Τα πιο cool χαβανέζικα πουκάμισα ταιριάζουν με τα πάντα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα χαβανέζικα πουκάμισα και οι πιο σπέσιαλ επιλογές από τα μεγάλα brands.

Τα χαβανέζικα πουκάμισα, ως staples της καλοκαιρινής μας γκαρνταρόμπας, έχουν μία πολυετή και πολυτάραχη ιστορία, τυλιγμένη, ανάμεσα σε άλλα, στην αχλή των πολιτισμικών ανταλλαγών, τον πόνο της αποικιοκρατίας και τις μακρές καλλιτεχνικές παραδόσεις. Είναι ένα από αυτά τα ρούχα στα οποία, αν είσαι συγγραφέας ή γενικά το έχεις με το γράψιμο, θα μπορούσες να αφιερώσεις ένα βιβλίο-τούβλο. Κι ενώ θα σε συμβουλεύαμε να ρίξεις μία ματιά στην ιστορία του, καθώς είναι όντως συναρπαστική, εσύ μάλλον δεν μπήκες να διαβάσεις αυτό το άρθρο για να μάθεις από που κρατάει η σκούφια του, αλλά για συμβουλές shopping. Κανένα πρόβλημα.

Η Χαβάη είναι και φέτος της μοδός

Θα εστιάσουμε, λοιπόν, λιγότερο στη θεωρία και περισσότερο σε όσα πιο πρακτικά ζητήματα θέλεις να γνωρίζεις για τα χαβανέζικα πουκάμισα, τα λουλουδάτα, τα φλοράλ, τα όπως θέλεις πες τα.

Καταρχήν, παρότι υπάρχουν κάποιοι (ανίδεοι;) που ισχυρίζονται το αντίθετο, να ξεκαθαρίσουμε ότι τα χαβανέζικα πουκάμισα είναι πάντα cool και ότι διαχρονικά τους έχουν δείξει την προτίμησή τους οι κάγκουρες, οι τουρίστες και οι συνταξιούχοι. Επίσης, φέτος είναι μία ακόμα χρονιά που είναι στη μόδα, με τα πολύ εκκεντρικά σχέδια να συνυπάρχουν με κάποια πιο ήσυχα, αλλά και πιο περίτεχνα.

Διαθέσιμα σε ό,τι στυλ τα θες

Το γεγονός της διαθεσιμότητάς τους σε μεγάλη αισθητική ποικιλία τα κάνει να είναι φορέσιμα και σε περισσότερες περιστάσεις, ανάλογα με το print αλλά και το fit τους. Αν είναι πιο στενά μπορείς να τα φορέσεις με ένα chinos παντελόνι και αν είναι πιο boxy ή χαχόλικα προσφέρονται για να φτιάξεις fashion-forward, casual και άνετα σύνολα. Όσο για τα υφάσματά τους; Θα τα βρεις τόσο σε βαμβακερά πανιά όσο και σε πιο premium επιλογές, όπως είναι οι βαμβακολύκρες και το μετάξι.

Στην πραγματικότητα, μπορείς να τα συνδυάσεις σχεδόν με τα πάντα. Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και το αμερικάνικο Esquire. Με τα ωραία σου τα μαγιό-βερμούδες. Με ένα καλοκαιρινό κοστούμι σε στενή γραμμή για να πας σε έναν γάμο. Πάνω από ένα λευκό T-shirt για να κρύψεις με πολύ στυλ το σωσίβιο που έχεις γύρω από τη μέση σου. Με μία τζην βερμούδα χιλιοφορεμένη και γεμάτη ξέφτια όταν έξω σκάει ο τζίτζικας.

Τι κάνει ένα πουκάμισο χαβανέζικο;

Δύσκολο να ορίσεις το τι εστί χαβανέζικο πουκάμισο παρότι μπορείς να το καταλάβεις με τη μία όταν το δεις. Ας πούμε, λοιπόν, ότι ξεχωρίζει γιατί έχει κοντά μανίκια, "ανοιχτό" ή κουβανέζικο γιακά και ένα print που αντλεί την έμπνευσή του από τη χαβανέζικη κουλτούρα ή και από την ιαπωνική (είπαμε, οι πολιτισμικές ανταλλαγές είναι εξ ορισμού μέσα στο παιχνίδι), με τα φλοράλ και λοιπά μοτίβα βλάστησης να εμφανίζονται πάνω του με εξαιρετική συχνότητα, ενίοτε και αποτελέσματα.

Κι αφού το εξαντλήσαμε το θέμα όσον αφορά στη θεωρία, ώρα να το δούμε και στην πράξη, με τα καλύτερα χαβανέζικα πουκάμισα της αγοράς.

Ζαπονέ αναφορές

Τα πιο cool χαβανέζικα πουκάμισα ταιριάζουν με τα πάνταΤο συγκεκριμένο αριστερά, φέρει την υπογραφή του brand RVCA και μπορείς να το βρεις στο nordstrom.com. Έχει easy fit και ένα τροπικό print γεμάτο από αναφορές στην ιαπωνική κουλτούρα, δες παγόδες και άνθη κερασιάς. Φίνα επιλογή.

 

Φύλλα μπλε

ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΜπλε μεγάλα φύλλα σε λευκό φόντο για μία πιο ελεύθερη νοητική σύνδεση της νήσου Χαβάης με τα χρώματα του κυκλαδικού τοπίου. Το αισθητικό αποτέλεσμα σε αυτό το κοντομάνικο πουκάμισο της Original Penguin που μπορείς να αγοράσεις από το nordstrom.com είναι bold και statement.

 

Χρώμα κι άλλο χρώμα

ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΗ Polo Ralph Lauren ξέρει να χρησιμοποιεί το χρώμα για να φτιάχνει prints πρωτότυπα, fun, πολύ καλοκαιρινά, που τα βλέπεις μία φορά και δεν τα ξεχνάς ποτέ. Απόδειξη η δική της εκδοχή στο χαβανέζικο πουκάμισο που μπορεί να γίνει δικό σου με ένα σερφάρισμα στο saksfifthavenue.com.

Ψυχεδέλεια

ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΟι παπαρούνες στο print του πουκαμίσου της Stüssy, που όλο και γίνονται πιο μεγάλες καθώς προχωράμε από τον γιακά προς το κάτω του μέρος, μας φέρνουν στο νου την ψυχεδέλεια των 70s. Το αποτέλεσμα είναι Art και μπορείς να το αποκτήσεις από το mrporter.com.

 

Με ένα πτηνό ονόματι γερανό

ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΑυτό κι αν είναι πουκάμισο-έργο τέχνης. Με την υπογραφή της Hugo Boss (είναι να απορείς για κάποια πράγματα), σέταρέ το με μία λευκή βερμούδα σε άνετη γραμμή και φόρα το σε όλες τις καλοκαιρινές βερνισάζ για να ξεχωρίζεις ανάμεσα στο art crowd. Θα το βρεις στο saksfifthavenue.com.

> Διάβασε ακόμα: Τι πιο 80s από διάσημους άντρες να φορούν σορτς και speedo μαγιό

Πισινάτο

ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΗ αγαπημένη μας Vilebrequin παρουσίασε φέτος ένα καταπληκτικό χαβανέζικο πουκάμισο από λινό πανί με ένα πρωτότυπο print από πισίνες. Το εντοπίσαμε στο saksfifthavenue.com, αλλά φανταζόμαστε ότι θα το βρεις μαζί με άλλα υπέροχα πουκάμισά της και στις εδώ μπουτίκ και τα λοιπά σημεία πώλησης.

> Διάβασε ακόμα: Η μεγάλη επιστροφή του χαβανέζικου πουκάμισου

Άνθη του κήπου

ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΤο πιο ενδιαφέρον φλοράλ της σεζόν ανήκει στο brand Tommy Bahama, είναι διαθέσιμο από το nordstrom.com και φέρει πάνω του συνθέσεις από άνθη του κήπου, συνδυάζοντας το εξοχικό στυλ της δυτικοευρωπαϊκής επαρχίας με τον εξωτισμό των τροπικών παραδείσων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα