Ζακέτα, αγγλιστί cardigan. Ίσως, το μοναδικό ρούχο που έχει ταυτιστεί άρρηκτα με την αθάνατη Ελληνίδα μητέρα. "Ζακέτα να πάρεις", "Τη ζακέτα σου μην ξεχάσεις". Πόσες φορές είχες ακούσει -ίσως συνεχίζεις να ακούς- τις συγκεκριμένες φράσεις από τα χείλη της και πόσες φορές είχες μετανιώσει που την είχες παρακούσει τελικά (βήχας, συνάχι, πυρετός το αποτέλεσμα).

Επειδή οι καιροί είναι ζοφεροί και το κρυολόγημα πιο ανεπιθύμητο και τρομακτικό από ποτέ, φρόντισε τώρα που οι εναλλαγές θερμοκρασίας είναι έντονες να ρίξεις στους ώμους σου, όχι το πολυφορεμένο τζην ή νάιλον τζάκετ, αλλά την old school ζακέτα.

Οι επιλογές πολλές για να ανανεώσεις τη φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα και να κάνεις τις απαραίτητες προετοιμασίες για τον χειμώνα: Μπορεί να είναι καμωμένη από φυσικά υφάσματα -μαλλί, κασμίρι, βαμβάκι- ή από συνθετικά - νάιλον, ακρυλικό, πολυεστέρα, φλις. Επίσης, μπορεί να την δεις να κυκλοφορεί σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, με ή χωρίς κουμπιά, με ή χωρίς γιακά, μακριά ή κανονική σε μήκος, με prints ή μονόχρωμη. 

Κάποιες από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς για να κλέψεις ιδέες

LAND'S END

UNIQLO

EVERLANE

L.L.BEAN

TODD SNYDER

J.CREW

BEAMS PLUS

UNIVERSAL WORKS

MAXHOSA

SÉFR

NOON GOONS

NEEDLES

MOLLY GODDARD

WALES BONNER

BARENA

RRL

THOM BROWNE

Να θυμάσαι ότι το cardigan είναι ένα από τα κομμάτια-κλειδί για τη δημιουργία ενός layering look -την τάση που θέλει το ένα ρούχο φορεμένο πάνω απ' το άλλο- και ταιριάζει τόσο με ένα casual, όσο και με ένα smart σύνολο. Συνδυάζεται ιδανικά με t-shirts, oxford πουκάμισα ακόμα και με polo μπλουζάκια στην περίπτωση που του λείπει ο γιακάς, αλλά και με τζην ή chino παντελόνια, sneakers, brogues, chelsea boots και ορειβατικά μποτάκια.

Τέλος, προκειμένου να "ελαφρύνεις" τον συντηρητικό του χαρακτήρα και να του χαρίσεις μία πιο μοντέρνα πινελιά, προτίμησε να το κουμπώσεις, αφήνοντας όμως το τελευταίο κουμπί ανοιχτό ή να σηκώσεις τα μανίκια του -επιμελώς ατημέλητα- μέχρι τους αγκώνες. 

Από: Esquire US