Δύσκολα θα βρεις κάποια άλλη σειρά των late 90s και των early 00s που να λατρεύτηκε με τόσο ιερό πάθος από τις γυναίκες όπως το Sex and the City. Μάλιστα, το reboot του, που θα τιτλοφορείται And Just Like That αλλά από το οποίο θα απουσιάζει η Kim Cattrall (ας είμαστε ειλικρινείς, ο βασικότερος λόγος για τους άντρες τηλεθεατές της εν λόγω σειράς), έρχεται προσεχώς μέσω της υπηρεσίας streaming του HBO, όπως επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Το στυλ της Νέας Υόρκης

Πιθανότατα δεν περίμενες ότι θα διάβαζες γι' αυτό σε ένα μέσο όπως το Esquire. Κι όμως, το Sex and the City είχε κάνει και κάποια πολύ συγκεκριμένα statements όσον αφορά (και) το αντρικό στυλ της εποχής στην οποία διαδραματιζόταν.

Κάθε αντρικός χαρακτήρας που εμφανίστηκε στο πλευρό των Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) και Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) είχε να διδάξει κάτι, να αφήσει μία παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές Νεοϋορκέζων - χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται σε αυτούς.

Στη σχεδόν μυθολογική υπόσταση του Μεγάλου Μήλου στη μετάβαση του αιώνα, υπήρξαν αντρικές φιγούρες με καλοσιδερωμένα Prada αλλά και τύποι με πιο χαλαρές, εξίσου όμως άξιες συζήτησης επιλογές στο ντύσιμό τους. 

Ένας κι ένας

Ας εξετάσουμε κάποια πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα. Θυμάσαι τον Jack Berger (Ron Livingston) που υπήρξε για λίγο σύντροφος της Bradshaw; Το δικό του Prada πουκάμισο αρκούσε για να αναπτυχθεί μία ολόκληρη παραφιλολογία σχετικά με εκείνους που διαλέγουν το εν λόγω brand. 

 

Έπειτα, δεν μπορεί να μην υπάρξει μία αναφορά στο casual chic του Aidan Shaw (John Corbett). Ο τύπος έδειχνε εξαιρετικά cool είτε φορώντας φλοράλ πουκάμισα με κουβανέζικο γιακά, είτε πιο σοφιστικέ total black outfit.

Ο Vaughn Wysel (Justin Theroux) φορά το σωστό polo shirt που αγκαλιάζει αρμονικά τον κορμό και τα μανίκια του αγκαλιάζουν επίσης αρμονικά τα χέρια του. Το γεγονός πως έχει κουμπώσει όλα τα κουμπιά τον καθιστά αρκετά μπροστά από την εποχή του.

Το σχεδόν βγαλμένο από τα 50s αλλά εξαιρετικά ταιριαστό στον ίδιο στυλ του Dr. Robert Leeds (Blair Underwood) έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί από το γυναικείο κοινό εξαιρετικά σέξι.

Last but not least, o Mr Big (Chris Noth). Το γενικότερο ύφος του αλλά και ο χαρακτηρισμός ''ο επόμενος Donald Trump" που του είχε αποδοθεί σε ανύποπτο χρόνο, μαρτυρά και τις γενικότερες επιλογές του στο ντύσιμο.

Πανάκριβα πανωφόρια, υπερμεγέθη σακάκια και το κοστούμι στο πιο κλασικό του, αποτελούσαν την καθημερινή του γκαρνταρόμπα, που έμοιαζε βγαλμένη από τις πιο χρυσές εποχές της Wall Street. Ένας φρικτός τύπος, με εξαιρετικό όμως γούστο.