Levi's 502 για κάθε στυλ

Σε καιρούς στιλιστικής αναταραχής το Levi's 502 μας βγάζει ασπροπρόσωπους και μας δίνει αυτοπεποίθηση.

Το εικονικό Levi's 502 μπορεί να μην έχει την αίγλη του 501 αλλά είναι το παντός καιρού τζην, που κολακεύει όλους τους σωματοτύπους, μπορεί να φορεθεί όλες τις εποχές του χρόνου και να σεταριστεί με πολλούς φίνους και διαφορετικούς τρόπους. Γι' αυτό και τα αξίζει τα λεφτά του, παρότι τώρα με τις εκπτώσεις, ανάλογα με το στυλ, το χρώμα και την έκδοσή του, μπορείς να το βρεις στο επίσημο e-shop της Levi's σε πολύ καλές τιμές, από μόλις 35 (έως και 150) Ευρώ. 

Levi's 502 για κάθε στυλNuria Serrano / Esquire

Η αγάπη για τα καλά τζην

Η αλήθεια είναι ότι η ενδυματολογική ζωή σου δεν θα ήταν η ίδια χωρίς ένα καλό τζην παντελόνι. Κι αυτό γιατί είναι το ρούχο που μπορείς να φοράς κάθε μέρα, ενώ αν το προσέχεις μπορείς να το έχεις στη ντουλάπα σου για δεκαετίες (true story) και μάλιστα να γίνεται όλο και καλύτερο με το πέρασμα των χρόνων, σαν το παλιό καλό κρασί.

Μπορείς να έχεις από ένα τζην σε κάθε μία από τις βασικές αποχρώσεις. Ένα στο κλασικό μπλε του denim, ένα που να μοιάζει με πλυμένο, ένα σε σκούρα απόχρωση, αμόλυντο και χωρίς καθόλου φθορές. Αλλά και σε όλες τις εφαρμογές και τα πανιά που σου ταιριάζουν. Στενό, σε μεσαία γραμμή ή φαρδύ και άνετο, με λίγο ελαστάν, από 100% βαμβάκι ή και από ένα μείγμα βαμβακιού με άλλες συνθετικές ή φυτικές ίνες.

Πάντως, σε καιρούς στιλιστικής αναταραχής σαν τους δικούς μας, τα κλασικά μοντέλα, όπως το 502, δρουν σαν σανίδες σωτηρίας της ενδυματολογικής σου περηφάνιας. Γι' αυτό και σου το προτείνουμε. Το 502 δείχνει ωραίο σε όλους και σου δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι και που σου αξίζει όταν φοράς ένα ρούχο που ξέρεις ότι ποτέ δεν θα μοιάζει πάνω σου λάθος.

502, το survivor

Το 502 έχει επιβιώσει κύματα μοδών που ήρθαν, άγγιξαν και έφυγαν, αλλά και εποχές ζέστης και κρύου, καλοκαίρια και χειμώνες. Δεν είναι όμως survivor μόνο σε επίπεδο στιλιστικής επιβίωσης αλλά και πραγματικής. Είναι ανθεκτικό. Δεν είναι σαν κάτι τζην που αγοράζεις με 30 Ευρώ από γνωστές αλυσίδες και πριν τελειώσει η σεζόν έχουν τρυπήσει στον καβάλο και στις τσέπες ή οι ραφές στα μπατζάκια τους έχουν ανοίξει, για να μην μιλήσουμε για κουμπιά και πριτσίνια που αρχίζεις να τα ψάχνεις στο πλυντήριο ή και στον δρόμο (ναι, μου έχουν συμβεί όλα αυτά).

LEVI'S 502 JEANSNuria Serrano / Esquire

Πέρα από το ότι είναι σκληρό σαν τον θάνατο, όπως διαβάζουμε στο ισπανικό Esquire, πλέον μπορείς να το βρεις κατασκευασμένο με οικολογικές μεθόδους, φτιαγμένο με ηθικό τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και χωρίς να γίνεται σπατάλη φυσικών πηγών.  

Συμβουλές shopping

Για να παραφράσουμε τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, ένα τζηνάκι 502 είναι λίγο, πολύ λίγο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να στοκάρεις καμιά 10ριά λες και μεγάλωσες μέσα στην απόλυτη φτώχεια (κάτι το οποίο δεν είναι μεμπτό σε περίπτωση που όντως ισχύει, να το ξεκαθαρίσουμε) και δεν έχει χορτάσει το μάτι σου. Ούτε ότι πρέπει να αφήσεις το συκώτι σου φεύγοντας από το ταμείο, διαλέγοντας μόνο τα πιο ακριβά κομμάτια.

Θα σε συμβουλεύαμε απλώς να εμπλουτίσεις την γκαρνταρόμπα σου με δύο διαφορετικές του αποχρώσεις ή με κομμάτια που να είναι ξεβαμμένα με διαφορετικό τρόπο. Επίσης, να έχεις στα υπόψη σου ότι το 502 θα παλιώσει και θα φθαρεί με τον καλό τον τρόπο, αυτό που του δίνει πατίνα. Δηλαδή θα πάρει το σχήμα του σώματός σου, θα χαλαρώσει, θα ξεβάψει, θα γίνει γενικώς πιο ντεκοντρακτέ, αλλά δεν πρόκειται ούτε να του φύγουν τα πριτσίνια ούτε να τρυπήσει σε άσχετα μέρη.

LEVI'S 502 JEANSNuria Serrano / Esquire

> Διάβασε ακόμα: Όλα για το τζην

Πώς θα το σετάρεις

Το κύριο στιλιστικό ατού του 502 είναι το ότι γενικά το έχει ίσιο το πόδι του, κοινώς το μπατζάκι του είναι πάνω straight και απλώς στενεύει λίγο προς τα κάτω, κάτι το οποίο πραγματικά σε σώζει ως προς το με τι παπούτσι να το φορέσεις. Κι αυτό γιατί ταιριάζει τόσο με Vans, σταράκια και sneakers όσο και με πιο casual-κυριλέ υποδήματα όπως τα loafers και τα boat shoes. Κοινώς, το φοράς και στη δουλειά και στη βόλτα. Από πάνω είσαι ελεύθερος να βάλεις ό,τι θέλεις, αν και όπως όλα τα τζην το προτιμούμε με ρούχα που το πανί τους έχει πιο τραχιά υφή, ακόμα και κόμπους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα