Το check print έλκει την καταγωγή του από την Σκοτία. Εκτός από το σκοτσέζικο κιλτ, έχει ταυτιστεί στον χώρο της ένδυσης με τα μάλλινα παλτό, τα κοστούμια και φυσικά, τα πουκάμισα, στα οποία ανέκαθεν προσέδιδε ένα λιγότερο επιτηδευμένο και περισσότερο cool χαρακτήρα. Σε αυτά τα τελευταία είναι αφιερωμένα το παρόν κείμενο. 

Τα καρό πουκάμισα φορέθηκαν αρχικά στη βικτωριανή και εδουαρδιανή εποχή στην Μεγάλη Βρετανία και έπειτα έγιναν βασικό κομμάτι του ντυσίματος των Αμερικανών εργατών -ξυλοκόπων- και καουμπόηδων. Αναβίωσαν στα 60s -έγιναν ανάρπαστα όταν οι Beach boys εμφανίστηκαν να τα φορούν το 1963 στο εξώφυλλο του δίσκου τους Surfer Girl- και στα 90s με την επέλαση της grunge κουλτούρας και των απανταχού teen spirits της γενιάς των Nirvana και του Kurt Cobain.

Μετά από μία σύντομη, ιστορική αναδρομή προχωράμε στο προκείμενο: σε ποια από όλα τα καρό πουκάμισα που κυκλοφορούν στην αγορά αξίζει να επενδύσεις τη φετινή σεζόν; Η λίστα που ακολουθεί θα σου λύσει κάθε απορία.

Οι επιλογές του Esquire για τα πιο στιλάτα καρό, αντρικά πουκάμισα

 

Πράσινο καρό πουκάμισο Gant από 100% βαμβάκι, σε κανονική γραμμή με γιακά Button Down. 

Καρό πουκάμισο Camel Active σε πορτοκαλί και μπλε αποχρώσεις, από 100% βαμβάκι, σε κανονική γραμμή με γιακά Button Down και τσέπη στο στήθος.

Καρό φανελένιο πουκάμισο Blend σε πράσινες και μπεζ αποχρώσεις, από 100% βαμβακερό ύφασμα, σε κανονική γραμμή.

Σκούρο μπλε πουκάμισο Gant με μικρό καρό σχέδιο, από 100% βαμβάκι σε κανονική γραμμή με γιακά Button Down. 

Ασπρόμαυρο καρό πουκάμισο Gant, από 100% βαμβάκι σε κανονική γραμμή με γιακά Button Down.

Καρό πουκάμισο Barbour σε μπλε, πράσινη και κόκκινη απόχρωση, από 97% βαμβάκι και 3% ελαστίνη για καλύτερη εφαρμογή.

Καρό πουκάμισο Gant σε μπεζ και μπλε αποχρώσεις, από 100% βαμβάκι, σε κανονική γραμμή, με γιακά Button Down. 

Καρό πουκάμισο Camel Active σε πράσινη και μπλε απόχρωση, από 100% βαμβάκι, σε κανονική γραμμή.

Καρό πουκάμισο Gant σε μπλε και κόκκινη απόχρωση, από 56% βαμβάκι, 41% πολυεστέρα και 3% ελαστάν, σε κανονική γραμμή με γιακά Button Down. 

Οι ενδυματολογικοί συνδυασμοί

Το καρό πουκάμισο, είτε στη βαμβακερή, είτε στη φανελένια του εκδοχή, μπορεί να φορεθεί με αμέτρητους συνδυασμούς. Πρώτα απ' όλα, φοριέται τόσο κουμπωμένο και ζωσμένο μέσα από το παντελόνι ή έξω απ' αυτό να πέφτει χαλαρά στο σώμα, όσο και ανοιχτό σαν ζακέτα ή τζάκετ.

Δεύτερον, συνδυάζεται σχεδόν με τα πάντα, με κομμάτια που έχουν casual χαρακτήρα, καθώς και με πιο "καλά" ρούχα. Φυσικά και φοριέται πάνω από t-shirts, αλλά και μέσα από ελαφριά πουλόβερ και φούτερ, ακόμα και hoodies. Ταιριάζει όμορφα με casual blazers -όταν το φοράς μέσα από σακάκι, φρόντισε να κουμπώσεις όλα τα κουμπιά και να το ζώσεις μέσα από το chino ή τζην παντελόνι- και μακριά μάλλινα παλτό, όπως επίσης με δερμάτινα και bomber jackets για ένα πιο cool look. 


Όλα τα παραπάνω πουκάμισα, όπως επίσης και μία τεράστια ποικιλία σε ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ, θα τα ανακαλύψεις περνώντας μία βόλτα από τον απόλυτο προορισμό για online shopping, το clodist.gr.