες και οριζόντιες γραμμές διαφορετικού μεγέθους και χρώματος. Επένδυσε στον χρωματικό συνδυασμό που εκφράζει καλύτερα το προσωπικό σου στυλ.

Το πιε ντε πουλ

Είδος καρό, το πιε ντε πουλ ή αλλιώς houndstooth ή ''το δόντι του κυνηγόσκυλου'' είναι φινετσάτο και συναντάται κυρίως σε μαύρο με λευκό ή σε μπεζ με καφέ χρώμα.

Το ριγέ

Αντί να επιλέξεις ένα κασκόλ που να είναι από την αρχή μέχρι το τέλος του διακοσμημένο με ρίγες, προτίμησε μία πιο διακριτική ριγέ πινελιά όπως αυτή που έχει το κομμάτι της φωτογραφίας.

Το έντονο χρωματικά

Επειδή τα μαύρα, γκρι και μπλε είναι πολυφορεμένα, κάνε τη διαφορά με μία επιλογή σε έντονο χρώμα, όπως το κίτρινο, το κόκκινο, το μοβ, το μπλε ηλεκτρίκ. 

Με το logo

Όσο πιο διακριτικό και μίνιμαλ είναι το λογότυπο του brand, τόσο πιο κομψό θα δείχνει το κασκόλ τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό σου. 

Από: Esquire IT