Ένα ανατρεπτικά πρωτοχρονιάτικο look από τον στιλίστα Στέφανο Ζαούση

MR Styler for Esquire: Ο fashion editor, φωτογράφος και στιλίστας προτείνει στο Esquire ένα lurex σύνολο, άνετο και λαμπερό, για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Από τους πιο καταξιωμένους στον χώρο των fashion editorials στην Ελλάδα, ένας άντρας με ιδιαίτερο προσωπικό στυλ, ο Στέφανος Ζαούσης, fashion editor, φωτογράφος και στιλίστας -βρίσκεται επίσης πίσω από το επιτυχημένο προφίλ του Mr Styler- είναι ο πλέον ειδικός για να μας συμβουλεύσει στιλιστικά και να μοιραστεί με τους αναγνώστες του Esquire τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στον χώρο της μόδας. Γι' αυτό και απευθυνθήκαμε σε εκείνον για να μας προτείνει ένα ανατρεπτικά πρωτοχρονιάτικο look για τις φετινές γιορτές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefanos (@zaousis)

Πρώτα όμως μία σύντομη γνωριμία μαζί του

Ο Στέφανος Ζαούσης έζησε στην Νέα Υόρκη για επτά χρόνια, δουλεύοντας ως fashion editor στο Van magazine και ως contributing fashion stylist σε διάσημα, διεθνή εντυπα -απο την Vogue και το Harpers Bazaar, μέχρι τα L’Officiel, Jalouse, Amica, Surface, αλλά και την Sunday Telegraph μεταξυ πολλών ακόμα τίτλων.

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως fashion stylist σε δημοφιλείς ελληνικές εκδοσεις, καθώς και ως φωτογράφος σε διάφορα πρότζεκτ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefanos (@zaousis)

Έχει λάβει υποψηφιότητα για βραβείο κοστουμιών στην καλτ ταινία "The attack of the giant Moussaka”, ενώ έχει σχεδιάσει το coffee table book "Children of the light” της φωτογράφου Calliope (εκδόσεις Skira).

Σήμερα, εργάζεται ως fashion editor στην εκδοτική εταιρεια Identity Media και στο The Code magazine, είναι ο στιλίστας των βιτρινών του πολυκαταστήματος Attica και ο image consultant της Estée Lauder Greece.

Το γιορτινό outfit του Στέφανου Ζαούση για τους αναγνώστες του Esquire

Ένα ανατρεπτικά πρωτοχρονιάτικο look από τον στιλίστα Στέφανο Ζαούση

"Μπορεί οι φετινές γιορτές να είναι διαφορετικές λόγω της πανδημικής κρίσης, αλλά αν έχετε βαρεθεί να βλέπετε τον εαυτό σας με αθλητικές φόρμες και είστε σε ένα πιο εορταστικό mood, τότε είναι η καλύτερη ευκαιρία να λάμψετε έστω και για λίγο. Να ντυθείτε διαφορετικά απ' ότι συνηθίζετε, πάντα κομψά, πάντα άνετα", αναφέρει ο Στέφανος Ζαούσης στο Esquire και προτείνει ένα look στους αναγνώστες μας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, που πατά πάνω στην κλασική αξία του lurex.

"Για όσους δεν γνωρίζουν το lurex, είναι ύφασμα κι όχι ρούχο, είναι συνήθως ελαστικό και περιέχει πάντα γυαλιστερές μεταλλικές κλωστές. Είναι σαφώς  "φανταχτερό", αλλά δε βγάζει μάτι όπως ας πούμε οι παγιέτες η το λαμέ, απαγορευτικά κατά τη γνώμη μου υφάσματα στο αντρικό ντύσιμο. Παρόλα αυτά είναι μία επίφοβη επιλογή και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και styling αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε κάνοντας μία διαφορετική εμφάνιση στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Στέφανος Ζαούτης

Το lurex δείχνει όμορφο σε ένα oversize πλεκτό, σε ένα αδόμητο σακάκι ή σε ένα φαρδύ παντελόνι ή κοστούμι. Γενικά επειδή είναι φανταχτερό, καλό είναι τα lurex ρούχα που θα διαλέξετε να είναι άνετα σε εφαρμογή, δίνοντας σας μία πιο χαλαρή διάθεση. Όσον αφορά τα χρώματα, το μαύρο και το μπλε νουάρ με ασημί κλωστές είναι οι μόνες σωστές επιλογές ώστε να παραμείνετε κομψοί.

Στέφανος Ζαούτης

Στιλιστικά μπορείτε να κινηθείτε σε δύο κατευθύνσεις, είτε προς το στρατιωτικό look, είτε προς το αθλητικό, ώστε να ξεφύγετε λίγο από την επισημότητα της εμφάνισης και να δείχνετε πιο cool. Απλά μονόχρωμα βασικά κομμάτια όπως ένα μαύρο ζιβάγκο η ένα φούτερ (ή και ένα hoodie) σε συνδυασμό με αρβύλες ή χοντροκομμένα sneakers είναι ό,τι πρέπει. Μπορείτε ως εναλλακτική να φορέσετε ένα μαύρο πόλο ή πουκάμισο, πάντα όμως κουμπωμένα μέχρι πάνω ώστε να κάνουν μια έτσι κι αλλιώς ριψοκίνδυνη εμφάνιση πιο αυστηρή και μοντέρνα. Τέλος, όσον αφορά τα αξεσουάρ, στην προκειμένη περίπτωση είναι απολύτως περιττά, καθώς το συγκεκριμένο ύφασμα μιλάει από μόνο του". 


Total look: Emporio Armani @emporioarmani

Φωτογραφίες: Φίλιππος Μαργαλιάς @soundinjections


Info: @stefanozaousis

www.stefanozaousis.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.