O David Beckham δίδαξε -και πάλι- στυλ

Βγήκε για φαγητό και μας έδειξε πώς πρέπει να ντυνόμαστε κατά την 'επιστροφή στην κανονικότητα'.

Ω, David Beckham θεέ! Ο Πατριάρχης της πρώτης οικογένειας του Αντρικού Στυλ εθεάθη μετά της κομψοτάτης συζύγου του, την ώρα που έβγαιναν από ένα εστιατόριο στο οποίο είχαν μόλις ολοκληρώσει το lunch date τους. Και ήταν υποδειγματικά ντυμένος στην τοποθεσία Νέα Υόρκη.

Ο image maker της καρδιάς μας

Τι φορούσε; Ένα πλεκτό κοντομάνικο πόλο, ένα επίσημο παντελόνι με πιέτες και ένα στιβαρό, υπερτέλειο ζευγάρι ταμπά δετά παπούτσια με brogue λεπτομέρειες. Tο οποίο μπορεί να αναβαθμίσει στη στιγμή όλα τα looks σου, χειμώνα-καλοκαίρι. Πιστός στο στυλ του, δηλαδή. Τι ’χες Beckham, τι ’χα πάντα.

Τι κάνει, λοιπόν, τη συγκεκριμένη του εμφάνιση ξεχωριστή; Όπως αναφέρει και το βρετανικό Esquire, μας παραδίδει ένα μάθημα τέλειας ισορροπίας ανάμεσα στην κομψότητα, την casual αισθητική και την τόση-όση προσπάθεια που δείχνει να κατέβαλε το στιλιστικό μας icon.

Πώς να ντύνεσαι τώρα που ξαναβγαίνεις έξω

Όταν βγαίνεις για να πας σε ένα lunch date, αλλά και οπουδήποτε αλλού, μετά από τόσο καιρό που τα πάντα ήταν κλειστά, θα πρέπει να δείξεις ότι το προσπάθησες, αλλά όχι τόσο πολύ. Κι αυτό γιατί το over-dressing προβλέπεται να αποδειχθεί η μεγαλύτερη στιλιστική απειλή της εποχής μετά τον κορονοϊό (περισσότερο και από το under-dressing).

O David Beckham δίδαξε -και πάλι- στυλJames Devaney / Getty Images

Το ότι αρχίσαμε να βγαίνουμε από τα σπίτια μας, να χαιρόμαστε περισσότερο την κοινωνική ζωή και, αν όλα πάνε καλά με τον εμβολιασμό, θα αρχίσουμε σιγά σιγά να πετάμε τις μάσκες μας και στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ούτε ότι πρέπει να κυκλοφορούμε ξαφνικά λες και πάμε σε βαφτίσια, αλλά ούτε να συνεχίσουμε τις βόλτες μας φορώντας φόρμες.

Κάντο, για άλλη μία φορά, όπως ο Beckham

Ο Beckham το έχει πιάσει το νόημα. Δείχνει την ίδια στιγμή τόσο "καλογυαλισμένος" όσο και "ντεκοντρακτέ". Πώς τα καταφέρνει; Συνδυάζοντας ένα επίσημο παντελόνι που είναι όλα τα λεφτά με ένα πιο χαλαρό αλλά σε προσεκτικά διαλεγμένο χρώμα πόλο. Επίσης, τα κλασάτα αξεσουάρ του (γυαλιά ηλίου, λεπτή ζώνη με ανάγλυφο τύπωμα) και τα παπούτσια του δείχνουν ότι το προσπάθησε χωρίς να προβεί σε υπερβολές. Το ίδιο και το προσεγμένο του grooming. Τέλος, σαν να αδυνάτισε, αν και δεν μας πέφτει λόγος για τις αυξομειώσεις του βάρους του.

Το image που έφτιαξε ο Beckham για τη συγκεκριμένη απογευματινή του έξοδο μπορείς να το αντιγράψεις ελεύθερα όχι μόνο στα ραντεβού σου αλλά και σε μία σειρά άλλων περιστάσεων, για έναν πολύ απλό λόγο. Είναι κλασικό. Μπορεί να λειτουργήσει υπέροχα πάνω σε έναν άντρα τώρα, αλλά και δεκαετίες μετά. Οπότε, μελέτησε τις φωτογραφίες του Ειδώλου και ξεκίνα τη δημιουργική σου ξεπατικωτούρα.

> Διάβασε ακόμα: Ακόμα και στα γυαλιά, καν' το όπως ο Beckham

Κι αφού θα το έχεις λυμένο το στιλιστικό, το μόνο που θα σε νοιάζει θα είναι το να πάει καλά το ραντεβού. Αν δεν πάει, ευτυχώς, όσο τα πράγματα βελτιώνονται, θα υπάρχουν όλο και πιο πολλά εστιατόρια για lunch dates τόσο στην Αθήνα όσο και στη Νέα Υόρκη. Καθώς θα ανοίγουν τα σύνορα, λοιπόν, που η αγάπη δεν τα γνωρίζει, θα προκύψει νέο ερώτημα: Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο; Έχεις ξεχάσει πού ακριβώς θέλεις να πας…

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα