Τι φοράς την άνοιξη, σε όλες αυτές τις περιστάσεις που απαιτούν κάτι το ενδιάμεσο στιλιστικά; Ένα πουκάμισο από denim ύφασμα. Η ευκολία του είναι αυταπόδεικτη. Το χρειάζεσαι ακόμα και αν έχεις από ένα πουκάμισο για κάθε διαφορετική περίσταση: ένα σε στενή γραμμή, λευκό ή ανοιχτό γαλάζιο για το γραφείο, ένα πιο dressy και οπωσδήποτε διπλομάνσετο για τις επίσημες περιστάσεις κι ένα σε λινό ύφασμα για τις ζεστές ημέρες. Σαν το denim, δεν είναι κανένα τους.

Πώς θα το φορέσεις

Αν θέλεις να είσαι εξαιρετικά κομψός, σέταρέ το με χακί chinos παντελόνια. Αν θέλεις να φτιάξεις ένα πιο casual ντύσιμο, τα πεντάτσεπα παντελόνια αποτελούν το τέλειο ταίρι του. Υπάρχει και η δυνατότητα να το συνδυάσεις με cargo παντελόνια που θα δώσουν ορειβατικό αέρα στην εμφάνισή σου, αλλά και να κάνεις μία δήλωση φορώντας το, έτσι απλά, με τζην.

Το μυστικό του Canadian Tuxedo

Το κόλπο που θα σε κάνει να μη μοιάζεις λες και φοράς φόρμα εργασίας όταν είσαι ντυμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια με denim υφάσματα, όπως μας λέει και ο Pim Spoor του ολλανδικού Esquire, είναι το να συνδυάσεις δύο διαφορετικές αλλά ταιριαστές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός μπλε πουκάμισου με μαύρο παντελόνι είναι αποδεκτός, όπως και αυτός μίας πιο ανοιχτής γαλάζιας με μίας πιο σκούρας απόχρωσης.

Απογείωσε το look

Όσο κάνει ακόμη ψύχρα, μπορείς να κερδίσεις πολλούς στιλιστικούς πόντους, απλώς φορώντας ένα λεπτό ζιβάγκο κάτω από το πουκάμισό σου. Ανάλογα με την περίσταση, ολοκλήρωσε το look με ένα ζευγάρι καφέ chelsea boots από καστόρι, ιδανικά με ασορτί ζώνη, ή απλώς με το πιο εύκολο παπούτσι του κόσμου: τα λευκά sneakers.

Ακολουθούν οι καλύτερες επιλογές μας.

Κλασικό, σε στενή γραμμή - Polo Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren

Στον οίκο-συνώνυμο της americana αισθητικής, θα βρεις το απόλυτο και πιο ευέλικτο denim πουκάμισο της σεζόν. Και μάλιστα σε μίνιμαλ σχέδιο και κορυφαία ποιότητα, για να το χαίρεσαι για πολλά χρόνια.

Ανοιχτόχρωμο, με χαλαρή εφαρμογή - Scotch & Soda

Scotch & Soda

Το πιο cool brand του Άμστερνταμ φτιάχνει denim πουκάμισα σε κανονική γραμμή για όταν θέλεις το ντύσιμό σου να είναι πιο χαλαρό, αλλά όχι χύμα.

Με χαρακτήρα rock star - Dsquared2

Dsquared2

Σε slim fit, με σκισίματα, σχέδια και πιτσιλιές, είναι το πουκάμισο που θα ταιριάξεις με ένα τζην παντελόνι σε στενή γραμμή για να βγεις βόλτα και να νιώθεις -τουλάχιστον- rock star.

Το μαύρο που κάνει τη διαφορά - Levi's

Levi's

Το κλασικό σχέδιο της πιο αγαπημένης εταιρείας τζην όλων των εποχών, σε σοφιστικέ μαύρη απόχρωση που αποτελεί πρόταση.

Η εκδοχή της υψηλής ραπτικής - Saint Laurent

Saint Laurent

Αν οι rock stars φοράνε Dsquared2, οι anti-stars και όσοι αγαπούν την υψηλή ραπτική με μεγαλύτερη ιστορία, επιλέγουν Saint Laurent. Συνδύασέ το με ένα δερμάτινο jacket, ένα μαύρο στενό πεντάτσεπο παντελόνι και τα αγαπημένα σου chelsea boots.