Πώς θα φορέσεις σωστά το λευκό polo

Θεωρείται το πιο εύκολο ρούχο του καλοκαιριού αλλά στην πραγματικότητα το σετάρισμά του κρύβει παγίδες.

Το κοντομάνικο polo, όχι μόνο το λευκό με το οποίο θα ασχοληθούμε τώρα, ανεξαρτήτως χρώματος, θεωρείται η πιο ασφαλής και άνετη επιλογή για τα καλοκαιρινά looks γραφείου. Δεν είναι όμως όλα τα λευκά polo ίδια κι αυτό περιπλέκει τα πράγματα. Κυκλοφορούν σε διάφορα πατρόν και υφάσματα διαφορετικής επισημότητας. Κοινώς, η στιλιστική απόσταση είναι τεράστια ανάμεσα στα casual/σπορ πικέ σε άνετη γραμμή και σε όσα είναι φτιαγμένα από τεχνικό ύφασμα για να σε κρατούν στεγνό όταν κάνεις jogging ή έχουν στιλπνή υφή για να απογειώσουν, μεταξύ άλλων, τον τρόπο που φοράς ένα κοστούμι.

Για να βάλουμε, λοιπόν, σε τάξη το στιλιστικό χάος που μπορεί να προκαλέσει ένα απλό και ταπεινό λευκό polo στα looks σου -το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, ακόμα και αν είναι κακοσεταρισμένο θα αναδείξει το μαύρισμά σου- σου προτείνουμε 4 τρόπους για να το συνδυάσεις σωστά.

Λευκό πικέ polo + τζην παντελόνι

Ο πιο εστέτ, ντεκοντρακτέ και cool τρόπος να φορέσεις το κλασικό λευκό πικέ polo σου το καλοκαίρι είναι με ένα κλασικό τζην παντελόνι από ανοιχτόχρωμο denim πανί, όπως το Levi's 502. Αν θέλεις να δείχνεις σαν τους πλούσιους κοσμοπολίτες παραθεριστές που κατακλύζουν κάθε χρόνο τα θέρετρα της ιταλικής και γαλλικής ακτογραμμής, δεν έχεις παρά να πας κόντρα στον κανόνα και να αφήσεις ανοιχτά τα δύο πρώτα του κουμπιά (αντί για το ένα). Αν πάλι θέλεις να φτιάξεις ένα πιο formal ντύσιμο, όπως διαβάζουμε στο ισπανικό Esquire, απλώς κούμπωσε το polo σου μέχρι πάνω. Σε κάθε περίπτωση, συνδύασέ το με λευκά παπούτσια του τένις ή ελβιέλες. 

Πώς θα φορέσεις σωστά το λευκό polo
Λευκό πικέ polo σε στενή γραμμή, Paul Smith

Λευκό polo με λεπτή ύφανση + βερμούδα

Το look των κολεγιόπαιδων στην ενήλικη μορφή του θέλει το λευκό polo να αποκτά πιο λεπτή ύφανση από την κλασική για να είναι ελαφρύ. Συνδύασέ το με μία άνετη βερμούδα από λινό πανί στο χρώμα της άμμου ή της γκρι πέτρας και φόρεσέ το στις βόλτες σου στην παραλία ή το νησί. Ολοκλήρωσε την τσαχπίνικη εμφάνισή σου με ένα vintage ζευγάρι γυαλιά ηλίου με κοκκάλινο σκελετό σε απομίμηση ταρταρούγας και ταμπά σανδάλια.

WHITE POLO SHIRT BY ZEGNA
Λευκό polo από ελαφροβαρές ύφασμα Leggerissimo (50% βαμβάκι-50% μετάξι), Ermenegildo Zegna

Λευκό polo με τσέπες + chinos παντελόνι

Για να αποφύγεις τα normcore vibes του συνδυασμού polo + chinos, επίλεξε ένα με στρατιωτικές τσέπες που θα δώσουν 70s αέρα στην εμφάνισή σου και σέταρέ το με ένα εξίσου λευκό και αμόλυντο chinos που τα μπατζάκια του θα σου φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο. Ολοκλήρωσε το look με ένα ζευγάρι μοκασίνια και ζώνη στο ίδιο χρώμα με τα παπούτσια σου με τετράγωνη μεταλλική αγκράφα.

WHITE POLO SHIRT BY TED BAKER
Λευκό polo με τσέπες και πατιλέτα, Ted Baker

Λευκό σινιέ polo + σκούρο κοστούμι

Ξέρεις πώς να συνδυάζεις το σκούρο σου κοστούμι με λευκό πουκάμισο, ξέρεις πώς να το συνδυάζεις και με λευκό T-shirt. Με λευκό polo, όμως; Επίλεξε ένα από στιλπνό μετάξι με κομψές λεπτομέρειες, όπως μπορεί να είναι οι μαύρες ρίγες στον γιακά του που θα το κάνουν να δέσει πιο εύκολα με ένα μαύρο κοστούμι σε στενή γραμμή. Ολοκλήρωσε το look σου με μαύρα σκαρπίνια από λουστρίνι φορεμένα χωρίς κάλτσες.

WHITE POLO SHIRT BY PRADA
Λευκό polo από 100% μετάξι, Prada

> Διάβασε ακόμα: Η μεγάλη επιστροφή του polo της Ralph Lauren

Πώς θα βάλεις την προσωπική σου υπογραφή σε κάθε συνδυασμό

Το λευκό polo είναι ένα πολυχρηστικό ρούχο που σου επιτρέπει να το συνδυάσεις με εκατοντάδες τρόπους, ανάλογα με τη σύνθεση, την υφή και το πατρόν του. Φρόντισε αυτές οι τρεις μεταβλητές να βρίσκονται πάντα σε αρμονία με τα υπόλοιπα ρούχα που φοράς και βάλε τη δική σου υπογραφή στο ντύσιμό σου με αξεσουάρ που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σου στυλ.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα