Μάσκες προστασίας με επώνυμη υπογραφή

Σχεδιαστές όπως ο Philipp Plein και οι Dolce & Gabbana καταθέτουν τη δική τους εκδοχή στο πιο απαραίτητο αξεσουάρ της εποχής μας.

Γράφει: Παναγιώτης Κούστας 21 Φεβρουαρίου 2021

Ξέρεις ασφαλώς σε τι εποχές ζούμε, ποιοι περιορισμοί υπάρχουν λόγω της πανδημίας και τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς. Μοιραία, έχουν εισβάλλει στην καθημερινότητά μας και κάποια αντικείμενα που δεν  θα μπορούσες ποτέ να σκεφτείς - τουλάχιστον όχι ακριβώς πριν από έναν χρόνο. Αλλά είναι εδώ και από ό,τι φαίνεται ήρθαν για να μείνουν. Όπως ασφαλώς οι μάσκες.

Η μάσκα, εκτός από μέσο προστασίας, αποτελεί πια και μία αισθητική επιλογή, με αμέτρητα κοινωνικά νοήματα να επενδύονται πάνω στο logo που είναι κεντημένο, ραμμένο ή τυπωμένο στις περιορισμένες διαστάσεις της. Οι designer επιλογές που ακολουθούν, βαμβακερές, από συνθετικό, λινό ή πλεκτό ύφασμα, θα δώσουν κάτι παραπάνω στο αναγκαστικό λόγω των συνθηκών Covid-στυλ σου, ενώ πλένονται στο χέρι για να μπορείς να τις φοράς ξανά και ξανά.

Philipp Plein

Μάσκες προστασίας με επώνυμη υπογραφήPhilipp Plein

Η πολυεστερική όψη της είναι διακοσμημένη με κρύσταλλα που σχηματίζουν τη νεκροκεφαλή-σήμα κατατεθέν του οίκου, ενώ η φόδρα της, που έρχεται σε επαφή με το δέρμα, είναι από βαμβάκι. Κοστίζει 150 ευρώ.

JW Anderson

DESIGNER MASK 2JW Anderson

Από 100% λινό ύφασμα, είναι ραμμένη στην Ισπανία και φέρει την υπογραφή ενός από τους πιο hot σχεδιαστές αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Κοστίζει 40 ευρώ.

Dolce & Gabbana

DESIGNER MASKDolce & Gabbana

Φτιαγμένη από φίνα ποπλίνα και με μπροκάρ, ασπρόμαυρο τύπωμα, είναι μία μάσκα προστασίας πιστή στη σχεδιαστική παρακαταθήκη του ιταλικού οίκου. Κοστίζει 75 ευρώ.

Lanvin

DESIGNER MASK 3Lanvin

DESIGNER MASK 4Lanvin

Από πολυαμίδιο και ελαστάνη, κάθε μάσκα φέρει στην άκρη της μίας της πλευράς το logo του οίκου και στην άλλη το εικονικό σχέδιο της μητέρας με το παιδί. Κάθε σετ των δύο περιλαμβάνει μία μάσκα σε μαύρο χρώμα και μία σε μπλε του κοβαλτίου και κοστίζει 70 ευρώ. 

Louis Vuitton

LOUIS VUITTON MASK 1Louis Vuiton

LOUIS VUITTON MASK 2Louis Vuitton

Με πολυτελή πλεκτή υφή και διακριτικά κεντημένα τα αρχιγράμματα LV στο πλάι, πλένεται στους 86 βαθμούς και, ανάμεσα στις χρήσεις, μπορεί να αποθηκευτεί στη μεταξωτή της θήκη. Τιμή, κατόπιν αιτήματος στο επίσημο site του γαλλικού οίκου πολυτελείας.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ