Τα 5 βασικά T-shirts του καλοκαιριού

Η θερινή περίοδος είναι προ των πυλών κι εμείς βρήκαμε τα 5 T-shirts που μπορείς να συνδυάσεις με τα πάντα.

Κάπου εδώ ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το Κεφάλαιο T-Shirt. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, λέγοντας ότι κάθε μα κάθε άντρας χρειάζεται να έχει μερικά βασικά T-shirts στην ντουλάπα του. Αυτά που θα αποτελέσουν τη βάση των καθημερινών του ντυσιμάτων, αυτά που θα φορέσει κάτω (ή πάνω) από άλλα ρούχα για να χτίσει ένα look με layers που θα τον κάνει να τα βγάλει πέρα με κάποιες λίγο περίεργες διαθέσεις του καιρού, αλλά και εκείνα που θα σετάρει με πιο σινιέ ρούχα σε κομψά, ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά σύνολα.

Η ιστορία των κοντομάνικων

Εν έτη 2022, το T-shirt αποτελεί ένα από αυτά τα ρούχα χωρίς τα οποία δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τον κόσμο. Κι όμως, πρόκειται για μία σχετικά πρόσφατη επινόηση. Οι ρίζες της εντοπίζονται μόλις στον 19ο αιώνα, όταν κάποιοι εργάτες αποφάσισαν να κόψουν τα μανίκια των φορμών εργασίας τους στο μισό τους μήκος, για να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες των πιο θερμών μηνών του χρόνου.

Μάλιστα, λέγεται ότι η πρώτη εκδοχή του T-shirt έκανε την εμφάνισή της το 1898, ενώ το 1913 το "μπλουζάκι με τα κοντά μανίκια" ξεκίνησε να γίνεται περισσότερο δημοφιλές, κυρίως ανάμεσα στους Αμερικανούς στρατιώτες που άρχισαν να το φορούν ως μέρος της στολής τους.

Η ιστορία, επίσης, θέλει τη λέξη T-shirt να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από τον F. Scott Fitzgerald, στο μυθιστόρημά του Η Άλλη Όψη του Παραδείσου.

Στη συνέχεια και καθώς περνούσαν τα χρόνια, ήρθαν οι κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί αστέρες που το απογείωσαν και το έκαναν ακόμα πιο αποδεκτό. Έτσι, τα fashion brands εκμεταλλεύτηκαν τη δημοφιλία του και το έκαναν διαθέσιμο σε κάθε λογής εκδοχή, π.χ. με εμπριμέ τύπωμα πάνω σε μεταξωτό σατέν.

Αλλά και τα είδωλα της μουσικής, δεν έμειναν πίσω. Έντυσαν τους fans τους με T-shirts με τις φάτσες και τα logo τους, που τα πωλούσαν ως τμήμα του merchandising στις συναυλίες τους. Βέβαια, όσοι μεγαλώσαμε στην Αθήνα της δεκαετίας του 1990, μιας και οι μεγάλες συναυλίες σπάνιζαν, κατεβαίναμε με το τρόλεϊ κάθε Κυριακή στο Μοναστηράκι για να αγοράσουμε τα knockoffs τους.

Κάπως έτσι ή και αλλιώς, για να μην το μακρηγορούμε, βρεθήκαμε όλοι να έχουμε μία ολόκληρη συλλογή από μακό και κοντομάνικα σε κάθε πιθανό και απίθανο χρώμα, πατρόν και σχέδιο. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα χρειάζεσαι μόνο 5 T-shirts για να είσαι σωστά ντυμένος αυτο το καλοκαίρι. Ας το αναλύουμε, λοιπόν.

Το λευκό T-shirt

Τα 5 βασικά T-shirts του καλοκαιριούZadig & Voltaire

Δεν γίνεται να έχεις ντουλάπα και να μην έχεις μέσα της τουλάχιστον ένα κάτασπρο βαμβακερό κοντομάνικο μπλουζάκι με στρογγυλή λαιμόκοψη. Το του λόγου του, έγινε δημοφιλές όχι μόνο γιατί το φόρεσαν ο Marlon Brando και ο James Dean, αλλά και επειδή, χάρη στην απλότητά του, ταιριάζει με όλα τα χρώματα και μπορεί να ενταχθεί τόσο σε casual όσο και σε ημι-επίσημα ντυσίματα.

Πώς διαλέγεις, όμως, το λευκό το T-shirt το σωστό; Κοιτάς οι ραφές του εκεί που ξεκινούν τα μανίκια να ακολουθούν τη γραμμή των ώμων σου και το μήκος του να καλύπτει οπωσδήποτε το ζωνάρι του παντελονιού σου. Οι πιο oversized εκδοχές του, μετρούν εξίσου στο χρηματιστήριο στυλ.

Το ριγέ T-shirt

MAN WITH T-SHIRTJohn Varvatos

Καταρχήν, όταν λέμε ριγέ δεν εννοούμε κατ' αποκλειστικότητα τη μαρινιέρα που λάτρεψαν οι Γάλλοι και που, στο περίπου, κατά τη γνωστή τους τακτική να οικειοποιούνται τα πάντα και να τα μοσχοπουλούν ως γαλλικά προϊόντα, την έκαναν σήμα κατατεθέν τους.

Κάθε ριγέ μπλουζάκι με άσπρες, κόκκινες, κίτρινες, μπλε ή και βιολετί παστέλ ρίγες είναι τέλειο όχι μόνο για την παραλία και την πισίνα, αλλά και τη βόλτα σου στην ηλιόλουστη πόλη.

Το T-shirt με τα prints

MAN WITH T-SHIRTPatricia Field Art Fashion

Μπορεί να είναι φλοράλ και λουλουδάτο ή να έχει κάποιο γραφιστικό σχέδιο. Να είναι σε έντονα, ζωντανά χρώματα ή σε πιο ήσυχα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα περάσει ποτέ απαρατήρητο, γι’ αυτό και προσφέρεται να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις εύκολα ένταση σε ένα κατά τ’ άλλα μίνιμαλ και μονοχρωματικό σύνολο.

Το T-shirt με τη V λαιμόκοψη

MAN WITH T-SHIRTOrlebar Brown

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ιδιαίτερη περίπτωση. Το V σηκώνει συζήτηση και έχει συνδυαστεί με κομψότατες sexy εμφανίσεις (δες Σάκης Ρουβάς), αλλά και με κάποιες τύπου Greek lover, που, ας πούμε ότι έχουν χιούμορ.

> Διάβασε ακόμα: T-shirt με κοστούμι, γιατί όχι;

Τα στιλιστικά μυστικά για να φοράς μπλούζες με V λαιμόκοψη και να παραμένεις κομψός -είτε στην παραλία σετάροντάς το με το μαγιό σου είτε στην πόλη με ένα ωραίο τζην- βρίσκονται κυρίως στο βάθος του, αλλά και στην ποιότητα του πανιού του που καλό το λες να είναι πιο πολυτελές.

Το T-shirt με τη στάμπα του αγαπημένου σου συγκροτήματος

MAN WITH T-SHIRTH&M

Και κάπως έτσι φτάσαμε και στο T-shirt που θα δώσει αέρα ροκ σταρ στις εμφανίσεις σου. Το πρωί το φοράς, ιδανικά, με βερμούδες από αυτοσχεδίως κομμένα jean παντελόνια ή σε στυλ cargo .

> Διάβασε ακόμα: To must have T-shirt των Zara γι' αυτό το καλοκαίρι

Το βράδυ, το σετάρεις με γκρι ή μαύρο τζην παντελόνι και σταράκια. Αν κάνει ψυχρούλα, προσθέτεις από πάνω ένα πουκάμισο από πολύ ελαφρύ, τσαλακωμένο ύφασμα και ρολάρεις τα μανίκια του στα τρία τέταρτα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

5 τάσεις της μόδας που σημάδεψαν τους Millennials

Αν ανήκεις σε αυτήν τη γενιά, όλο και κάτι από όλα αυτά θα βρίσκεται καταχωνιασμένο στη ντουλάπα σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το κατακόκκινο Cub3d sneaker της Gucci είναι το πιο εντυπωσιακό sneaker που είδαμε τελευταία

Το "πορφυρό" αυτό παπούτσι περιλαμβάνει τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Βρήκαμε το μυστικό της γοητείας του Cillian Murphy

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εκπροσωπεί τον οίκο Versace.

Γραφει Νικη Κοντομηνα