Ενώ οι εποχές πάνε και έρχονται και μαζί με αυτές το ίδιο κάνουν και οι hot τάσεις, υπάρχουν συγκεκριμένα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που τα θεωρούμε απαραίτητα στην αντρική μόδα. Κομμάτια όπως μία ακριβή καμπαρντίνα ή ένα σκούρο μπλε κοστούμι που είναι λες και ράφτηκε πάνω στο σώμα μας, παραμένουν διαχρονικά, ανεπηρέαστα από τους διάφορους κύκλους της μόδας.

Γι’ αυτό και πριν κάνεις οποιαδήποτε νέα αγορά φέτος την άνοιξη, κάνε ένα βήμα πίσω και άνοιξε την ντουλάπα σου. Έχεις σε αυτή όλα τα απαραίτητα βασικά κομμάτια που θα κάνουν τα νέα και πιο ιδιαίτερα που πιθανώς θέλεις να αγοράσεις να ξεχωρίζουν; Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι από πουκάμισα και παντελόνια που αποτελούν τη βάση κάθε αντρικής γκαρνταρόμπας;

Boss

Βέβαια, τα "basics" που ακολουθούν δεν είναι τα κομμάτια που λειτουργούν απλώς ως μία ουδέτερη παλέτα που θα αναδείξει τα υπόλοιπα ρούχα σου. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ημέρες -και περιστάσεις- που απλώς δεν σηκώνουν κόκκινα πουλόβερ ή γυαλιά ηλίου με πορτοκαλί φακούς. Απλώς, σου επιβάλλουν το να κινηθείς σε πιο ουδέτερους τόνους.

Ακολουθούν, λοιπόν τα 27 κομμάτια που, όσο κι αν αλλάζουν οι καιροί, θα τα συναντάμε πάντα στο ντύσιμο των αντρών με ραφινάτη, καλογυαλισμένη αισθητική και πολύ στυλ. Αυτά που έχουν τη μοναδική ιδιότητα του να μπορούν να συνδυαστούν με άλλα ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ με τέτοιον τρόπο που να τα κάνει να ταιριάζουν σε κάθε περίσταση.

Ένα απλό λευκό T-shirt

Πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα σε εξαιρετική ποιότητα, που να σου επιτρέπει να το φορέσεις όχι μόνο κάτω από το πουκάμισό σου, αλλά και με ένα τζην παντελόνι ή, γιατί όχι, με ένα σακάκι για το απόλυτο décontracté στυλ.

Δερμάτινα tennis shoes σε καφέ χρώμα

Τα απόλυτα ενδιάμεσα στιλιστικά υποδήματα στο πιο βολικό χρώμα. Μπορείς να τα φορέσεις πραγματικά με τα πάντα.

Μία duffle bag

Ευρύχωρη για να χωρέσει το μισό σου σπίτι, δηλαδή όλα όσα χρειάζεται να κουβαλάς μέσα στην απαιτητική καθημερινότητά σου ή απλώς τα ρούχα που θα πάρεις μαζί σου σε μία διήμερη απόδραση.

Ένα γκρι φούτερ

Είναι το απόλυτο ρούχο των ενδιάμεσων εποχών, όταν δεν κάνει ούτε πολύ κρύο, αλλά ούτε και ζέστη. Στιλιστικά ουδέτερο καθώς είναι, δεν θα σε δυσκολέψει στους συνδυασμούς, αρκεί να επιλέξεις κάποιο με στρογγυλή λαιμόκοψη.

Ένα bomber jacket

Επανήλθε στη μόδα πριν από δέκα χρόνια και έκτοτε δεν έφυγε ποτέ. Δεν είναι ανάγκη να αντιγράψεις το look του Tom Cruise στο Top Gun, αλλά αν σου αρέσει, το λαδί είναι μία χαρά επιλογή. Αλλιώς, περιορίσου στην ασφάλεια του μαύρου.

Μία καλή (και πολυφορεμένη) ζακέτα

Ευτυχώς, οι ζακέτες έχουν εδώ και χρόνια πετάξει από πάνω τους τη ρετσινιά του "παπουδίστικου" ρούχου και μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε ένα σωρό περιστάσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάς να έχεις πάντα μία μέσα στην τσάντα σου για τις ημέρες που ξεκινούν με καλοκαιρινό καιρό και καταλήγουν με ψυχρούλα-να-την-πούμε.

Chinos παντελόνια

Δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα και μπορείς να τα φοράς μέχρι να πεθάνουν, δηλαδή να ξεβάψουν, σκιστούν κλπ.

Ted Baker

Δετά μποτάκια

Έχουν φτιαχτεί για να δίνουν έναν αέρα ορειβατικού στυλ στις καθημερινές σου εμφανίσεις.

Ένα στρατιωτικό τζάκετ

Άνετο και στιλάτο, θα δώσει νέο αέρα στα casual ντυσίματά σου. Προτίμησε ένα στην κλασική απόχρωση του στρατιωτικού πράσινου.

Ένα τζην τζάκετ

Σε κάνει να δείχνεις στιλάτος χωρίς να προσπαθήσεις καθόλου. Συνδύασε το τζην τζάκετ σου με ένα T-shirt και chinos παντελόνια ή σέταρέ το με ένα τζην παντελόνι για το τέλειο "Canadian tuxedo", όπως περιγράφουν με μία κάποια δόση ειρωνείας τον συγκεκριμένο συνδυασμό οι αγγλοσάξονες φίλοι μας.

Levi's

Ένα δερμάτινο τζάκετ

Το ροκ κομμάτι-επένδυση που θα σου μείνει για μία ζωή. Πριν επιλέξεις αυτό που θα αγοράσεις, κάνε ενδελεχή έρευνα, έτσι ώστε να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου.

Ακριβά, δερμάτινα loafers

Ένα διαχρονικό παπούτσι που θα μας γοητεύει εις τον αιώνα τον άπαντα. Είτε τα φορέσεις με κάλτσες είτε όχι, συνδύασέ τα με ένα chinos παντελόνι και ένα πουκάμισο ή πόλο.

Ένα σκούρο μπλε κοστούμι

Δηλαδή, πρέπει να πούμε κάτι περισσότερο; Το κοστούμι είναι η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου, μιας και θα σε εξυπηρετήσει σε κάθε επίσημη ή ημιεπίσημη περίσταση που θα έχεις να παρευρεθείς.

Ένα πουκάμισο Oxford (ή περισσότερα)

Προτίμησέ το σε στενή γραμμή, ανάλογα με το αν ταιριάζει στον σωματότυπό σου και έχε υπόψη σου ότι είναι το #1 ρούχο που πρέπει να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου πολλές φορές στο ίδιο μέγεθος και πάντα σε άψογη κατάσταση.

Ένα πουκάμισο με κουβανέζικο γιακά

Μετά από απουσία πολλών ετών, μπήκε σαν σίφουνας στις αντρικές γκαρνταρόμπες πριν από μερικά καλοκαίρια για να τους δώσει νέο αέρα και έκτοτε κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ανερχόμενη τάση και κλασική επιλογή η φλοράλ εκδοχή του.

Έναν ναυτικό επενδύτη

Χαρακτηριστικό κομμάτι του γνήσιου βρετανικού στυλ, αυτό το ένδυμα του Ναυτικού Σώματος, στις διάφορες εκδοχές του, μπορεί να κάνει την τραμπάλα ανάμεσα στο χαλαρό και το καλογυαλισμένο look να έρθει σε πλήρη ισορροπία.

Ένα σκούρο τζην

Τα λόγια είναι περιττά. Προτίμησε ένα από τις εδώ και δεκαετίες κλασικές και αγαπημένες εταιρείες που εξειδικεύονται στα denim υφάσματα.

Ένα "sportcoat"

Όταν η περίσταση δεν σηκώνει ούτε blazer αλλά ούτε και μπουφανάκι, επίλεξε ένα σακάκι φτιαγμένο από ύφασμα για καθημερινά ρούχα, χωρίς δόμηση και με μαλακούς ώμους: το λεγόμενο "sportcoat".

Φόρμες

Είναι τόσο άνετες που σε κάνουν να αισθάνεσαι λες και δεν φοράς ρούχα, ενώ μπορείς να τις φοράς τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι.

Μία καμπαρντίνα

Λειτουργική και μοδάτη, η καμπαρντίνα είναι ιδανική για κλίματα όπως αυτό της χώρας μας που δεν κάνει σχεδόν ποτέ αρκετό κρύο για να βάλεις παλτό. Είναι κρίμα, λοιπόν, ότι δεν φοράμε τόσο συχνά αυτό το ένδυμα των απόλυτων gentlemen.

Έναν ακριβό χρονογράφο

Τι είναι ένας άντρας χωρίς το δικό του ρολόι; Ο κανόνας θέλει τον άντρα να έχει βρει αυτό που θα τον συντροφεύει για μία ζωή, μέχρι να κλείσει τα τριάντα.

Μία βερμούδα chinos

Οι τέλειες βερμούδες σταματούν ακριβώς πάνω από το γόνατο, για να μη μοιάζουν ούτε με hot pants, αλλά και ούτε με ψαράδικα.

Ένα πόλο

Τα πόλο, αν είχαν ψυχή, θα ήταν τα παιδιά για όλες τις δουλειές κι αυτό γιατί ανάλογα με το πώς θα φορεθούν, μπορούν να είναι αθλητικά, επίσημα ή απλώς casual.

Μαύρα γυαλιά ηλίου

Με σκελετό wayfarer, είναι το ζευγάρι που μπορείς να φοράς καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και με οποιοδήποτε στυλ ντυσίματος.

Rayban

Μία ομπρέλα

Είναι κανόνας το να έχεις τη δική σου καλή ομπρέλα και να τη μεταφέρεις μαζί σου για όποτε σου χρειαστεί.

Ένα δερμάτινο πορτοφόλι

Είναι ανεκτό το να έχει την πατίνα του χρόνου πάνω του, αλλά αν έχει αρχίσει να αποσυντίθεται θα πρέπει να το αντικαταστήσεις, τουλάχιστον με ένα δερμάτινο cardholder, μιας και τα μετρητά είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Ένα ζευγάρι λευκά sneakers

Εάν υπάρχει μία σίγουρη επιλογή όσον αφορά τα παπούτσια (το διακρίνεις, αμφιβάλουμε), αυτή είναι τα πεντακάθαρα, λευκά sneakers. Μπορείς να τα ταιριάξεις σχεδόν με τα πάντα και μπορούν να "μαλακώσουν" και το πιο "σκληρό" ντύσιμό σου.