Το oxford πουκάμισο της Everlane, το φτιαγμένο από γιαπωνέζικο βαμβάκι, είναι ένα από τα βασικά κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από καμία αντρική γκαρνταρόμπα. Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, είναι γουστόζικο, βολικό και αξίζει τα λεφτά του. Ο Ben Boskovich του αμερικανικού Esquire, μας εξηγεί το πώς μπορούμε να το φοράμε σε όλες τις περιστάσεις, αφού προβεί σε μία μικρή εξομολόγηση.

Η ενδυματολογική ζωή στην καραντίνα

Όπως για τους περισσότερους από εμάς, έτσι και για εκείνον, από την τελευταία φορά που ντύθηκε και βγήκε από το σπίτι του για να πάει κάπου "καλά", έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος (και βάλε). Παρότι, βέβαια, θα μπορούσε να συνεχίσει να ντύνεται κάθε μέρα λες και πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του, για να κρατήσει ακμαία την αίσθηση των επαγγελματικών του καθηκόντων, στην πράξη το έκανε σπανίως.

Μέχρι και σήμερα, σηκώνεται κάθε μέρα το πρωί, φοράει το πιο καθαρό παντελόνι από μαλακό πανί που βρίσκει μπροστά του, ένα T-shirt και από πάνω μία μπλούζα ή ζακέτα, ανάλογα με το αν κάνει ψύχρα στο διαμέρισμά του. Κι έτσι ντυμένος, βγάζει την υπόλοιπη μέρα του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του.

Ακόμα και στα Zoom calls, ντύνεται με casual ρούχα χωρίς καμία ντροπή. Κι αυτό γιατί έτσι νιώθει άνετα και όχι γιατί έχει παρατήσει τον εαυτό του.

Ντυνόμαστε για να μην ξεχάσουμε ποιοι είμαστε

Κι όμως, ο ίδιος άνθρωπος, την προ κορονοϊού εποχή, πραγματικά απολάμβανε σαν παιχνίδι το να ανοίγει την ντουλάπα του κάθε πρωί για να ταιριάξει πουκάμισα, παντελόνια και σακάκια. Το να ντύνεται σωστά δεν ήταν κομμάτι της δουλειάς του, αλλά κομμάτι της ταυτότητάς του. Και συνεχίζει να είναι.

Allie Holloway

Παρόλα αυτά, μία φορά την εβδομάδα κάτι τον πιάνει και θέλει να θυμίζει στον εαυτό του το ποιος είναι και ποιος θα συνεχίσει να είναι με το που η πανδημία αποτελέσει παρελθόν. Τότε, ενστικτωδώς, για να ξεφύγει από την περιρρέουσα μαυρίλα, επιλέγει oxford πουκάμισα και μάλιστα τις περισσότερες φορές αυτά του αμερικάνικου brand Everlane που είναι φτιαγμένα από γιαπωνέζικο βαμβάκι.

Το πουκάμισο που σε κάνει να νιώσεις ντυμένος "επίσημα"

Επίσημα δεδομένου του ότι τα μέτρα και τα σταθμά έχουν πέσει, μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, δεν κάνει. Μέχρι να καλοσενιαριστείς για να υποδεχτείς την post-Covid εποχή, θα ντύνεσαι απλώς και μόνο για ένα καρεδάκι του Zoom, 16 επί 9 ιντσών.

Allie Holloway

Το συγκεκριμένο πουκάμισο, περνάει στους συνομιλητές σου το μήνυμα ότι την παλεύεις μια χαρά. Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο πουκάμισο δεν λειτουργεί καν ως ρούχο. Έχει, πιο σωστά, πάρει το νόημα της κουβέρτας διάσωσης σε αυτούς τους δολοφονικούς για το στυλ μας καιρούς.

Την ίδια στιγμή περνάει το μήνυμα του casual cool

Βέβαια, ο αγαπημένος του τρόπος να το φοράει είναι σαν ρόμπα, γι’ αυτό και μας προτείνει να το παραγγείλουμε και σε ένα μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό το οποίο συνήθως φοράμε, για να κολυμπάμε λιγάκι μέσα του.

Ο ίδιος, τυλίγεται στο απαλό του βαμβάκι με το που βγει από το μπάνιο, μισοκοιμισμένος ακόμη, και αφήνει τη βαρύτητα και την καθημερινότητα να αναλάβουν όλα τα υπόλοιπα. Μαζεύει τα μανίκια όπως του κάτσει, ασύμμετρα δηλαδή, σηκώνει το γιακά του και αν αυτός στη συνέχεια πέσει τον ξανασηκώνει μόνο για να καλύψει τα αυτιά του τη στιγμή που θα ακούσει την casual κοτσάνα της ημέρας στο Zoom call.

Άλλες φορές, κουμπώνει μόνο ένα του κουμπί, λες και φοράει blazer. Κάποιες άλλες το κλείνει μέχρι πάνω. Αφήνει το ίδιο το ρούχο, αλλά και τη διάθεσή του, να του υποβάλλουν πώς θα του συμπεριφερθεί και δεν τον νοιάζει αν οι κανόνες του στυλ πάνε περίπατο.

Ένα πουκάμισο για όλες τις εποχές

Όλα όσα προαναφέρθηκαν, μας εξηγούν γιατί το συγκεκριμένο πουκάμισο της Everlane λειτουργεί τέλεια αυτή την εποχή. Τι θα γίνει, όμως, όταν, αμήν και πότε, θα σταματήσουμε να μιζεριαζοσαπίζουμε στα σπίτια μας και βγούμε έξω;

Ε, λοιπόν, φίλε μου, αυτό το πουκάμισο είναι αξιόπιστο για όλες τις εποχές, οπότε, εμπιστέψου μας, αποτελεί μία επένδυση των 55 Ευρώ από την οποία θα βγάζεις τόκους για χρόνια.

Allie Holloway

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια επιλογή για πουκάμισο που φοράς μετά την πισίνα. Ρίξτο πάνω σου σαν να φοράς ρόμπα, κούμπωσε ένα του κουμπί αν πρέπει να πας να αγοράσεις κάτι και μην σε νοιάζει το πώς θα το σετάρεις. Ταιριάζει εξίσου με ένα μαγιό-βερμούδα, αλλά και με ένα chino παντελόνι.

Κι όταν πιάσουν τα κρύα, είναι το πιο εύκολο κομμάτι για layering με όλα σου τα κασμιρένια και το κοτσιδωτά πλεκτά. Αν, μάλιστα, φορέσεις ποτέ ξανά στη ζωή σου κοστούμι, είναι το πουκάμισο που θα κάνει το look σου να δέσει.